Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2015

Kempen Kesedaran Kanser - Stumble upon

Imej
Assalamualaikum.

Sedikit sharing perkara ML lalui semalam. Semalam, ML plan menghantar Ostematrix Shaklee yang dibeli oleh sahabat ML. Dan kami plan berjumpa di Masjid al-Hasanah, Bandar Baru Bangi. Sahabat ML memang plan untuk pergi ke Masjid al-Hasanah untuk menjalani pemeriksaan kesihatan yang dianjurkan oleh Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga  (LPPKN). Sebenarnya tema utama program kesihatan yang dianjurkan adalah berkaitan Kanser.

Teguran untuk....

Assalamualaikum.

Jom hayati kisah dari FB ini, semoga memberi anda pencerahan...

John Gunder III with Usman Bulama and 33 others Some young ladies arrived at a Meeting wearing clothes that were quite revealing their body parts. Here is what the Chairman told them: He took a good look at them and made them sit.Then he said something that, they might never forget in their life. He looked at them straight in the eyes and said; "ladies, everything that God made valuable in this world is well covered and hard to see, find or get.

Kehidupan - Surprise and Hope

Assalamualaikum.

Kehidupan adalah misteri. Tiada siapa boleh menjangka apa yang akan mendatang esok hari. ML nak share sedikit daripada kehidupan ML beberapa bulan ini dan beberapa hari kebelangkangan ini.

Puji-pujian kepada Allah, Raja Sekalian Alam.

ML jarang nak ceritakan apa-apa yang berlaku dalam hidup ML di alam maya. Kerana ML jenis konservatif dan menjaga privacy.

Tetapi cerita ini, ML ingin share-kan kerana:

10 PINTU REZEKI

Imej
Sumber : Facebook



10 PINTU REZEKI...
............................

Festivel Belia Putrajaya - Kejutan ke ni?

Imej
Ini gambar-gambar sharing dari  FB.

Kenal tak sapa ini? KJ.

LANGKAH KESELAMATAN UNTUK MENGURANGKAN RISIKO PANAHAN KILAT

Imej
Sumber : FB


Catatkan Kejayaan Kita

Imej
Assalamualaikum.

Bagaimana nak berjaya dan kaya? Kita fikirkan kejayaan dan kekayaan setiap hari. Setkan dalam minda kita berjaya dan kaya. Sambil-sambil fikirkan kejayaan dan kekayaan itu, tangan, kaki dan tubuh badan kena berusaha juga. Karya kena siapkan. Kerja kena buat. Tugasan kena lakukan. Check list harus dibuat.

Hilang keraguan dan diri. Catatkan langkah-langkah menuju kejayaan kita.

"Success is Not A Destination, Success is A Journey."

Jangan berhenti melangkah, jangan berhenti berusaha. Jom kita mencipta masa depan kita.

Amalan Yang PATUT Kita Lakukan

Imej
Sumber : FB

Amalan harian yg sepatutnya kita buat:

Jurnal dan Kejayaan

Imej
Assalamualakum.

Jurnal. Sekarang ini ML sedang mengikuti ceramah audio Jim Rohn. Selama ML tak tahu yang sales person yang berjaya selalu belajar macam 'self-development'. Cuba kaji, cuba selidik. Cari individu yang hebat dalam sales. Sebenarnya mereka belajar,belajar dan belajar. Dan itu ML buat. ML download talk dari Jim Rohn tentang peningkatan kendiri.

Projek Mencari dan Menanam Pahala : Keluarga Yang Memerlukan Bantuan

Imej
Assalamualaikum.

Mencari peluang melabur pahala? ini peluang anda.. Semoga Allah s.w.t membalas bantuan anda dengan rahmat yang berlipat ganda. Amin.

Sumber : FB Shah Sovi (klik link ini untuk pertanyaan lanjut)


REPOST - MINTA BANTUAN ANDA UNTUK VIRALKAN Walaupun kes 4 adik beradik yang tinggal bersama ibu mereka yang kena strok mendapat perhatian, tidak banyak sumbangan yang dapat dikumpulkan bagi mereka. Selepas saya melawat mereka, ada 2 pihak yang berbesar hati menyumbang sedikit makanan dan juga wang belanja. Ini masih jauh dari mencukupi untuk mereka. Saya sarankan anda yang prihatin untuk:- 1) Melawat mereka di Unit F-2-12 Flat Puchong Perdana. Berdepan dengan Sekolah Puchong Perdana 2) Bantu kami untuk meningkatkan sumbangan melalui akaun Perentas Business Network (Maybank 5126 7931 1965). Sumbangan terkini yang kami terima adalah RM615 + SGD200. 3) Bantu kami untuk dapatkan bantuan rawatan bagi si Ibu yang mengalami strok. Kini beliau susah nak bertutur dan berjalan. Bantu kami …

