Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2014

Yakin Dengan Allah

Bismillah.

Alhamdulillah.
Assalamualaikum.

Ini adalah catatan penting bagiku. Berlaku pada diri saya di dalam diri saya semalam. Pembaca boleh mengambil ini sebagai pedoman ataupun peringatan kepada diri sendiri. Sebenarnya, saya ingin tuliskan catatan ini sebagai peringatan kepada diri saya setiap masa.

Sewaktu melangkah ke kereta pada waktu balik kerja, saya berfikir, kenapa cita-cita saya dan kejayaan perniagaan saya tidak termakbul doanya (faham tak ayat tunggang terbalik ni?). Hati saya runsing kenapa perniagaan belum berjaya. Sebenarnya kan, sebenar keyakinan pada Allah s.w.t saya tak cukup. Tak Cukup- tak cukup yakin, tak cukup kuat. Mesti ramai antara kita rasa macam tu kan? Kita dah usaha, dah doa, kenapa tak berjaya juga. Jadi, kita double-check diri kita sendiri. Adakah keYAKINan kita kepada Allah sampai ke tahap yakin sebenarnya? Itu yang berlaki kepada saya semalam.

Ya Allah, pembaca sekalian. Saya doa, saya usaha, tetapi saya kurang yakin. Jadi sistem kepercayaan kita me…

Kelas Offline Asas Akaun November 2014

Bismillah.

Alhamdulillah.
Assalamualaikum

Hot! Hot! Tempat terhad!
Individu yang menjalankan bisnes kecil, dan ingin mempunyai rekod akaun yang sistematik, teratur dan berkesan, jom sertai :

[KELAS AKAUN OFFLINE - GROUP COACHING ASAS AKAUN]

Pendaftaran bagi bulan November  2014 masih dibuka untuk tarikh dan lokasi berikut:

Tarikh :  27 November 2014, KHAMIS
Lokasi :  Presint 16, PUTRAJAYA
Masa   : 9.30 pagi - 4.00 petang
Kelas dalam kumpulan kecil (5 - 10 orang)

Tarikh :  27 November 2014, KHAMIS
Lokasi :  Bandar Tun Hussein, Cheras
Masa   : 9.30 pagi - 2.00 petang
Kelas dalam kumpulan kecil (5 - 10 orang)
(Boleh datang melalui Mines, Serdang atau Lebuhraya Cheras-Kajang)

Sila lawati http://kelasonlineurusakaunbisneskecil.blogspot.com  untuk maklumat lanjut.


Inginkan maklumat lanjut?Atau pembelian E-book? Jangan segan-segan jangan malu-malu, hubungi saya melalui cara-cara yang anda selesa, SMS boleh, WhatsApp boleh, e-mail pun boleh :
Lenny Boniface  di 016-8749195 (SMS/WhatsApp) lenny.boniface@gm…

Belajar dan kehidupan

Bismillah.

Alhamdulillah.
Assalamualaikum.

Belajar dan belajar. Kita perlukan pembelajaran dalam setiap aspek dalam kehidupan kita. Kenapa saya bercerita tentang pembelajaran? Saya tengah belajar menguruskan kehidupan saya menjadi kehidupan yang ideal untuk saya. Untuk mengejar sesuatu yang ideal, kena belajar juga macam mana nak buat. Belajar terus belajar. Jangan putus asa di tengah jalan. Setiap benda yang hendak kita buat hendaklah bersertakan dengan ilmu. Dengan ilmu, kita boleh memastikan setiap usaha kita lakukan adalah dalam keadaan yang menuju kejayaan ataupun sia-sia sahaja. Betul tak?


*******************TAMAT******************************

PROMO SEGMEN
>>> >>> Berminat mendapatkan E-book berkaitan " wanita-wanita bekerja dari rumah" ?
Klik link ini http://lenny-e-bookshop.blogspot.com untuk tengok-tengok E-book mana yang sesuai? <<<<<<<


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>&g…

Segmen Perniagaan di Sekeliling Saya : Wan Syahida Kahar - Pendidikan awal kanak-kanak

Imej
Bismillah.
Alhamdulillah. Assalamualaikum
Blog perniagaan yang hendak diperkenalkan kali ini adalah hasil dari Wan Syahida Kahar. Beliau menjalankan perniagaan Shaklee dan juga bahan-bahan pendidikan untuk kanak-kanak pra-sekolah dan kanak-kanak 1 tahun - 4 tahun (toddlers).

