Sabtu, 16 Januari 2021

USaha dan Doa

 Walau susah macam mana pun.. Aku nak berjaya.


Nak capai impian.


Usaha dan doa. Usaha dan doa. Jangan putuskan 2 ni.

Jom, walau merangkak, walau mengesot, cari kejayaan milik anda.

Jangan putus doa dan usaha.

InshaAllah semua akan manifest itself one by one.


LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/

Jumaat, 15 Januari 2021

Ulser Mulut Yang Mengganggu

 Semalam entah kenapa kepala sakit ditambah lagi ulser dalam mulut. Lepas tu, semalam tido tak selesa macam sakit gigi tambah ulser di langit-langit mulut. Tekak pula rasa sakit.

Pagi ini pula berkejar ke pejabat, dengan sakit kepala (mild) dan sakit mulut. Nak hangin saja. Masuk-masuk ofis terus duduk untuk kerja. Nasib  baik beli roti dan 100Plus sebelum masuk ofis.

Nak hirup kopi pun perit, apatah lagi nak makan. Ulser oh ulser.

So just nak share sini. Dengan rasa sakit mulut, sakit gigi (rasa macam sakit gigi), sakit tekak, I pun minum 100 plus nak bagi hidrasi badan. Alhamdulillah, lepas minum 100 plus, sakit ulser, sakit gigi, berkurangan. 

Saya hanya nak logkan di sini, pengalaman saya. 


LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/

Khamis, 14 Januari 2021

Penulis Yang Setia

 Assalamualaikum.

Dah pukul 2 pagi, saya masih berjaga. Dek kerana ingin baca blog Roza Roslan. Saya kenal blog ini dari kakak di tempat kerja. Kakak ni memang setia baca blog Roza Roslan ni.

Maka, malam ini, saya cuba baca entri karangan beliau. Apa yang saya dapati, tulisan beliau penuh perasaan. Tak seperti tulisan saya yang kaku. And beliau menulis dengan penuh details tentang kenangan beliau waktu kecil. Hebat!

Saya belum tentu BERANI mengekspresskan perasaan sendiri. Kerana saya memang seorang yang takut nak tunjukkan perasaan sebenar.

Dan apa yang saya belajar dari penulisan beliau ialah, penulisan yang sebegini yang penuh perasaan sebenar, orang akan jadi pembaca setia.

Mungkin suatu hari saya akan tuliskan sejarah hidup saya.. Maybe..

Itu sahaja nak catatkan di dalam blog ini pagi ni.



LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/

Rabu, 13 Januari 2021

Promosi Vitamin C Shaklee (1 -31 Januari 2021)

 Assalamualaikum. Selamat PAgi.

HI, I Lenny Boniface - Pengedar Sah Shaklee.


Sering selsema, batuk-batuk tak kira musim?

Batuk selsema berpanjangan?

Kulit kusam?

Badan rasa tak selesa selalu?

Luka lambat sembuh?

Tidak bermaya?


Anda Nak tingkatkan Sistem Imun anda?


Di sini I nak suggestkan vitamin C Shaklee sebagai supplemen harian supaya membantu memperbaiki kesihatan semasa.


Apa yang best nya vitamin C Shaklee?

  1. Adalah semulajadi - diekstrak dari jagung. Dan ini menjadikan vitamin C ini sesuai untuk orang2 yang perut sensitif.

  2. Sistem pelepasan berperingkat - di mana bila kita makan sebiji vitamin C Shaklee, yang  500mg - ia akan ‘dilepaskan’ 100mg setiap jam. Maksudnya, untuk serap 500mg vitamin C mengambil masa 5 jam.

  3. Diperkayakan dengan 120mg bioflavanoid citrus bila berkerja seiringan dengan vitamin C meningkatkan keberkesanannya.

  4. Dari segi ekonomi, 1 botol vitamin C Shaklee boleh bertahan sehingga 6 bulan sekiranya diambik sebiji sehari.

  5. Untuk membantu kecantikan kulit, kita perlu memakan vitamin C secara konsisten untuk jangka masa yang panjang. 


Harga retail  Sebotol vitamin C  RM97.50



Berita baik untuk peminat-peminta vitamin Shaklee.

Pada bulan Januari 2021:


PROMOSI SHAKLEE ialah:

Beli 5 botol vitamin C shaklee dapat 1 REUSABLE FACE MASK ...PERCUMA





Dengan harga RM 487.50, anda akan dapat .


  1. 1 unit Re-usable Face Mask

  2. FREE membership Shaklee

  3. FREE Delivery

  4. Car Sticker


PERHATIAN : yang Car sticker dan Face MASK adalah “selagi stok masih ADA”, dan Warna adalah diberi secara RAWAK/RANDOM.


So Cepat-cepat GRAB.


Apa yang best nye FACE MASK ini:

  1. Diperbuat dari fabril anti-bakteria yg mendpat persijilan SGS

  2. Diperbuat dari kain cotton yg memberikan keselesaan

  3. Adjustable straps / tali mask boleh diselaraskan dengan pemakai

  4. Didatangkan bersama 3 helai filter pakai buang

  5. Mask ini terdapat 6 warna - warna mask diberikan secara rawak


Promosi ini berlangsung dari 1 januari sehingga 31 januari selagi stok masih ada.



LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/