Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2014

Stay-At-Home Moms, KERJA MUDAH ??

Imej
Salam.

Alhamdulillah.

Saya 'stumble-upon' satu artikel yang sangat menarik untuk dikongsikan bersama-sama Stay-At-Home Moms. Sangat menarik. Diambil dari sumber berikut:
http://www.huffingtonpost.com/mike-cavender/my-apology-to-stay-at-home-moms_b_5523450.html?ncid=fcbklnkushpmg00000054&ir=Impact

Become a fan The Stay At Home Rockstar Dad, DaddyFishkins.com
My Apology to Stay-At-Home Moms
Posted: 06/25/2014 5:23 pm EDT Updated: 06/25/2014 5:59 pm EDT Print Article

TERSENTAP -- Insaf

Salam.
Alhamdulillah.

Hari ini, pagi-pagi saya menerima perkhabaran tentang kematian satu pasangan, yang mana mereka adalah  jiran (kedai) kepada suami saya. Dan saya terasa sangat tersentap dan insaf. Ya Allah, kematian itu tiba tanpa kita jemput. Ya Allah, saya insaf.

Kenapa saya mencatatkan perasaan saya dan fikirann saya pada entri ini. Ini kerana saya ingin menjadikan ia sebagai suatu peringatan kepada diri saya dan juga rakan-rakan baik di luar sana. Bahawa memang hidup ini tidak dijangka. Kita kadang-kadang terlupa bahawa Allah akan menjemput kita (manusia) bila-bila masa sahaja. Kita sekarang, waktu ini, ketika ii, berfikiran macam-macam, tentang masa depan, perancangan kewangan dan sebagainya. Dan janganlah kita lupa, bekalan untuk akhirat dan juga menyediakan bekalan untuk anak-anak kita sekiranya berlaku apa-apa kepada kita (ibubapa)

Ya Allah, rahmatilah pasangan yang telah mati ini dan lindungi anak-anak mereka. Amin.

My thoughts

Salam.

Watched "Secret Life of Walter Mitty". And I realized that, some stories are not about loving couple. Sometimes, it's just about LIFE. And it's beautiful and touching. Touché 

Momentum yang Hilang

Imej
Salam.

Alhmadulillah.

Saya ingin bertanyakan kepada rakan-rakan pembaca, bagaimanakah untuk menghasilkan 'karangan' entri setiap hari? Sebenarnya saya pun tak tahu. Sebenarnya, saya ini ada masa kehilangan idea, ataupun jadi 'statik'. Biasa la, kita manusia ini ada 'mood' macam-macam. Ada masa 'mood' cantik, ada masa, 'mood' hilang dan sebagainya.

Jadi, bagaimanakah kita hendak mewujudkan 'momentum' untuk menghasilkan penulisan setiap waktu? Saya tidak tahu. Mungkin di luar sana ada insan yang boleh berbuat demikian dan ada tips untuk menulis hari-hari. Saya minta jasa baik insan yang demikian e-mail kepada saya untuk memberikan saya tips berguna, supaya saya boleh mengekalkan momentum membuat penulisan setiap hari.


Promos Khas:

RM 50 untuk 2 E-book



Wah sungguh Menarik Promo ini.

Hubungi saya untuk tempahan/pembelian/ pertanyaan.


Usah lepaskan peluang untuk mendapatkan e-book yang terbaik di pasaran.

Senyum-senyum selalu.

Lenny Boniface

Artikel Dari SuratKhabar : Perbaiki Diri dari Sudut Agama, Dunia

Imej
<Mutiara Doa>
Doa apabila Sukar Tidur Zaid bin Tsabit R.A. berkata : Aku mengadu kepada Rasulullah SAW mengenai kesukaran tidur yang dialami, lalu baginda SAW mengajarku  untuk membaca : "Ya Allah, bintang-bintang yang telah redup dan mata pun telah lemah, sedangkan Engkau Maha Hidup lagi tidak bersandar kepada sesiapa pun. Engkau tidak mengantuk dan tidak pula tertidur. Wahai Zat yang Maha Hidup dan terus menerus menguruskan makhlukNya, tenangkanlah malamku dan pejamkanlah kedua-dua mataku." Aku pun membacanya, maka Allah menghilangkan daripadaku penyakit sukar tidur yang aku alami. (Riwayat Ibnu Sunni)
Buraidah berkata, Khalid bin Walid al-Makhzumi RA pernah mengeluh kepada Rasulullah SAW mengenai kesukaran tidur : "Wahai Rasulullah, aku mengalami kesukaran tidur ketika malam tiba." Jawab Rasulullah : "Apabila engkau berbaring di tempat tidur, maka ucapkanlah: Ya Allah, Tuhan Pencipta tujuh langit dengan segala yang dinaungiNya, Tuhan Pencipta seluruh…

To-Do-Target-List (Jun 2014)

Salam.