Intro

"Dahulunya saya seorang Engineer di sebuah syarikat multi-nasional dari Eropah. Kini saya merupakan seorang surirumah sepenuh masa kepada suami, Muhamat Shukri dan 2 orang anak. Alhamdulillah saya bahagia bekerja dari rumah sambil menjaga anak-anak." - Wan Syahida Kahar

Wah! Hebat! Bekas jurutera yang memilih karier WAHM. Sangat memotivasikan diri kita kan? Jadi, kepada wanita-wanita bekerjaya yang teringin menjadi WAHM, boleh rujuk Wan Syahida Kahar untuk meneliti kisah beliau dalam perjalanan menjadi WAHM.

Saya membaca beberapa entri yang ditulis oleh Wan Syahida Kahar ternyata beliau sangat teliti dalam penulisan beliau. OK. Saya tidak akan komen akan penulisan Wan Syahida Kahar. Sebab segmen ini…

Segmen Perniagaan di Sekeliling Saya : Cik Azue - Seni Sulaman Mesin dan Servis Jahitan

Imej
Bismillah.

Alhamdulillah. Assalamualaikum.
Maaflah rakan-rakan ABDR yang tengah menunggu entri Segmen Perniagaan di Sekeliling saya ini. Kadang-kadang tu, terasa nak 'bercuti' dari blog. Alhamdulillah hari ini diberikan ruang dan peluang untuk review http://kuazue.blogspot.com untuk diperkenalkan kepada pembaca-pembaca blog. 
Intro: Mula-mula ingatkan kuazue.blogspot tu baca 'kua-zue', rupanya bila baca blog beliau nama penuh beliau ialah Tengku Azuriyah Binti Tengku Mohamad, jadi sebutannya ialah ku-a-zue baru betul. Nama panggilan yang diberikan ialah Cik Azue. (Banyak nama kan). Peniagaan yang dijalankan oleh Cik Azue ialah servis jahitan dan sulaman mesin. Dan kalau kita lawati blog Cik Azue ini, boleh saya katakan saya kagum dengan hasil kerja beliau. Hasil kerja beliau adalah lahir dari hati yang paling dalam dan dengan ingatan kepada ibu beliau yang sangat dirindui. Memang saya terharu baca bagaimana Cik Azue melepaskan rindu kepada ibu dengan menghasilkan kerja-…

Sikit Lagi 10K...

Imej
Teks : Lenny Boniface
Imej : Lenny Boniface Printscreen

Bismillah.

Alhamdulillah.
Assalamualaikum.

Yes! Hari ini pageviews saya cecah 9999 pageviews. Best nyer! Blog saya baru berusia setahun lebih sudah cecah 9999 pageviews. Blog saya yang lama dulu dah bertahun-tahun tak sampai lagi 8000 pageviews. Inilah kelebihan menyertai kelompok Akademi Bekerja di Rumah. Aliran trafik ke blog adalah sangat cepat, kerana ini adalah jaringan yang makin ramai saban hari dan tengah menuju 1000 orang ahli di Akademi Bekerja di Rumah.



Inginkan aliran trafik yang deras ke blog anda? Sertailah jaringan ABDR yang makin berkembang ini.


Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan penulisan?
a. Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik
   minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.
b. Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan.
c. Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum.
d. Teknik tulisan yang mempenga…

Saudara Islam dan yang bukan Islam

Teks : Lenny Boniface
Imej : Google Image

Bismillah.
Alhamdulillah.

Assalamualaikum.

Kira-kiranya saya hendak menambah satu perkara lagi dalam wishlist saya. Saya ingin membantu sesiapa sahaja yang ingin mengenali Islam atau memeluk Islam atau yang baru memeluk Islam. Perkara ini dah lama saya fikirkan tapi saya tak tahu nak buat macam mana.