5 Kelebihan Ayat 128 & 129 Surah At-Taubah

Imej
Surah at-Taubah 128 & 129

Assalamualaikum

5 kelebihan mengamalkan ayat 128 & 129 surah at-Taubah. Bacalah 7 kali setiap kali selepas solat. Dengan izin Allah :
Kelemahan akan bertukar menjadi kekuatanKehinaan akan menjadi kemuliaanDapat membayar hutangMenghalang dukacitaDikurniakan rezeki yang banyak Apa-apa pun, segalanya adalah di atas kehendak Allah jua. Kita hanya mampu berikhtiar, berusaha dan bertawakal.
Wallahu'alam..


Sekian. Wassalam. Credit to : http://whitebarley.blogspot.com/

Kebaikan GLA Complex Shaklee

Imej
Assalamualikum.

Mari kenali apa kebaikan GLA Complex Shaklee.


GLA Complex apa kaitan dengan EPO (Evening Primrose Oil)? - Sebenarnya  GLA boleh dikatakan sebagai 'Cecair' dalam 'Tubuh badan' EPO.

GLA adalah EKSTRAK daripada EPO.

GLA Shaklee diekstrak dari Borage yang ditanam secara organik yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang mudah terserap.

Antara Kebaikan GLA Complex adalah seperti di bawah :

Amalan Menjemput Rezeki

Imej
(Sumber & Credit kpd : FB Mudahnya Menjemput Rezeki)

AMALAN KHUSUS UNTUK : 1) Mendapat rezeki yang tidak putus- putus ******************************
Amalannya: Zikirkan ayat 54 ( surah as-Saad ) sebanyak 33 kali setiap selepas solat 5 waktu. Juga ketika mengambil duit dari uncang atau dompet.(baca sekali sahaja )

SR Vita-C Shaklee - Kebaikan

Imej
Assalamualaikum.

Hamba ingin kongsikan kebaikan vitamin C, dan hamba menjual Sustained Released Vita- Shaklee:

>> Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran

>> Kecantikan :
a. Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
b. Mengekalkan kelembapan kulit,
c. Menghilangkan bintik2 hitam,
d. Memudarkan jeragat
e. Lingkaran gelap di bawah mata
f. Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.

>>Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.

Berminat mendapatkan Sustained Released Vita- Shaklee whatsappp hamba di 016-8749195

Tiga jaminan kami apabila anda memilih Shaklee – Ia sentiasa selamat, ia sentiasa berkesan, dan ia sentiasa mesra alam.

Projek Mencari dan Menanam Pahala : Wakaf Pembelian Van

Imej
Assalamualaikum.

Jom Mencari dan menanam Benih Pahala.
(Sumber Imej : Facebook)

P/S sila hubungi no telefon yang tertera di gambar untuk maklumat lanjut.
Terima kasih.


YES Pack 1 : Prenatal Set

Imej
Kenapa Set ini Disyorkan kepada Ibu-ibu Hamil? Apa fungsi mereka?

Kenapa Network Marketing? Kenapa Shaklee?

Imej
Assalamualaikum.

Menjadi Member Shaklee. Network marketing. MLM. Menjana pendapatan.



Kenapa perlu jadi ahli Shaklee? - Jawabku  Kenapa tidak? Cuma RM 79.50 untuk seumur hidup. Tidak rugi pun join. Boleh beli rokok berkotak-kotak (lebih kot dari RM 79.50), boleh beli smartphone terkini setiap keluaran. Jadi anda tak terbeban pun dengan RM 79.50. Pilihan anda.

Apa kebaikan?

Berita Shaklee : Interview by Traxx FM

Imej
Traxx FM interview

Many thanks to Traxx FM, producer and Mr. Green for this meaningful and fruitful interview

I'm very delighted to have an opportunity to share on how Shaklee cares for children CSP projects has supported more than 20,000 underprivileged families throughout Malaysia to consume Shaklee Meal shake.

Based on the Malaysia demographic profile in 2014, 28.8% which is 8.656 million of our population are children below 14 years old. They all require proper and premium nutrients in order to grow up as a healthy and smart adults. Meal shake, chewable C and Vitalea for children are premium supplements for kids. Let's help more kids in Malaysia to stay healthier

In addition, I also shared about

Boleh Membantu Cyst dan Fibriod?

