Jumaat, 15 September 2017

Special nya Radiant 4


Assalamualaikum.
Kulit yang sihat, cantik dan berseri-seri adalah impian ramai wanita, bahkan ada juga kaum lelaki yang juga mengimpikannya. Tahu tak pengambilan supplemen boleh membantu anda untuk mendapat kulit yang berseri-seri. Kerana dalaman yang sihat boleh membantu mencantikkan kulit.
  
 
 
 
Bulan September ini, Shaklee melancarkan Set Radiant 4. Set ini, mengandungi nutrient yang disasarkan untuk membantu meremajakan kulit, selain itu membantu anda melawan oksidan di sekeliling kita.
 
Dalam Set ini terdapat :
1. ESP
2. Collagen Powder
3. Vitamin C
4. GLA Complex
 
Empat-empat produk ini boleh membantu kulit anda dalam:
1. Membina
2. Menegangkan
3. Melindungi
4. Melembapkan
 
 
Tahukah anda :
1. Jika mengambil protein yang mencukupi boleh membantu mencantikkan kulit?
2. Semakin usia meningkat, kolagen dalam tubuh makin berkurang, sebab itu kulit kita kendur dan sendi-sendi mula sakit
3. Hormon yang bercelaru menyebabkan pelbagai masalah seperti jerawat, jeragat kulit kering dan lain-lain.
4. Oksidan dan radikal bebas merosakkan kulit kita dan juga kesihatan kita
 
Disebabkan fakta-fakta di atas, maka Shaklee merumuskan set ini sesuai untuk membaiki kesihatan dan kulit.
 
 
 


Anda berminat mendapatkan Radiant 4 ini? Boleh klik link di bawah untuk pembelian secara online.



Jika anda ingin mendapatkan dari saya, boleh wasap ke  0168749195.
Nasihat pengambilan diberikan percuma kepada pelanggan yang telah membeli sahaja.
 
 
 


Khamis, 14 September 2017

September Specials

Assalamualaikum.

Lambat pula saya buat posting pasal September Specials ini. Lebih baik lambat daripada tidak post langsung kan.

Untuk anda yang bukan ahli Shaklee, saya mengalu-ngalukan anda untuk menjadi ahli supaya dapat bersama-sama menikmati September Specials ini.

Pada 16  September 2017 ini, anda (ahli Shaklee) mendapat peluang cabutan bertuah. Syarat-syarat nya tertera di dalam poster di bawah.



Untuk cabutan bertuah ini, pembelian secara online atau walk-in semuanya layak dengan pembelian sebanyak 200 UV dalam satu resit.

Bukan itu sahaja, sekiranya anda walk-in ke HQ Shaklee dan cawangan, terdapat acara seperti pemeriksaan kesihatan, talks (cawangan tertentu sahaja) dan ada juga acara untuk anak-anak.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Shaklee ya.


Specials kedua di Shaklee pada bulan ini ialah Radiant 4 set (sila rujuk poster di bawah).

Kepada anda lelaki atau wanita yang ingin mendapatkan kulit yang berseri-seri dan sihat, boleh lah dapatkan set di bawah dengan wasap ke no saya 016 874 9195 Atau pun anda boleh klik link di bawah untuk pembelian secara online.


Maklumat tambahan, bagi anda yang membeli set dan juga mendaftar pada masa yang sama, anda layak untuk mendapat e-vouceher dari Shaklee. (E-voucher hanya untuk ahli yang berdaftar sahaja)




Sekiranya berminat untuk mendapatkan makumat tambahan berkaitan apa-apa tentang Shaklee sama ada produk atau business plan Shaklee boleh lah hubung saya di 

Wasap  016 874 9195

Jumaat, 8 September 2017

Pengalaman Pertama Anak Sulung Jumpa Dentist

Assalamualaikum.

Saya nak share momen kali pertama anak sulung saya pergi ke dentist. Ye la, susah tau nak bagi Iman cuba benda yang baru dan asing ni.

Hari sabtu lepas, 19.08.2017, saya dah rancang untuk membawa Iman ke mana-mana dentist untuk tampal giginya yang dah berlubang. Lubang besar pula tu.

Panjang kisah nya, tapi saya pendekkan sehingga saya sampai ke Klinik Pergigian Putra Kajang. Tak jauh dari rumah kami.

Sampai ke Klinik pun sebab guna Google, Google Map, dan Waze. Heheheh.. punya lah nak juga cari klinik pergigian kan. Ini pun kira cubaan pencarian kali ke 4 baru jumpa Klinik ini. Alhamdulillah.
Allah memang nak bawa kami ke sana.


Sampai-sampai klinik ini, saya terus tanya " Boleh walk-in ke?" Alhamdulillah, boleh.

Secara peribadi saya suka suasana klinik ini.  Iman ada sudut  nak main sementara menunggu.  Juga disediakan buku-buku yang berkaitan. Cuma sayang  ada buku telah dirosakkan.  Tengok gambar pun dah best. Environment dia tenang, kemas dan bersih.


 
 

 

 
 

 
Ini adalah gambar Kali Pertama Iman berjumpa doktor. Dan doktor sangat friendly, dan berjaya memujuk anak manja saya untuk buka mulut dan buat tampalan. Sangat hebat lah.
 