Sebenarnya, saya adalah berbangsa Melanau campur Cina yang memeluk Islam. Jadi, saya pernah lalui perasaan sebagaimana individu yang hendak memeluk Islam. Perasaan itu tidak boleh saya gambarkan, dan perjalanan saya (Alhamdulillah) dipermudahkan oleh Allah. Jujur saya katakan saya rasa orang-orang yang ingin mengenali Islam perlukan sokongan moral. Jadi saya ingin tawarkan sokongan moral tersebut jika ada sesiapa yang memerlukan. Isu pandai atau tidak pandai dalam bab-bab pengetahuan Islam itu saya tak nak ketengahkan. Isunya, saya ingin membantu orang yang ingin mengenali Islam, mendalami Islam. Sesiapa yang memerlukan sokongan moral, boleh lah h…

Tips dan amalan untuk Semua

Imej
Bismillah.
Assalamualaikum.
Alhamdulillah.

Saya terbaca entri dari Anys Idayu Zakaria tentang sedekah. Sangat menarik hati saya untuk kongsikan bersama rakan-rakan pembaca. Jom kita amalkan. Biarlah kecil tapi ikhlas. Semoga amalan kita diterima dan dosa diampunkan. Amin. Jom baca...

Sedekah Subuh
Teks : Anys Idayu Zakaria

Beberapa minggu lepas saya pernah mencari artikel tentang Sedekah Subuh di internet, tapi tak jumpa. 

Last week saya ternampak salah seorang rakan di fb, berkongsi artikel ini, ya inilah artikel yang saya cari, tentang fadilat SEDEKAH SUBUH. 

Jemput baca, mari kita sama-sama amalkan.

Nak share pengalaman seorg hamba Allah ni
SEDEKAH SUBUH...
sememangnya kita hidup ini penuh dengan dugaan, dan banyak perkara yang menjadikan kita stres. masalah kewangan, kerja dan sebagainya, bagi saya ingin sekali berkongsi pengalaman agar dapat menjadi salah satu jalan keluar bagi sahabat-sahabat di fb,whatapps

sedekah subuh ini telah lama kami (penulis dan group laksanakan) hampir 10 tahun …

No Marketing Day - Lenny Boniface

Bismillah.
Alhamdulillah.
Assalamualaikum.

Boleh saya buat satu hari dalam seminggu untuk tidak buat bisnes langsung? Kenapa saya katakan begitu ya? Bayangkan 7 hari seminggu saya berbisnes dan bekerja, tetapi saya tidak luangkan masa untuk amal ibadat. Amalan wajib memang buat, tapi amalan sunat tu macam mana ya? Saya ingat macam ni la. Hari Jumaat saya tidak buat pemasaran atau apa-apa berkaitan perniagaan. (*Pengecualian untuk update blog berkaitan amalan atau tips-tips). Mulai hari ini, termeterailah 'memorandum' - Hari Jumaat Lenny Boniface,  No Marketing Day- Amin. Moga Allah permudahkan. Jom kita tingkatkan amalan pada Hari Jumaat. Tambahkan Senyuman (Sedekah dan jalinkan silaturahim), Baca Al-Quran dan Zikir.

Amin.

Doakan ya pembaca dan rakan-rakan ABDR.

Tips Kewangan : Bayar Gaji Diri Sendiri

Bismillah.

Assalamualaikum.
Alhmadulillah.


Mari kita cedok ilmu dari ahli ABDR yang mempunyai ilmu mengurus kewangan, untuk kita amalkan dalam kehidupan harian kita. Moga-moga Norzalina Hamzah dan juga pembaca mendapat imbalan pahala yang setimpal. Jom baca.

Bayar Gaji Diri Sendiri
(Teks oleh : Norzalina Hamzah)

Sejujurnya, saya antara orang yang liat dan payah menyimpan. Mula-mula memang sangat susah. Sentiasa tidak cukup wang untuk disimpan. Jika berjaya simpan wang pun, belum cukup bulan, sudah mula mengeluarkannya semula. Saya paksa diri untuk mula simpan. Tahukah anda, dengan tidak disangka-sangka, apabila melihat duit di dalam akaun bertambah setiap bulan saya mengalami satu perasaan yang hebat. Saya merasakan diri telah mencapai kejayaan yang besar. Saya rasa begitu bangga dengan diri sendiri. Alangkah bagusnya jika saya telah bermula lama dahulu, tentu lebih banyak wang simpanan yang saya ada. Masa itu, hanya fikir untuk terus simpan dan simpan wang lagi.