Imej
Assalamualaikum.

Alhamdulillah mendapat testimoni yang bagus. Mama Lenny (saya nak ada nama sebutan sendiri, boleh?) ingin kongsikan 1 testimoni daripada Upline Mama Lenny Arnie Samsudin berkaitan supplemen Shaklee membantu seorang wanita dalam masalah cyst dan fibriod.

Berita baik ini seharusnya dikongsikan dengan pembaca sekalian kerana mungkin maklumat ini boleh membantu anda, atau orang yang anda sayang. Kerana masalah cyst dan fibriod ini sangat mempengaruhi kehidupan wanita serta peluang untuk mendapat zuriat.

(Teks berwarna biru : FB Arnie MY )
(Imej Testimoni : http://genkimomma.my/)


[Sharing] Suplemen Shaklee Bantu Pengecutan Cyst & Fibroid (6 cm)

Set Membantu Slimming

Imej
Assalamualaikum.

Anda mempunya masalah berat badan berlebihan?
========================================

Mari amalkan supplemen Shaklee untuk mengawal berat anda sambil meningkatkan kesihatan keseluruhan. Berat badan berlebihan meningkat risiko seseorang untuk mendapat pelbagai penyakit.

Dalam set untuk pelangsingan ini, kita ada Lecithin, Alfalfa Complex, Garlic, dan Herbalax.

Cara set ini berfungsi - 
1. Lecithin membakar dan mencairkan lemak tubuh. 
2. Alfalfal bertindak sebagai penyerap lemak-lemak yang telah dicairkan untuk di'keluar'kan dalam bentuk najis.
 3. Herblax sebagai pelawas membantu membersihkan usus daripada sisa2 buangan supaya usus lebih sihat dan kita lebih sihat. 
4. Garlic bertindak untuk mengurangkan kandungan kolesterol dalam darah dan tubuh pada masa yang sama meningkat imuniti tubuh.

Lenny Boniface di :
016-8749195 WhatsApp


C.O.D Bandar Baru Bangi, Cyberjaya & Putrajaya

Tips Konsisten dalam Berblogging

Imej
(Sumber : FB Masayu Ahmad)
Tip konsisten menulis/motivasi menulis.
-Sudah menguasai fokus tajuk blog
-Sudah menguasai entri, apa yang selalu dicari pembaca.
-Sudah menguasai apa yang selalu dicari pelanggan melalui jejak google.
-Sudah tidak ada masalah putus idea.
-Sudah pandai tukar pembaca kepada pelanggan.
-Sudah berjaya bina keyakinan pelanggan melalui perkongsian/penulisan. Sumber: Kelas asas blog dan penulisan.

Projek Mencari dan Menanam Pahala : Membantu mangsa Kebakaran

Imej
(Sumber : Facebook)
Assalamualaikum.
Saya terjumpa post ini di Facebook. Dan ingin mewar-warkan berita ini kepada pembaca blog.
Teks dari Facebook :
Tahfiz di lrg sarkawi jln kebun terbakar sekarang 13 mei 7.48am Bantuan kecemasan yg amat diperlukn
1. Pakaian lelaki 27 pelajat berumur 9 hingga 16 tahun
2. Tempat tidur, selimut, bantal dan tilam
3. Mknn
4.Rm


Maybank 162263346135
Nama : ustaz Iskandar nasution

Alamat : Lot 4071, lorong sarkawi, kg batu 7, jalan kebun, seksyen 30, shah Alam

Kerugian dlm 60K

10 Vitamin Untuk Meningkatkan Kesuburan

Imej
(Credit/ Teks dari: http://www.lovebaby.my/)


Adakah anda ingin menimang cahaya mata sendiri tetapi anda tidak tahu sejauh mana tahap kesuburan anda? Jika begitu mulakan dengan pengambilan vitamin yang betul. Terdapat 10 vitamin utama yang boleh meningkatkan kesuburan dan menyediakan tubuh kita untuk kehamilan.

AMALAN KETIKA TERDESAK MEMERLUKAN DUIT

Assalamualaikum.
Perkongsian untuk kita semua. Semoga bermanfaat.

(sumber : Facebook Pakej MMR ) AMALAN KETIKA TERDESAK MEMERLUKAN DUIT ************
Amalan ini saya perolehi menerusi guru saya dan Alhamdulillah bantuan ALLAH telah sampai tepat pada masa yang diperlukan ************
Begini kisahnya ...

OFFER MEI 2015 (1) : OmegaGuard Shaklee

Imej
Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?

