Sabtu, 7 Oktober 2017

Mesej Kecil - Mari Menjana Pendapatan

Assalamualaikum.

Dah lama saya berblogging, saya macam terlupa sesuatu. Terlupa nak beritahu yang saya pengedar Shaklee di kawasan Bandar Baru Bangi, Putrajaya dan Cyberjaya. Maksudnya saya boleh c.o.d di area Bandar Baru Bangi, Putrajaya dan Cyberjaya.

Sekiranya, anda ada keperluan akan produk Shaklee, boleh whatsapps saya di 016 874 9195. 
Bukan itu sahaja, Shaklee menawarkan peluang untuk menambah pendapatan dengan menjadi pengedar sah Shaklee.



Untuk para wanita, ini adalah peluang keemasan untuk anda. Tak kira, anda wanita bekerja, suri rumah, tengah mencari kerja, yang sedang belajar di universiti, ini adalah pilihan untuk anda menjana pendapatan.

Sekiranya, anda berminat, boleh tinggalkan mesej di Whatsapp 016 874 9195 atau emel lenny.boniface@gmail.com.




Jumaat, 6 Oktober 2017

Menulis dengan Usaha

Assalamualaikum.

Bersiaran di waktu pagi. Hari ini kita bercakap tentang penulisan.

Bagaimana nak menulis? Susah juga nak jawab soalan ini.

Daripada beberapa bacaan saya, hendak menulis tak senang. Tetapi untuk menjadi seorang penulis yang senang nak menulis bila-bila masa sahaja, serta boleh menulis apa sahaja, seseorang itu perlu bermula dengan menulis setiap hari. Tak kira la apa sekalipun yang ditulisnya. Janji tulis/karang.

Menulis ini satu bakat, tapi bagi yang rasa dia tidak berbakat tidak bermakna anda tidak boleh menulis. Anda boleh. Cuma anda perlu berlatih hari-hari. Tuliskan sahaja apa sahaja yang terlintas di dalam otak. Tapi tulis la yang baik-baik sahaja. Kerana hidup kita mengajak kepada kebaikan.

Saya sendiri pun sedang usaha untuk menulis dan mengarang. Saya ingin menghasilkan karya berasaskan cerita seram dan misteri. Belum ada ilham lagi.

Itu sahaja sedikit perkongsian pagi. Sambil belajar mengarang.

Isnin, 2 Oktober 2017

Bulan Oktobe Bulan Hebat

Assalamualaikum.

Hari Isnin, hari yang positif dan ceria. Semua berdasarkan perspektif diri. Sudah bermula bulan Oktober. Bagi kami yang berkecimpung dalam Shaklee, Oktober memberikan kelainan dari bulan lain. Ada OFFER.

OFFER apa ya?
ESP - Energizing Soy Protein.
Sesiapa yang pernah minum protein soya ini, (kebiasaannya ibu-ibu menyusu) akan mencintai ESP ini.

Ibu-ibu, kalau menyusu badan, cepat lapar dan letih. ESP ini membantu ibu-ibu menahan kelaparan yang keterlaluan akibat menyusu badan, selain itu, badan lebih bertenaga.

Saya sendiri merasainya. Kisah ini pernah diceritakan dahulu. Takpelah saya ulang dalam versi pendek. Saya pernah membeli set menyusu Shaklee. Dan set ini datang dengan ESP. Tapi saya tak minum ESP. Saya makan sahaja vitamin-vitamin lain. Sehinggalah suatu hari saya terbaca status ofismate yang minum ESP semasa berpuasa dan pada masa yang sama menyusu badan. Status FB beliau lebih kurang bermaksud begini : Minum ESP berpuasa tak lapar sangat dan tak letih walaupun menyusu. (lebih kurang gitu lah bunyi nya.) . Apa lagi, saya terus capai ESP saya yang tak buka-buka lagi dan cuba.

Ya. Memang terbukti tak cepat lapar, dan tak letih walaupun menyusu di bulan puasa. Sejak itu, saya jatuh hati dengan Shaklee. Dan terus ingin menjadi ahlinya.