Bagaimana kita mendisipli…

Pesanan dari Guru Online Anys Idayu Zakaria

Imej
Bismillah.
Assalamualaikum.
Alhamdulillah.

Terbaik! Pesanan dari Guru Online Anys Idayu Zakaria tentang tips jualan. In shaa Allah saya akan amalkan. Terima kasih Anys Idayu Zakaria kerana berkongsi tips untuk orang-orang biasa macam kami ini. Alhmadulillah.


Macam Mana nak Jadikan Jualan itu Mudah?
(Teks : Anys Idayu Zakaria)

Macam mana nak jadikan jualan itu mudah?
melalui latih. Latih. Latih. Repetition setiap hari.
"Practice make perfect"

Sama juga bila kita menggunakan blog medium
Latih tulis, latih tulis setiap hari.
Bina KEYAKINAN pembaca.
Story telling kita sebagai usahawan online adalah melalui penyampaian, penulisan kepada para pembaca dan bakal pembeli.

Jadi nak mudah, blog memang tempat paling sesuai untuk mula berkongsi. LATIH MENULIS setiap hari.

Pengalaman saya sendiri, saya menggunakan sepenuhnya medium pemasaran blog dan fb yang percuma sahaja. Belum pernah lagi saya menggunakan medium berbayar. Dan sahaja hanya berkongsi, dan terus berkongsi melalui latihan…

Oops... Jam Pemikiran ku

Imej
Bismillah.
Assalamualaikum.
Alhamdulillah.

Sungguh banyak perancangan yang ingin saya buat untuk promosi Shaklee saya. Sehingga tak boleh fikirkan benda lain. Waduh! Waduh! Parah... OK OK Tarik nafas panjang... Hembus... Tarik Nafas.. Hembus...
Fokus balik. Ok. Matlamat utama : Mendapatkan pelanggan seberapa ramai yang boleh. Jadi fokus kepada pemasaran Facebook dan blog. Fancy-fancy item tak perlu. Belajar, latih tubi pemasaran adalah target utama. Buat pemasaran dahulu. Kemudian baru fikirkan buat ikon-ikon di blog dan juga lain-lainnya.

Latih tubi - ayat paling penting. Belajar pemasaran dahulu, baru fikirkan benda lain. Latih tubi bagaimana menjana pendapatan RM100 bersih dalam sehari. Latih tubi dan latih tubi.

Berminat untuk join sekali dalam latih tubi ini? Hubungi saya.


*************TAMAT *********************

Ingin menyertai kelas online ABDR? Hubungi saya.

Perlukan atau berminat mendapatkan produk Shaklee? Hubungi saya.

[Shaklee] Promosi bulan November 2014 : Beli 6 PERCUMA …

Pesanan dari Pengetua ABDR : 10 Sebab Mahu Bisnes Online

Imej
10 sebab mahu bisnes online
Teks: Masayu Ahmad

1. Boleh mula bila-bila masa.
Sangat penting apabila kita mahu memulakan bisnes kita perlu tahu bilakah masa yang sesuai untuk bermula. Bisnes offline ataupun mempunyai kedai fizikal adalah lebih banyak perancangan yang perlu dibuat. Ini kerana ia melibatkan kos yang besar berdasarkan apa jenis model bisnes yang kita pilih. Bisnes online kita boleh bermula bila-bila masa yang kita suka, kerana ia adalah satu cara untuk kita belajar. Belajar dari asas sebelum kita boleh menguasai setiap fasa perkembangan bisnes. Selagi kita tidak bermula, selagi itulah kita tidak tahu bisnes online ini sesuai atau tidak.

2. Sesuai untuk surirumah.
Ada banyak beza surirumah dan suri yang bekerjaya. Ada surirumah yang tidak ada asas dan tidak tahu bagaimana untuk bermula. Ada juga suri yang bekerjaya yang tidak ada pengetahuan dan kemahiran dalam dunia online. Jadi kategori 'dua suri' ini perlu belajar dari asas. Iaitu asas bagaimana boleh memulakan …

E-book Super WAHM Super Mom - Ulasan 1

Imej
Bismillah.