Sekiranya, ada anak-anak yang jenis takut benda baru macam Iman ni, boleh lah bawa ke klinik ini untuk tujuan pengenalan kepada rawatan gigi.
 
Iman kena pergi lagi untuk rawatan tampalan gigi yang lain.
 


Untuk maklumat lanjut, boleh pergi terus ke alamat tertera di bawah atau lawat ke media social Klinik Pergigian Putra Kajang.

KLINIK PERGIGIAN PUTRA KAJANG
NO 32-G, JALAN PUTRA 2
TAMAN PUTRA KAJANG
43000 KAJANG SELANGOR.

No Tel:   03 8740 7992/  014 6215782
Email: klinikpergigianputrakajang@gmail.com 
fb: Klinik Pergigian Putra Kajang
Blog: klinikgigiputrakajang.blogspot.com


Rabu, 23 Ogos 2017

Hendak Maintain Tenaga Yang Stabil?

Assalamualaikum.

Pernah kah anda mengalami kelaparan yang amat sangat pada waktu tertentu? Misalnya sebelum tengah hari, ( waktu-waktu dekat-dekat nak haid atau semasa haid). Saya kebiasaan akan mengalaminya waktu-waktu sebegitu, terutama dekat-dekat tengah hari.

Ataupun anda jenis yang selalu terasa lapar sepanjang masa?

Saya pernah belajar pasal makanan ini. Pasal Glisemik Indeks atau GI.

Saya terangkan sedikit mengenai GI ini. Makanan ini ada ideks glisemik. Mengikut penerangan dari website www.glysemicindex.com -

The Glycemic Index (GI) is a relative ranking of carbohydrate in foods according to how they affect blood glucose levels. Carbohydrates with a low GIvalue (55 or less) are more slowly digested, absorbed and metabolised and cause a lower and slower rise in blood glucose and, therefore insulin levels.

Maksudnya, GI ini adalah penetapan tahap karbohidrat dalam makanan dan bagaimana ia mempengaruhi tahap gula dalam darah.   Karrbohidrat yang mengandungi indeks GI yang rendah ( 55 atau ke bawah ) adalah dihadam, diserap dan termetabolisma dengan kadar lebih perlahan, dan ini menyebabkan peningkatan gula dalam darah dalam kadar yang lebih perlahan dan juga tahap insulin.

Dalam terma orang biasa makanan yang GI dia rendah, badan akan serap secara perlahan dan stabil. Tapi untuk tahap GI yang tinggi ia akan cepat diserap dan cepat dihadam, maka anda akan cepat lapar balik, kerana makanan telah dihadamkan dengan cepat.

Untuk individu yang mempunyai penyakit kencing manis adalah lebih baik mengamalkan makanan dengan GI rendah, supaya hormon insulin dalam badan lebih stabil.

Shaklee ada satu produk yang saya sendiri ambil yang mempunyai GI rendah iaitu - ESP (Energizing Soy Protein).



Testimoni saya sendiri, kalau puasa ambil ESP, memang mengekalkan tenaga sepanjang hari. Satu lagi kalau diamalkan, kulit jadi lebih gebu.

Kalau anda orang yang jenis nak tak kena lapar yang melampau pada waktu tertentu dalam satu, saya cadangkan ambil produk ini untuk maintain tenaga dan tahan lapar.


Isnin, 31 Julai 2017

Berdakwah itu apa?

Assalamualaikum.

Dah lama tak meluahkan isi kandungan otak dan hati di blog kesayanganku ini. Apa khabar?

Hari ini saya nak kongsi rasa dan pendapat. Apa pendapat anda tentang dakwah? Coretan ini adalah berdasarkan pendapat saya ya. Tiada sumber.

OK. Pada pendapat peribadi saya, dakwah adalah ilmu yang kita ada kita sampaikan. Contoh, cikgu saya, dia ada ilmu sejarah, dia sampaikan kepada saya setiap hari. Itu adalah dakwah.

Bagi saya dakwah itu penting, tanpa dakwah, saya tidak akan bertemu cahaya Islam. Dakwah itu penting untuk manusia mendapat pendedahan dan ilmu.

Orang biasa macam saya ini boleh berdakwah ke? Saya tidak tahu. Tapi apa salahnya jika ilmu yang diukur dengan sudu kecil, saya kongsikan dengan orang kan. Kongsikan, bukan paksakan.


Rabu, 21 Jun 2017

Kemas dan Bersih

Assalamualaikum.

Kemas dan bersih serta simple adalah amat penting. Bagi saya, saya bukan seorang yang 'organized'. Tapi hari ini, saya amat memerlukannya - Organized and declutter.

Saya jenis orang yang paling susah nak mengemas dan 'membuang' barang. Semua benda nak simpan. Itu personaliti saya. Hari ini saya hendak berubah kepada personaliti seorang yang selalu kemas bersih dan simple.

Banyak faktor yang membuatkan kita berubah. Nanti saya akan tuliskan satu per satu.

Rabu, 7 Jun 2017

Bloglovin

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/18932185/?claim=6573m9zmqqn">Follow my blog with Bloglovin</a>