Sabtu, 21 Februari 2015

Penyakit Jantung, Apa boleh kita buat?

Assalamualaikum.
Alhamdulillah.

Sakit jantung dan juga penyakit berkaitan jantung adalah penyakit yang semakin common di kalangan rakyat Malaysia. Peningkatan penyakit berkaitan jantung ini banyak berkait rapat dengan amalan dan gaya hidup kita. Pemakanan yang kurang sihat dan aktiviti fizikal yang hampir kepada zero menyebabkan meningkatnya risiko seseorang mendapat penyakit jantung dan yang berkait dengannya.

Untuk mengurangkan risiko penyakit jantung, kita seharusnya (wajib) mengamalkan gaya hidup sihat, iaitu mengawal pemakanan kita, jaga kuantiti pengambilan makanan, minum air kosong yang banyak, bersenam, dan jaga emosi. Tambahan untuk mengekalkan kesihatan jantung ialah : pengambilan supplemen.. Dan saya amat menyarankan OmegaGuard Shaklee sebagai amalan harian.

Satu penyelidikan menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Selain iu kajian juga menunnjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Berminat mendapatkan vitaminShaklee? Hubungi saya

Lenny Boniface
di
016-8749195 (SMS/WhatsApp)
lenny.boniface@gmail.com
https://www.facebook.com/lenny.Boniface
*Boleh isi Borang Pertanyaan@Cadangan di sebelah kanan Blog iniTiada ulasan:

Catat Ulasan