Khamis, 17 September 2020

Bila Masa Perlukan Phytocol-ST



 Bila masa kita memerlukan Phytocol-ST Shaklee?

                                          

Pendapat peibadi saya:

Jika kamu, orang yang suka makan 

 a. makanan berlemak

b. makanan bergoreng

                             

c. makanan seperti rendang, kari yang dimasak dengan santan pekat yang banyak

d. fast food lover

e. orang yang sekejap-kejap nak makan, makan pula proses food, makanan manus, minuman manis

f. lebih banyak makanan daging daripada makan sayuran dan buah

g. setiap masa makan makanan berat sahaja - nasi, mi, lauk pelbagai


                            


Maka, inilah masanya untuk amalkan Phytocol-ST. Tidak kira umur kamu 20an ke, 30an ke atau 40an. Kamu patut mula amalkan Phytocol ST. Dan juga mulakan amalan pemakanan sihat, pemakanan terkawal.

Kenapa saya sarankan amalkan makan Phytocol-ST Shaklee?

Alasannya : Makanan adalah sumber tenaga badan dan juga sumber pelbagai jenis lemas masuk dalam badan (istilah lain kolesterol)

Phytocol-ST membantu dalam MENGURANGKAN PENYERAPAN KOLESTEROL KE DALAM SALUR DARAH. Jadi, paras kolesterol kamu tidak mencanak-canak naik.


                            

KITA - kena jaga kesihatan, terutamanya kesihatan jantung. Kolesterol ini, sangat banyak meninggalkan kesan kepada kesihatan jantung, jadilah jagalah pemakanan, jagalah paras kolesterol dalam badan - amalkan PHYTOCOL -ST.

"BERJAGA-JAGA ADALAH LEBIH BAIK DARIPADA BERUBAT"

Untuk dapatkan Phytocol-ST Shaklee ini boleh lah wasap kepada saya melalui link di bawah :

http://www.wasap.my/60168749195/phytocol

LENNY BONIFACE
Shaklee Independent Distributor


Selasa, 15 September 2020

Pagi Yang Cepat

 Assalamualaikum.

Kamu adalah orang-orang yang sangat sibuk ke? Selalu kena berkejar ke sana ke sini, dan kamu rasa tak cukup masa nak ambil makanan berkhasiat sebab nak cepat sahaja.




Dan, kamu juga tak sempat nak duduk tenang dan makan sarapan pagi-pgi, sebab dah kena berkejar ke tempat kerja atau ke sekolah anak, atau nak ke kolej.

Dan, kamu memerlukan tenaga tambahan untuk menjalankan aktiviti pagi kamu. Dan pagi adalah masa untuk mengerjakan banyak perkara, jadi tak ada masa untuk mengisi perut selepas waktu sarapan. 

Jadi, di sini, saya perkenalkan dan kongsikan 2 produk Shaklee yang boleh membantu masalah tak sempat nak sediakan sarapan berkhasiat pada pagi hari, iaitu Meal Shakes dan ESP (Energizing Soy Protein).

Dua produk ini adalah 'shakes'. Bancuh dalam shaker boleh, buat macam air biasa pun boleh. Ia dalam bentuk serbuk, dan senang dibancuh. Sekejap sahaja dah siap.

Dengan hanya 2,3 minit penyediaan, kamu dah boleh menikmati sarapan yang berkhasiat dan mengenyangkan.

Kelebihan kedua-dua produk ini ialah:

1. Cepat disediakan

2. Berkhasiat

3. Memberikan Tenaga berpanjangan.

4. Rasa kenyang yang lebih lama sehingga waktu makan tengahari.

Kamu yang memerlukan 'bantuan' setiap pagi ini, boleh lah hubungi saya di 

http://www.wasap.my/60168749195/esp+mealshakes.



** harga ESP RM 161.25, Meal Shakes RM 120.00 + postage RM 10

Rabu, 26 Ogos 2020

Fenomena Shaklee

 Nak catatkan di blog ini akan fenomena Shaklee yang sedang melanda Malaysia di bulan Jun, Julai, Ogos dan seterusnya di tahun 2020. Fenomena Shaklee ialah produk Shaklee laku keras. Setiap kali stok masuk Malaysia, setiap kali SOLD OUT.

Wah hebatnya penangan Shaklee ini. 

Kepada pembaca yang baru mengenali Shaklee ini, Shaklee adalah produk kesihatan iaitu supplemen kesihatan, kecantikan dan juga produk pencuci domestik.

Dan syarikat Shaklee juga merupakan syarikat direct selling dan juga network marketing.

Pengalaman saya bersama Shaklee adalah Shaklee merupakan syarikat yang banyak membantu meningkatkan kualiti hidup dari segi kesihatan dan juga ekonomi.

Kita pilih untuk jadi apa dalam hidup kita, dan pilih jalan hidup kita. Pilihlah untuk meningkatkan kualiti hidup.



Rabu, 19 Ogos 2020

GLA Complex untuk Wanita di mana-mana

 Hormon dan wanita...

Untuk gadis dan wanita, GLA COMPLEX SHAKLEE.

Wanita tidak pernah jauh dari istilah hormon (walaupun lelaki ada juga hormon), tapi wanita terkesan dengan hormon, kerana hormon wanita lebih kompleks sedikit.

Lelaki tiada musim HAID, wanita ADA.

Hanya dalam bab HAID ini, dan proses ini dah melibatkan 2 hormon sekaligus, iaitu Estrogen & Progesteron. 


Women | ADA


Cerita pendek berkaitan 2 hormon ini adalah:

1. Progeseteron 

-a.k.a. hormon pregnant/hamil

-fungsinya untuk hamil dan kekal hamil

- hormon ini penyebab rahim bersedia untuk menerima ovum yang telah disenyawakan.

- paras hormon ini ada menaik dan menurun mengikut kitaran pengeluaran ovum


2. Estrogen

- lelaki dan perempuan mempunyai hormon ini, tetapi wanita mempunyai lebih estrogen dari lelaki.

- fungsinya untuk merangsang pengeluaran ovum, mengawalatur rahim dan fungsinya 

- untuk pembentukan tisu payudara kaum wanita

-bukan itu sahaja, estrogen juga penting untuk fungsi jantung, salur darah, tulang, rambut dan otak.


Secara semulajadinya, dalam tubuh wanita, dua hormon ini akan menaik dan menurun setiap bulan mengikut kitaran pengeluaran ovum. Oleh kerana, perubahan hormon setiap bulan, maka ia memberi kesan kepada fizikal dan emosi wanita.


Apa guna GLA Complex ini untuk wanita dan gadis??

GLA Complex ini menstabilkan hormon, mengawalatur kitaran haid atau menormalkan kitaran haid.

Untuk wanita yang menjelang menopause pun digalakkan untuk mengambil GLA Complex.

GLA Complex Shaklee, Health & Beauty, Skin, Bath, & Body on Carousell


Kepada wanita yang mengalami haid tidak teratur ataupun mempunyai kesan sampingan PMS, boleh lah mencuba pengambilan GLA Complex.

Boleh klik link wasap di bawah untuk pertanyaan atau order.

LENNY BONIFACE
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/GLA