Assalamualaikum.
Alhamdulillah.

E-book Super WAHM, Super Mom, boleh dijadikan panduan untuk suri-suri yang bekerja mahupun tidak bekerja. Jom kita dahulu ulasan dari Anys Idayu (seorang Guru Online ABDR) tentang buku Ebook yang SUPER DUPER ni...





Ulasan Anys Idayu
(Sumber: http://anysidayu.blogspot.com/2013/06/ulasan-ebook-super-wahm-super-mom.html)

Alhamdulillah selesai sudah membaca ebook super wahm super mom untuk yang keberapa kalinya, tak berapa ingat sebab selalu diulang-ulang pembacaan. Saya sangat seronok membaca ebook ini kerana kandungannya sangat memberi kata semangat dan mencetuskan sumber inspirasi. Di sini saya ulas sedikit tentang ebook super wahm super mom ini.


Suka saya nyatakan seperti kata penulis Pn. Masayu Ahmad, ‘selagi mana wanita itu bergelar ibu, isteri rumahlah tempat terbaik untuk kita. Kembalikan kegemilangan wanita di zaman Rasulullah. Sesuai dengan fitrah dan tuntutan Al-Quran dan sunnah. Kembali ke tempat asal namun bukan sekadar duduk dalam te…

Set Slimming Bajet - Lecithin & Alfalfa

Imej
(Teks : Lenny Boniface)
Bismillah.
Assalamualaikum.


Ni dia... set hot sepanjang masa... set slimming bajet... boleh diamalkan sepanjang musim... amalkan set ini tambahkan dengan senaman konsisten... anda akan lihat kesan nya... senaman tu penting kerana mengeluarkan peluh dan toksin dan membakar lemak...






Inginkan maklumat lanjut? Jangan segan-segan jangan malu-malu, hubungi saya melalui cara-cara yang anda selesa, SMS boleh, WhatsApp boleh, e-mail pun boleh :

Lenny Boniface  di lenny.boniface@gmail.com 016-8749195 (SMS/WhatsApp) https://www.facebook.com/lenny.Boniface








Ayat Hikmah Ku

Imej
Teks : Lenny Boniface

Assalamualaikum.
Alhamdulillah.

Ingin menceburi perniagaan? Tak kisah lah perniagaan apapun, ilmu kena ada, hati kena kental, muka kena manis, dan jangan menipu.

Alhamdulillah, saya menemui passion saya, perniagaan. Sekarang ini masih lagi merangkak dan mencari rentak yang sesuai dengan saya. Yang penting kata guru-guru di ABDR, latih tubi dan latih tubi dan latih tubi sehingga menjadi darah daging. Saya sekarang tengah mempraktikkannya. Mulakan dengan LANGKAH PERTAMA - slow-slow (macam gear 1). Nanti dah lancar, boleh tukar gear lain. Jadi pembaca yang setia sekalian, doakan saya teruskan latih tubi menjana wang RM 100 sehari. Doa-doa kalian amatlah diharapkan. "Setiap detik adalah mesti dilaburkan untuk pemasaran dan pengenalan produk. " - Saya nak pahatkan ayat ini ke dalam otak saya.... Berusaha dan terus berusaha.


************** TAMAT ***********************

Ingin menyertai kelas online ABDR? Hubungi saya.

Perlukan atau berminat mendapatkan produk…

Segmen Perniagaan di Sekeliling Saya : UMMI HOMESTAY PANTAI DALAM

Imej
(Sumber & Imej : Ummi Homestay )


Bismillah.
Assalamualaikum.
Alhamdulillah.

Alhamdulillah dipermudahkan segala urusan pada hari ini. Tak lama lagi cuti sekolah, semestinya ada antara kita yang merancang bercuti. Ada yang hendak bercuti di kampung dan ada juga yang hendak bercuti di bandar. Kebetulan pula salah seorang rakan di Akademi Bekerja di Rumah menjalankan perniagaan homestay - Ummi Homestay Pantai Dalam Kuala Lumpur.

Kadang-kadang kita yang dari kawasan luar Kuala Lumpur pergi bercuti di Kuala Lumpur pun ada seronoknya. Kita ni perlu tukar-tukar 'angin', supaya persepsi diri kita lebih luas. Bak kata pepatah, jauh perjalanan luas pandangan. Apa lagi, sila hubungi pemilik Ummi Homestay untuk tempahan.