Alhamdulillah, saya masih setia dengan Shaklee, kerana saya yakin dengan produknya.

Jadi, bulan Oktober ini ada promo beli 4 ESP dan dapat diskaun 5%.

ESP bukan sahaja untuk ibu-ibu menyusu sahaja, ia sesuai untuk semua golongan.



Untuk pembelian boleh online boleh klik sini ->   ESP BUY 4 Get 5%

Sabtu, 23 September 2017

Kejayaan Kecil Diri ini

Assalamualaikum.

Saya ingin mula balik keinginan saya untuk menulis dan membaca. Kehidupan ini, memang sangat mengganggu keinginan kita.

Saya dulu suka membaca. Tak tau la sebab genetik atau dari kecil suka membaca. Masa bujang dahulu pun masih juga suka membaca. Selepas berkahwin, memang susah hendak meluangkan waktu dengan buku, terutama bila ada anak-anak yang perlukan jagaan dan perhatian.

Tapi, usah jadikan itu alasan. Membaca itu bagi saya secara peribadi adalah sangat 'liberating'. Hari ini saya berjaya membaca buku sebanyak 5 ke 6 mukasurat. Bagaikan satu kejayaan kecil bagi diri ini. Saya harus menambahkan usaha lagi untuk membaca dan kurangkan 'browsing' dalam smartphone seharian. Tapi saya tak nafikan, saya sangat suka menonton filem / movie. Serius saya katakan saya boleh habiskan masa banyak dengan menonton movie dan drama kegemaran.

Saya harus membahagikan masa yang bersesuaian untuk dua-dua hobi saya ini, membaca dan menonton wayang. Ya la, movie duration dia 1 jam ke 2 jam. Membaca buku, paling lama pun boleh 30 minit, sebab nanti anak nak mama dia.

Bangga pula rasa hari ini dapat membaca buku. In shaa Allah akan saya kongsikan intipati buku yang saya baca. Saya tak baca novel. Saya lebih kepada buku motivasi dan bantu diri.

Jumaat, 15 September 2017

Special nya Radiant 4


Assalamualaikum.
Kulit yang sihat, cantik dan berseri-seri adalah impian ramai wanita, bahkan ada juga kaum lelaki yang juga mengimpikannya. Tahu tak pengambilan supplemen boleh membantu anda untuk mendapat kulit yang berseri-seri. Kerana dalaman yang sihat boleh membantu mencantikkan kulit.
  
 
 
 
Bulan September ini, Shaklee melancarkan Set Radiant 4. Set ini, mengandungi nutrient yang disasarkan untuk membantu meremajakan kulit, selain itu membantu anda melawan oksidan di sekeliling kita.
 
Dalam Set ini terdapat :
1. ESP
2. Collagen Powder
3. Vitamin C
4. GLA Complex
 
Empat-empat produk ini boleh membantu kulit anda dalam:
1. Membina
2. Menegangkan
3. Melindungi
4. Melembapkan
 
 
Tahukah anda :
1. Jika mengambil protein yang mencukupi boleh membantu mencantikkan kulit?
2. Semakin usia meningkat, kolagen dalam tubuh makin berkurang, sebab itu kulit kita kendur dan sendi-sendi mula sakit
3. Hormon yang bercelaru menyebabkan pelbagai masalah seperti jerawat, jeragat kulit kering dan lain-lain.
4. Oksidan dan radikal bebas merosakkan kulit kita dan juga kesihatan kita
 
Disebabkan fakta-fakta di atas, maka Shaklee merumuskan set ini sesuai untuk membaiki kesihatan dan kulit.
 
 
 


Anda berminat mendapatkan Radiant 4 ini? Boleh klik link di bawah untuk pembelian secara online.



Jika anda ingin mendapatkan dari saya, boleh wasap ke  0168749195.
Nasihat pengambilan diberikan percuma kepada pelanggan yang telah membeli sahaja.
 
 
 


Khamis, 14 September 2017

September Specials

Assalamualaikum.

Lambat pula saya buat posting pasal September Specials ini. Lebih baik lambat daripada tidak post langsung kan.