Cara Luar Biasa Mencari Income

Imej
(Sumber : Facebook)




This young man sits on the side of Empire Road in Johannesburg and instead of begging, he provides book reviews. He collects books, reads them, and provides reviews for people passing by. If you like the review, he will try to sell you the book. This is how he makes a living. Have you seen this amazing individual?

Belajar Akaun Secara Online

Imej
Assalamualaikum.




Kelas online (Min 3 orang)                                                 Tarikh           :     24 Mei 2015                                                 Masa              :     9.30pg - 12.30tgh
Modul 1: Basic book keeping.
Bagaimana merekod buku simpan kira?

Modul 2: Pengenalan kepada asas perniagaan dan fungsinya.
- Mengenal dan belajar kepentingan dokumen.
- Invois, cash, bil, resit, purchase order

Yuran : RM 150

Cara belajar : dalam group kelas di fb. Secara online sahaja. Hanya perlu online dalam waktu yang ditetapkan. 

Untuk pendaftaran boleh hubungi saya melalui :
Email : lenny.boniface@gmail.com 
WhatsApps : 016-8749195

Peluang Menjana Pendapatan Ekstra !

(Credit : http://www.anakkuwiraku.com/)

Assalamualaikum.

Saya ingin menyampaikan sebuah berita baik kepada semua orang, semua golongan - Program YES Shaklee. Program ini adalah sebuah peluang yang sangat baik untuk sesiapa sahaja yang ingin menjana pendapatan ataupun mencari kerjaya yang sesuai ataupun menjalankan perniagaan. Bacalah info berikut yang saya C&P dari SuperUpline saya Norita Idris di blog http://www.anakkuwiraku.com/.

Sedang mencari kerja atau pendapatan tambahan? YES ada !

Challenge .. Jom Sertai

Imej
Klik untuk Muat turun Borang  http://www.moh.gov.my/index.php/pages/view/1398

Shaklee Success Seminar - Penang

Imej
Teks : Lenny Boniface
Imej : Facebook Victor Lim

Assalamualaikum.
Ingin kongsikan kepada pembaca tentang aktiviti yang dijalankan oleh Shaklee untuk ahli-ahli Shaklee di Penang. 
Shaklee telah menganjurkan Shaklee Successs Seminar di Penang pada 10 Mei 2015, Ahad.
Saya amat bertuah kerana menyertai 'keluarga besar' Shaklee. Jika kesihatan dan financial independence adalah pilihan anda, Shaklee adalah pilihan yang terbaik untuk diri anda.

Projek Mencari dan Menanam Pahala

Imej
Teks : Lenny Boniface
Imej : Google Image

Assalamualaikum.

Saya dah lama ada niat dalam hati untuk mewujudkan satu segmen dalam blog ini untuk war-warkan projek mencari pahala - di mana saya akan buatkan entri  berkaitan kutipan derma atau aktiviti kebajikan, atau organisasi atau pertubuhan yang memerlukan bantuan kewangan dan sebagainya.

Dari AsroAwani.com --- > 7 fakta anda tidak tahu mengenai Hari Ibu

Imej
Assalamualaikum.

Saja nak kongsikan maklumat yang baru saya baca di Facebook. Walaupun terdapat macam-macam cerita dan perdebatan tentang Hari Ibu, saya berada di kawasan neutral. Pada pendapat saya sendiri, Hari Ibu atau Bukan Hari Ibu, Ibu akan tetap di dalam diri kita. Cuma saya pada pendapat saya yang dangkal ini, Hari Ibu ini memberi peluang kepada anak-anak yang 'terlupa' akan ibu mereka untuk ingat kembali mengingati pengorbanan ibu masing-masing. Itu sahaja. Sebab manusia ini adalah makhluk yang pelupa.

(Sumber :  http://www.astroawani.com/gaya-hidup/7-fakta-anda-tidak-tahu-mengenai-hari-ibu-59578?cp)

KUALA LUMPUR: Hari Ibu disambut pada Ahad kedua bulan Mei setiap tahun oleh kebanyakan penduduk di seluruh dunia, termasuk masyarakat di Malaysia.

OmegaGuard Shaklee - Sumber Omega 3

Imej
Assalamualaikum.



OmegaGuard Shaklee. Membekalkan omega 3 yang diperlukan oleh pengguna. Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk

Projek Kitar Semula di UKM Bangi

Imej
(Sumber : Facebook)

Pusat Kitar Semula UKM membeli minyak masak terpakai untuk Projek penghasilan Biodiesel. Warga UKM dan Bandar Baru Bangi boleh menghantar sisa minyak masak terpakai ke PKSUKM dgn mendapat pulangan wang. Projek ini adalah kerjasama UKM dan Alam Flora Sdn.Bhd.
Mereka juga menerima barangan kitar semula..

