Alamak! Lari Jadual

Teks : Lenny Boniface

Assalamualaikum. Bersiaran di tempat tidur bertemankan anak yang tidur di atas perutku. Hurm... entah kebelakangan tukar taste pula Iman ni. Kebiasaan tidur atas lengan, seminggu ni tidur atas perut pula.

Musim saya, musim menunggu datangnya haid. Oops. Perlu cerita ke? Sebenarnya ramai di kalangan wanita yang mengalami haid tidak teratir ataupun haid 'lari jadual' biasa. Saya pun sama juga. Banyak faktor yang menyebabkannya. Salah satu stress, gangguan emosi, mengambil ubat hormon, pemakanan, dan lain-lain. Saya pun rasa saya agak stress sedikit sebab bertukar tempat kerja, serta memikirkan banyak perkara. Walaubagaimanapun, setiap masalah ada penyelesaiannya.

WARNING!!  Pastikan betul-betul dahulu diri anda tidak mengandung baru boleh ikut tips di bawah ya.


Untuk kes-kes haid lari jadual ni, kita boleh mengamalkan beberapa supplemen Shaklee. Saya kalau rasa macam haid saya ini lambat nak datang, saya terus ambil GLA Complex Shaklee. Tapi tak ada laa terus makan teru keluar haid. Tak ada laa sampai macam tu. Tetapi selepas makan GLA Complex jika lambat haid, kemungkinan selepas sehari ke tiga hari, akan membantu haid anda keluar.
Untuk gangguan hormon akibata stress, makan lah B complex Shaklee. B Complex Shaklee ini sangat membantu saya ya. Terutama bila keadaan stress atau emosi terganggu.

Selain itu, mengamalkan Alfalfa Shaklee juga membantu kitaran haid anda menjadi normal. Alfalfa ni banyak kebaikan. Salah satunya membantu masalah haid.

Selepas tu, sekiranya kita wanita mempunyao masalah senggugut yang teruk ataupun biasa-biasa sahaja, boleh juga mengamalkan pengambilan Ostematrix Shaklee. Sangat membantu ya.

Saya berkongsi apa yang saya makan dengan anda semua. Anda mempunyai apa-apa cerita untuk dikongsikan? Tinggalkan komen di bawah ya.

Berminat mendapatkan vitaminShaklee? Hubungi saya

Lenny Boniface
di
016-8749195 (SMS/WhatsApp)
lenny.boniface@gmail.com
https://www.facebook.com/lenny.Boniface
*Boleh isi Borang Pertanyaan@Cadangan di sebelah kanan Blog ini



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Maklumat Umum : Waktu Operasi

TERKINI : Sarang Burung Walet Untuk Dijual.

Eh Eh... Orang Kampung saya laa