Ahad, 14 Februari 2021

Bagaimana nak Mula Dengan Supplemen Shaklee?

Assalamualaikum.

Sebenarnya, dalam pengambilan produk Shaklee, kita ada Set-set yang sesuai dengan pemula atau beginner.

OK. Step pertama ialah kita mulakan dengan Set Asas dahulu iaitu:
1. Protein
2. Vitamin C
3. Kalsium
4. Minyak Ikan
5. B complex

Ini adalah asas kepada kesihatan yang baik. Apabila asas nutrisi dah mencukupi di dalam tubuh badan kita, boleh lah melangkah ke Step ke 2.





 Step ke 2 ialah kita BOOST/ TINGKATKAN. Supplemen untuk BOOST ini ialah RexV dan Vivix. Kedua supplemen adalah antioksidan yang kuat, dan sangat membantu dalam meningkatkan dan mengekalkan tenaga sepanjang hari.


Dan akhirnya, barulah kita ke Step terakhir iaitu pemilihan supplemen khusus untuk tujuan khusus seperti detoks, kehamilan, selepas bersalin, kecantikan dan lain-lain.

Sebab itulah, supplemen Shaklee mempunyai pengedar yang bertauliah. Sebab kami akan memberi panduan bagaimana penggunaan produk Shaklee.










LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/

Isnin, 25 Januari 2021

Percutian Pendek 30 Dec - 31 Dec 2020


Alhamdulillah. Sebelum PKP 2.0 bertarikh 13 Januari 2020, saya sempat membawa keluarga kecil saya bercuti di Port Dickson. Kami menginap di Avillion, Port Dickson.

Saya telah menempah Avillion Water Chalet. Pada asalnya saya nak bawa anak-anak staycation di mana-mana hotel, janji ada Bath Tub, sebab anak-anak nak main air.

Dan di bawah adalah gambar  bilik water chalet tu.






Di dalam bilik ada kipas siling dan juga aircond. Dan suhu dalam bilik tak panas, hanya pakai kipas siling pun cukup nyaman.

                           


                          

Gambar yang bahagian atas ini, view veranda bilik. Cantik kan? Dan gambar di bawah adalah kami berposing di veranda.

                            

Dan gmabar di bawah adalah gambar-gambar kami berjalan-jalan di sekitar water chalet.









Gambar di bawah ini, adalah gambar selfie saya di mini pet zone.Di sini ada arnab, dan burung merak. Disebabkan kami masuk lambat, time bagi makan dah habis.




Alhamdulillah, alhamdulillah, kami dapat spend time bersama-sama menikmati keindahan pantai dan laut.








    LENNY BONIFACE
    Mama Jual Shaklee
    Shaklee Independent Distributor
    https://www.wasap.my/60168749195/

















Khamis, 21 Januari 2021

Kesan dan Manfaat Kolagen

 Kolagen adalah  protein paling banyak di dalam tubuh badan. Malah, kolagen menyumbangkan 75% daripada berat dari kulit kita.

Kolagen adalah bahan yang mengekalkan tubuh manusia dalam bentuknya. Ia bagaikan 'Scaffold' untuk membekalkan ketahanan dan struktur.

Jadi, Apa kesan dan manfaat kolagen?

1. Melembapkan - Melembapkan kulit untuk mengurangkan kekeringan atau mengelupas.

2. Mengekalkan keanjalan kulit - Meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelenturan kulit.

3. Anti -Aging / Anti-Penuaan - Mengurangkan pori-pori terbuka, kedutan dan garis-garis halus.

4. Pemutihan - Mencerahkan pigmentasi, bintik-bintik gelap dan meratakan tona kulit wajah.

5. Membekalkan khasiat - Membantu kuku yang lebih kuat, lebih tebal dan rambut yang lebih bermaya dan sihat.

6. Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.

7. Menegangkan - Membantu menegangkan payudara.

8. Menguatkan - Mengekalkan kesihtan tulang dan sendi-sendi. 




LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/