Waktu Operasi : Selasa - Sabtu @ 10 AM - 3 PM  ******* Contact 019-2738789


Hujung Minggu - Gambar sana sini

Imej
Teks : Lenny Boniface Imej  : Lenny Boniface

Assalamualaikum. Saya ingin kongsikan aktiviti hujung minggu lepas. 
Pada Sabtu, 2 Mei 2015, selepas menghadiri kenduri kahwin rakan sekerja, saya membawa anak saya berjalan-jalan ke kawasan Putrajaya. Dan dengan tak dirancang kami dua beranak sampai ke Monumen Millenium dekat dengan Tasik Putrajaya. Cuba tengok gambar di bawah. Cantik kan? Sebenarnya saya tak pasti tempat ini tengah buat persiapan atau sedang membuka balik serta mengemas selepas acara. Tetapi kawasan jalan masuk ini ceria dihiasi kipas berwarna-warni ni.


Star Trek Into Darkness - Apa Kes?

(Tek: Lenny Boniface)

"Sempat aja kau berlari-lari dalam enjin." Kata-kata saya semasa menonton cerita Star Trek Into Darkness. Last minit macam ni, kapal angkasa Star Trek dah nak terhempas, boleh pula hero dan pembantu hero berlari-lari ke core Star Trek untuk repair enjin. Boleh pula panjat-panjat, lari-lari, mencari-cari, godek-godek enjin lagi. Ada beberapa saat sahaja lagi nak terhempas ke bumi ni.
Cerita mat saleh ni laa.

But you know what? That's the spirit we want - Never give up even in the last minutes of your life.

Kita, saya harus adaptasikan semangat sebegini dalam kehidupan kita. Jangan senang mengalah. Jangan berputus asa. Dan kepada wanita-wanita dan juga lelaki-lelaki yang senang berusaha dalam perniagaan dan perusahaan, kita harus cekal, percaya kita boleh lakukannya, dan tidak mengalah walaupun dah saat-saat akhir hidup kita.

Amin.

PERCUMA! Bagaimana Mendapatkan Vitamin Percuma?

Imej
(Teks Oleh : Lenny Boniface)
(Imej : Shaklee )

Assamualaikum.

Bersempena ulang tahun Shaklee yang KE-100, Shaklee memberikan hadiah PERCUMA kepada ahli-ahli baru mendaftar dan dengan pembelian mana-mana produk Shaklee. Peluang baik untuk anda mendapatkan multivitamin terbaik di pasaran - Vita-Lea Shaklee.

Berminat untuk mendapatkan Vita-Lea PERCUMA

Yes!!! Promosi Hebat Tahun ini!!

Imej
(Teks oleh : Lenny Boniface)
Assalamualaikum.
Entri lepas saya bercerita tentang aktiviti promosi yang sedang berlaku di dalam organisasi Shaklee. Hari ini saya ingin memberikan serba sedikit penerangan tentang YES Wellness Pack. Untuk program YES Wellness Pack ini dijalankan selama 6 bulan, bermula Mei 2015 sehingga Oktober 2015.
Untuk program YES ini, Shaklee memperkenalkan 4 set untuk pengguna / peminat Shaklee :

Berita TERGEMPAR dan Terkini di Mei 2015

Assalamualaikum.
Alhamdulillah. Kita dah masuk bulan Mei 2015. Dan Selamat Hari Pekerja kepada semua pekerja.
Dan bersama-sama Bulan Mei ini, datang berita-berita yang  menggemparkan! 
Tarik nafas, dan berita-beritanya ialah:
1. Collagen Powder dan NutriFeron dan kembali ke Malaysia, dan AVAILABLE for sale!!! Berita baik untuk pencinta Collagen dan NutriFeron.
2. Promosi bulanan produk Shaklee : OmegaGuard , Phytocol-ST dan Vita-Lea for Children
3. Berita paling kebaboom! - Mendaftar menjadi ahli Shaklee bermulan Mei ini, anda layak mendapat Vita-Lea percuma dan dihantar kepada rumah anda.
4. Dan beberapa pek set yang memang mavelous akan diperkenalkan sepanjang bulan Mei ini. Dan saya akan update pada masa terdekat ini.
Wah! Sangat mengujakan bulan Mei ini. Jom.... sertailah keluarga besar Shaklee untuk mendapat lebih lagi. 
Whatsapp ke 016-8749195