Butir-butir tentang Ummi Homestay adalah seperti berikut:

LOKASI:
UMMI HOMESTAY PANTAI DALAM yang beralamat di Blok E Level 15 yang terletak di Perumahan Pantai Permai, Pantai Dalam.

LOKASI MENARIK YANG BERHAMPIRAN:
Lokasi yang strategik untuk tinggal di KL.
Kemudahan p…

Ilmu Dicari :: Kelas Jana Wang Dari Rumah, 29/11/2014, Kota Bharu

Imej
(Teks: Azura Abdullah, Foto: Azura Abdullah)

Bismillah. Alhamdulillah. Dengan izin Allah swt, dengan ini pihak Akademi Bekerja Di Rumah akan bawakan Kelas Jana Wang Dari Rumah khas kepada para surirumah dan suri bekerjaya yang ingin memulakan langkah niaga secara ‘lean’ atau kos paling minima.
Pihak akademi akan bermula di Kota Bharu sebelum meneruskan ke negeri-negeri lain. Lokasi kelas hanya 1 minit ke KB Mall dan beberapa minit dari hotel-hotel berdekatan seperti Tune Hotel, Hotel Al-Quds dan banyak lagi. Anda boleh mengambil peluang untuk bercuti sambil menimba ilmu. Cuti sekolah!
Antara modul yang akan para SURI pelajari ialah: 1) Start-up Gaya ABDR 2) Penjenamaan Diri Gaya ABDR 3) Hands-on buat blog & fanpage 4) Penggunaan Google Drive 5) Habis kelas terus boleh beroperasi. *pre-work ringkas akan diberikan kepada peserta sebelum kelas melalui emel untuk melancarkan lagi perjalanan kelas.

Inginkan maklumat lanjut? Jangan segan-segan jangan malu-malu, hubungi saya melalui cara-cara…

Segmen Peniagaan di Sekeliling Saya : Pengubahsuaian Baju kepada Baju Menyusu

Imej
(Teks oleh : Lenny Boniface) (Sumber & Imej : http://clothdnz.blogspot.com)


Bismillah.
Assalamualaikum.
Alhamdulillah.

Bersama kita lagi dalam Segmen Peniagaan di Sekeliling Saya. Kali ini saya dan juga akan datang , saya akan perkenalkan perniagaan yang dijalankan oleh rakan-rakan di Akademi Bekerja di Rumah. Kali ini saya perkenalkan perniagaan pakaian untuk ibu-ibu menyusu dan juga khidmat mengubahsuai pakaian kepada pakaian breastfeeding. Saya perkenalkan pemilik perniagaan ini, Puan Zaleha Mustapha (Nik Ha) dan blog beliau  http://clothdnz.blogspot.com.

Puan Zaleha Mustapha, menjalankan perniagaan yang fokus kepada ibu-ibu menyusu dan hamil. Jika melawat ke blog beliau, pembaca akan mendapati banyak post berkaitan pakaian menyusu, pakaian dalam untuk menyusu dan aksesori, dan juga beberapa produk lain untuk ibu-ibu mengandung. Puan Zaleha menjual pakaian yang ready-made dan custom-made. Jadi sekiranya sesiapa yang ingin menempah pakaian mangandung atau menyusu bolehlah ke bl…

Info Dari FB - Perniagaan Online Perlu berdaftar dengan SSM

sumber : https://www.facebook.com/ssmofficialpage?fref=nf
Isu Hangat: Perlukah perniagaan online berdaftar dengan SSM?

Jawapan: Ya!


Kenapa?
- Selaras dengan Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 yang menyatakan setiap perniagaan yang mendatangkan keuntungan harus berdaftar dengan SSM.

nota: Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 tidak terpakai di Sabah dan Sarawak.


Setelah berdaftar, pamerkan nama perniagaan dan no. pendaftaran perniagaan anda itu. Contoh biasa dibuat ramai peniaga: Dimiliki oleh: ABC Enterprise 123456-X

- Keyakinan pelanggan akan meningkat.


