Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2017

Mencari Peluang Menambah Pendapatan?

Imej
Assalamualaikum.

Hari ini, hari yang baik. (Buruk bagaimanapun hari kita, katakan "hari ini hari yang baik." - Saya sedang applykan ye)

Hari ini, saya telah bertemu dengan kawan lama dari kolej dulu - Kolej Lagenda Langkawi. Namanya Mala. Nama penuh tak ingat.

Actually, kami berjumpa sebab na bercerita tentang bisnes Shaklee. Tapi kerana dah terlalu lama tek berjumpa, kami hanya bercerita tentang kisah zaman muda mudi dulu. Heheheh. Rindu la zaman tu.

Back to real thing,

Saya nak cerita tentang peluang untuk menambah pendapatan anda, sebagaimana saya bercerita dengan kawan saya (lebih kurang la)



Bisnes Shaklee adalah seperti bisnes lain, kena menjual dan ia adalah bisnes Network Marketing. Ada orang panggil MLM. Apapun, Shaklee tetap adalah satu perniagaan.

Jadi dalam perniagaan mesti ada jual beli dan memandangkan ia adalah Network Marketing bisnes, sebaik-baiknya menaja orang, kalau boleh seberapa banyak yang boleh.

TAWARAN

Saya ingin menawarkan peluang menambahkan pendapat…

Tips untuk Meningkatkan Sistem Pertahanan Badan

Imej
Assalamualaikum.

Malam ini permata hati ku, Iman demam. Susah hati mama. Tambahan dengar pula macam-macam di whatsapp group.

Mama doa kuat-kuat agar Iman cepat sembuh.

Malam ini, saya akan kongsikan beberapa tips untuk meningkatkan sistem pertahanan badan anak-anak kita dengan produk Shaklee.

Ada beberapa produk yang saya nak cadangkan kepada ibu-ibu dan bapa-bapa di luar sana untuk meningkatkan lagi sistem pertahanan anak-anak. Sebab sekarang ini, dengan cuaca yang tidak menentu, pencemaran alam sekitar, dan pelbagai penyakit yang berjangkit, adalah lebih baik kita tingkatkan sistem pertahanan badan anak kita sebagai langkah berjaga-jaga.

Produk Shaklee Yang Disyorkan untuk Anak-anak 1. Meal Shakes - Mengandungi khasiat yang diperlukan oleh kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar. Di dalamnya mengandungi vitamin dan mineral penting, serat, protein dan juga kalsium. Ia adalah makanan segera yang padat dengan khasiat, memang sangat membantu ibubapa yang sentiasa sibuk dan mengejar m…

Kebaikan Minyak Ikan untuk Anak-anak

Imej
Assalamualaikum.

Anak-anak... Saya pada suatu masa dahulu tak pernah membayangkan kehidupan dengan mempunyai anak-anak.

Berbalik pada topik kita.  Anak-anak dan minyak ikan. Siapa ingat iklan Scott Emulsion? Seingat saya, zaman kanak-kanak saya dah ada iklan Scott Emulsion.

Sejak dulu sudah ada supplemen minyak ikan khas untuk anak-anak, tujuannya untuk kecerdasan otak dan membina sistem imun badan yang kuat.

Apa kebaikan minyak ikan untuk anak-anak kita? Selain untuk kecerdasan otak, dan sistem imun, minyak ikan juga mempunyai beberapa fungsi yang membantu anak kita.




Minyak ikan terbukti membantu anak-anak yang mempunyai sesak nafas atau asma, dengan mengurangkan kebarangkalian mendapat serangan asma. Selain itu, bagi anak-anak yang diserang penyakit batuk, minyak ikan juga membantu mencairkan kahak.

Bercerita tentang minyak ikan, amalan memberikan anak-anak supplemen minyak ikan sangat membantu ibu bapa. Dengan membina ketahanan tubuh anak-anak kita, apabila kita menghantar anak-ana…

Minimalis - Apa Maksudnya?

Imej
Assalamualaikum.

Minimalis, suatu konsep yang saya cuba adaptasikan atau aplikasikan ke dalam hidup saya.

Apa itu minimalis?
Minimalis ini adalah konsep gaya hidup, di mana individu mengamalkan meminimakan 'barangan' dalam kehidupan harian mereka. Ambil contoh baju, baju dalam kuantiti yang minimal tapi cukup untuk kehidupan seharian. Kalau boleh hanya 5 helai baju untuk sepanjang tahun. MINIMAL.

Contoh lain, mengurangkan barangan seperti pinggan mangkuk di dapur. Pada yang Minimalis akan mengurangkan perkakasan dapur sehingga apa yang perlu sahaja dan tidak menambahkan lagi barangan dan perkakasan dapur sehingga lah mana-mana perkakasan rosak sehingga tidak boleh digunakan lagi.

Kenapa saya nak jadi MINIMALIS?
Sebenarnya, saya dah sampai satu tahap di dalam hidup di mana saya rasa "I comsumed too many stuff I don't need." Barangan fizikal yang saya miliki terlampau banyak, sehinggakan saya dah tak kuasa nak mengemas dah. Dan satu-satu jalan penyelesaian ialah &#…

Apa Pentingnya Minyak Ikan?

Imej
Assalamualaikum.

Minyak Ikan, atau 'fish oil'. Dalam masyarakat kita masih kurang lagi pengetahuan tentang kebaikan dan kepentingan minyak ikan ini.

Dalam terma saintifik, minyak ikan juga disebut asid lemak omega-3.



Minyak ikan ini ditemui di dalam lapisan lemak ikan yang berada di lautan dalam yang sejuk. Selain itu, terdapat juga pada kerang, tumbuh-tumbuhan, kekacang (walnut) dan beberapa lagi tumbuhan semulajadi.

Apa pentingnya minyak ikan kepada manusia? Sebut sahaja minyak ikan, apa yang muncul dalam fikiran anda? Mesti perkataan-perkataan ini keluar kan :
# Kolesterol # Scot Emulsion # Jantung # Otak
Memang betul. Minyak ikan ini penting untuk kesihatan jantung, dan otak. Dan banyak kajian telah membuktikannya. Dan pada zaman makin canggih ini, memang banyak lagi kajian dibuat tentang minyak ikan ini.
Antara kebaikan pengambilan awal dan berterusan minyak ikan ialah : 1. Mengurangkan risiko penyakit darah tinggi 2. Mengurangkan keradangan / kebengkakan 3. Mengurangkan …