Tips Nak Mula Berniaga

Assalamualaikum. Hari yang ceria untuk berkongsi cerita. Semalam saya layan video pendek DAO di FB. Dan saya dapat beberapa point penting bagi orang2 yang baru nak belajar berniaga. Mari kita hayati poin2 ini:

1. Mulakan dengan belajar berniaga - mulakan dengan modal yang kecil atau lagi bagus zero modal. Belajar selok-belok perniagaan dahulu



2. Gunakan apa yang ada - bakat, kemahiran, minat, barang2 yang memang dah tersedia untuk mulakan langkah pertama.


3.  Check balik niat berniaga itu sendiri - perniagaan yang membantu masalah manusia ini adalah perniagaan terbaik. Contoh kedai keranda, sebab tak ramai orang boleh buat keranda, tetapi orang mati hari2. Contoh lagi : Makanan sebab orang makan setiap hari. Kalo lah ada perniagaan tandas, pun tak hairan suatu hari nanti.

Salah satu contoh lagi perniagaan yang ada permintaan ubat-ubatan dan makanan tambahan. Sebab kesihatan itu 'dicari' apabila badan sakit. Betul tak?

Saya... di sini... saya cadangkan cubalah Shaklee, makan sendiri dahulu, rasa kebaikannya... dan kongsikan kebaikannya... di situ permulaan langkah anda untuk memulakan perniagaan yang bermakna.

Rujuk balik poin atas, modal rendah. -Yuran keahlian cuma RM 65 seumur hidup sekali. (Tidak termasuk kos pos ya). Bermula dengan join ahli, makan sendiri, amalkan, rasa kebaikannya, dan kongsikan pengalaman Shaklee anda dengan keluarga, jiran2, kawan2 online. Dan anda tak tahu pun anda sedang memulakan langkah anda untuk menjalankan perniagaan.

Pilihan lain. Anda tak nak jual barang kesihatan, tetapi anda nak belajar berniaga, saya syorkan anda sertai keluarga besar ABDR, untuk belajar pemasaran, membuat ayat2 pemasaran, cara2 memikat pembaca untuk menjadi pelanggan. Modal? Cuma RM 200 atau RM 300 (bergantung kepada pakej yang anda minat) Kelas fleksible, tempoh habis pengajian di ABDR? Macam kat Jerman, sampai anda fasih mengarang... macam saya.. hehehe.


Berminat produk2 ini, hubungi saya.
Jangan segan-segan jangan malu-malu, hubungi saya melalui cara-cara yang anda selesa, SMS boleh, WhatsApp/Telegram boleh, e-mail pun boleh :

Lenny Boniface di :
016-8749195 (SMS/WhatsApp)
lenny.boniface@gmail.com (E-mel)
https://www.facebook.com/lenny.Boniface


Ulasan