Pembeli: Bro ni trusted online seller ke?
Penjual: Boleh semak dengan SSM nama dan no. pendaftaran perniagaan saya. Klik saje e-info. Saya dah daftar dengan SSM. Detail saya semua ada disitu.


Tips membeli secara online:

- "Cash on Delivery" (COD) adalah digalakkan selain daripada pos. Sekiranya lokasi penjual dan pembeli adalah berdekatan dan penjual tidak mahu COD, ini adalah meragukan!

- Semak di semua platform internet mengenai si penjual…

Rutin dengan latih tubi

Imej
(Teks : Lenny Boniface)Bismillah.
Assalamualaikum.
Alhamdulillah.Rutin adalah sesuatu yang susah hendak dibentuk dan susah hendak diubah. Untuk mengubah sesuatu rutin yang sudah sebati dengan diri memerlukan kekuatan dalaman. Dan bagi orang yang tiada rutin macam saya ini, langkah dan proses membentuk rutin itu adalah perkara paling susah dalam hidup saya. Saya sekarang tengah belajar cara bagaimana hendak memasarkan atau menjual produk ABDR dan Shaklee secara online, melalui facebook dan blog. Mentor dan ajar ilmu tu. Sama ada kita serap dan hadam ilmu itu atau tidak. Dah hadam ilmu tu, lepas tu kena pratikkannya. Dan saya dalam proses cuba mempratikkan ilmu yang saya dapat. Menyasarkan mendapat hasil RM 100 sehari. Masih belajar dan latih tubi diri sendiri.Melawan diri sendiri adalah peperangan yang paling susah.
******************* Tamat**********************Perlukan atau berminat mendapatkan produk Shaklee? Hubungi saya.Ingin menyertai kelas online ABDR? Hubungi saya.[Shaklee]  Pr…

Promo November 2014 : OmegaGuard

Imej
Bismilah.

Assalamualaikum.

Kita hampir ke penghujung tahun 2014. Kita baru sahaja masuk November. Apa yang menarik pada bulan November 2014? Promosi laa yang menarik...



Promosi hebat bulan November 2014...

OmegaGuard Shaklee .. BELI 6 PERCUMA 1

Dengan pembelian Promosi ini (beli 6 botol OmegaGuard) anda layak:

✔ PERCUMA 1 botol OmegaGuard (jimat RM136)!
✔ PERCUMA Shaklee Membership (jimat RM65)!
✔ PERCUMA Cash Rebate pertengahan Dec 2014 (RMXX)
✔ PERCUMA Akses Eksklusif ke Closed-Support Group kami!
✔ Peluang menjana side-income bersama team Shaklee kami!

***Tambahan: Diskaun pembelian produk Shaklee sehingga 20% sebagai ahli! Penjimatan berganda! Hubungi kami sekarang!


Sms/whatsapp : 016 874 9195 Lenny
Pm fb saya : Lenny Boniface
Emel : lenny.boniface@gmail.com

Segmen Perniagaan di Sekeliling Saya : RBH PET SHOP

Imej
Teks : Lenny Boniface
Gambar : Fanpage RBH Pet Shop

Bismillah.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Selawat dan salam kepada Nabi Muhammad s.a.w..

Alhamdulillah dipermudahkan untuk membuat entri dalam Segmen Peniagaan di Sekeliling Saya. Saya bercerita tentang kedai binatang peliharaan. Saya akan memperkenalkan sebuah kedai binatang peliharaan di kawasan perumahan saya.

Pengenalan :


RBH Pet Shop, beralamat di No. 30, Jalan 4/1B, Seksyen ,  43650 Bandar Baru Bangi, Selangor. Baru dibuka dalam tahun ini juga 2014. Ok, kenapa saya memilih kedai ini untuk dipromosikan dalam blog saya? Sebab saya suka kedai ini. Kedai ini ada kucing. Saya sangat suka kucing (cuma tak boleh bela di rumah). Pemilik kedai membela kucing di dalam kedai ini. Dan juga kedai menyediakan cat boarding (hotel kucing), jadi jika teringin tengok kucing yang comel, saya datang ke kedai ini. Maka itu saya suka kedai ini.

Pemilik kedai ini En Rusli dan Pn Biha peminat kucing tegar. Mempunyai pengalaman memelihara kucing sejak …