Untuk anda yang bukan ahli Shaklee, saya mengalu-ngalukan anda untuk menjadi ahli supaya dapat bersama-sama menikmati September Specials ini.

Pada 16  September 2017 ini, anda (ahli Shaklee) mendapat peluang cabutan bertuah. Syarat-syarat nya tertera di dalam poster di bawah.



Untuk cabutan bertuah ini, pembelian secara online atau walk-in semuanya layak dengan pembelian sebanyak 200 UV dalam satu resit.

Bukan itu sahaja, sekiranya anda walk-in ke HQ Shaklee dan cawangan, terdapat acara seperti pemeriksaan kesihatan, talks (cawangan tertentu sahaja) dan ada juga acara untuk anak-anak.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Shaklee ya.


Specials kedua di Shaklee pada bulan ini ialah Radiant 4 set (sila rujuk poster di bawah).

Kepada anda lelaki atau wanita yang ingin mendapatkan kulit yang berseri-seri dan sihat, boleh lah dapatkan set di bawah dengan wasap ke no saya 016 874 9195 Atau pun anda boleh klik link di bawah untuk pembelian secara online.


Maklumat tambahan, bagi anda yang membeli set dan juga mendaftar pada masa yang sama, anda layak untuk mendapat e-vouceher dari Shaklee. (E-voucher hanya untuk ahli yang berdaftar sahaja)




Sekiranya berminat untuk mendapatkan makumat tambahan berkaitan apa-apa tentang Shaklee sama ada produk atau business plan Shaklee boleh lah hubung saya di 

Wasap  016 874 9195

Jumaat, 8 September 2017

Pengalaman Pertama Anak Sulung Jumpa Dentist

Assalamualaikum.

Saya nak share momen kali pertama anak sulung saya pergi ke dentist. Ye la, susah tau nak bagi Iman cuba benda yang baru dan asing ni.

Hari sabtu lepas, 19.08.2017, saya dah rancang untuk membawa Iman ke mana-mana dentist untuk tampal giginya yang dah berlubang. Lubang besar pula tu.

Panjang kisah nya, tapi saya pendekkan sehingga saya sampai ke Klinik Pergigian Putra Kajang. Tak jauh dari rumah kami.

Sampai ke Klinik pun sebab guna Google, Google Map, dan Waze. Heheheh.. punya lah nak juga cari klinik pergigian kan. Ini pun kira cubaan pencarian kali ke 4 baru jumpa Klinik ini. Alhamdulillah.
Allah memang nak bawa kami ke sana.


Sampai-sampai klinik ini, saya terus tanya " Boleh walk-in ke?" Alhamdulillah, boleh.

Secara peribadi saya suka suasana klinik ini.  Iman ada sudut  nak main sementara menunggu.  Juga disediakan buku-buku yang berkaitan. Cuma sayang  ada buku telah dirosakkan.  Tengok gambar pun dah best. Environment dia tenang, kemas dan bersih.


 
 

 

 
 

 
Ini adalah gambar Kali Pertama Iman berjumpa doktor. Dan doktor sangat friendly, dan berjaya memujuk anak manja saya untuk buka mulut dan buat tampalan. Sangat hebat lah.
 
Sekiranya, ada anak-anak yang jenis takut benda baru macam Iman ni, boleh lah bawa ke klinik ini untuk tujuan pengenalan kepada rawatan gigi.
 
Iman kena pergi lagi untuk rawatan tampalan gigi yang lain.
 


Untuk maklumat lanjut, boleh pergi terus ke alamat tertera di bawah atau lawat ke media social Klinik Pergigian Putra Kajang.

KLINIK PERGIGIAN PUTRA KAJANG
NO 32-G, JALAN PUTRA 2
TAMAN PUTRA KAJANG
43000 KAJANG SELANGOR.

No Tel:   03 8740 7992/  014 6215782
Email: klinikpergigianputrakajang@gmail.com 
fb: Klinik Pergigian Putra Kajang
Blog: klinikgigiputrakajang.blogspot.com