Alhamdulillah.

Saya ingin catatkan Personal Target Bulan Jun saya. Untuk peringatan dan panduan diri sendiri.

To-Do-Target-List (Jun 2014)

1. Jadikan bilik saya dan bilik anak saya, bilik paling cantik, nyaman, lapang sekali.
2. Membuat jualan untuk setiap produk yang saya telah commit-kan diri saya.
3. Membuat lakaran buku kanak-kanak yang saya ingin (sangat) buat.


Ok. Setakat ni dulu. Nanti terfikir akan kemaskini lagi senarai ini.

Sekian.

TERKINI : Promosi Bulan JUN - Vita-E Complex

Imej
Tempoh PROMOSI 1 JUN 2014 - 30 JUN 2014





Vita-E semulajadi untuk Jantung, Otak, Kolon, Prostat dan Kesihatan Imun melalui Vita-E Complex!


Dapatkan 6 botol Shaklee Vita-E pada harga RM894, dan:
✔ Sebotol Vita-E ekstra PERCUMA!
✔ Peluang mendapat keahlian Shaklee PERCUMA!
✔ Langkah pertama ke arah Financial Freedom, menjana pendapatan dengan Bisnes Shaklee!

Jadual pemakanan & konsultasi berterusan EKSKLUSIF buat semua customer yang membuat pembelian dengan kami.


Sila hubungi saya untuk pertanyaan atau pembelian:





MENARIK ! Apa yang ada di ABDR?

Imej
Salam.

Alhamdulillah.

Ingin menjana pendapatan melalui blog? Atau ingin menggunakan medium blog untuk bisnes anda? Marilah sertai kelas blog yang dianjurkan Akademi Bekerja di Rumah (ABDR)

Saya tak nafikan, memang boleh belajar buat blog melalui pembelajaran melalui medium seperti Youtube, web/blog tutorial dan tak perlu bayar sesen pun. Tetapi, ada satu aspek penting apabila menyertai kelas (berbayar) ABDR, iaitu JARINGAN dan MENTORING/COACHING yang tidak boleh didapati di kelas online FOC.  Selain itu, apabila menyertai kelas ABDR, anda boleh memilih untuk menjadi Rakan Niaga ABDR, dan di situ tersedia produk untuk anda pasarkan , dan berikut contoh-contoh produk ABDR (dalam bentuk pakej servis dan kelas, ataupun produk fizikal)

Pakej yang terdapat di ABDR:

1. Kelas Asas Blog dan Penulisan
2. Kelas Asas Blog Mula Bisnes
3. Kelas Penulisan Kreatif
4. Kelas Borong Telekung Solat
5. Kelas Akaun Online/Offline
6. Kelas Penulisan e-Book Pertama
7. Pendaftaran Agen Makanan Sunnah (cth : Kurma, T…

KEBANGKITAN!

Imej
(oleh : Lenny Boniface)

Salam.

Alhmadulillah.

Bermula fasa baru dalam hidup saya. Dengan kesedaran akan realiti kehidupan, saya sedang mengorak langkah 'semula' dan cuba bangkit dari mimpi yang menghambat diri saya daripada mencapai kejayaan.

Sudah banyak buku, ayat-ayat motivasi yang saya dah hadam dan baca. Tapi sekiranya tidak ada tindakan serta kesedaran, semua itu sekadar bacaan di masa lapang dan sia-sia sahaja.

Mari kita, ibu-ibu yang bekerja bangkit dari mimpi, dan bina kesedaran dan kekuatan dalaman untuk menjadi ibu yang berjaya di rumah dan kerjaya/perniagaan. Mari kita jadi penyeru, penyokong, pembimbing untuk satu sama lain supaya kita membina keluarga sejahtera, kerjaya berjaya, perniagaan berjaya, dan menuju akhirat dengan bekalan yang secukupnya. Amin.


Berminat untuk menjana pendapatan dengan mempunyai sebuah blog?
Mari sertai kami di Akademi Bekerja di Rumah (ABDR), dengan mendaftarkan diri dengan salah satu pakej di bawah:


Hubungi saya untuk pertanyaan, makl…