Isnin, 18 Februari 2019

Jatuh Cinta Kali Pertama Aku dengan ESP

Ni dia. Ada story pasal dia ni.

Kisahnye, aku kenal dan jatuh cinta dengan shaklee sebab dia ni laa. Nama dia ESP atau nama penuh Energizing Soy Protein.

Dari mana ku jumpa? Online. Time tu famous set menyusu dari Shaklee. Lalu ku beli dia ni dengan kawan2 dia (set menyusu). Tak ingat dah setnye. Dah 7 tahun kak oi.

Aku beli dia ni sebab masalah susu badan merudum. (p/s, masalah susu merudum sebab akak jahil). Back to the story, aku pon beli lah set menyusu.

Dah beli, tipikal of me, tak makan pon, tak sentuh pon vitamin nye. Teruknya perangai aku. Beli2 buat hiasan.






Then, takdir Allah, aku terbaca posting fb member ofis pasal ESP ni la. Dia kata, pas minum ESP badan maintain bertenaga walaupun menyusu badan dan puasa. Aku pun terkesima. (boleh ke guna istilah terkesima?) Time tu puasa, menyusu badan lagi, memang aku perlukan bantuan untuk badan aku.

Apa lagi terus capai ESP bancuh minum. (Time sahur la). Yep, seperti dikata. Kenyang lebih lama, badan tak mudah letih walau posa dan menyusu.
Paling terbaik lah time tu aku rasa, terus aku join ahli shaklee.

Testimoni aku sendiri kan, bukan sahaja ESP untuk tenaga sahaja tau, untuk kulit cantik gebu, pun adalah kesan minum ESP konsisten.

Aku ingat lagi, one of my member ofis kata, wajah aku makin berseri. Aku pun tersipu2. Ropenye minum ESP boleh mencantikkan kulit. Yang Best mak aku marah aku, kata aku makin putih, kata aku pucat. Rupanya bukan pucat, aku makin melepak. (maafkan aku ye menyatakan yang benar)

Best kan Best kan Best kan?

Adik2 akak2 nak kesan seperti apa i dapat lepas consume ESP?
Boleh lah wasap dengan klik link di bawah









Rabu, 13 Februari 2019

Pencuci Pinggan Yang Semulajadi dan Mesra Alam

Nak tak pencuci pinggan mangkuk yang sangat natural ? bagus untuk basuh pinggan mangkuk dan botol bayi, botol minuman anak ke..
Apa nama pencuci tu?
Nama dia Dish Wash Concentrate Shaklee.
Best tau. Akak sendiri guna untuk basuh botol anak pompuan i.
Wangi, lembut pada tangan.
Hanya setitik, berbuih banyak...
Hanya rm46.25 sahaja. 😊😊
pm untuk order ya sayang2 mak2 sekalian


Nota:
Get Clean Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan ini mahupun bahan berbahaya yang lain
Keunikan Shaklee
Selamat
  • Tidak toksik
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tiada bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak
  • Rumusan pekat: hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
  • Buih sabun yang tahan lebih lama
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Tanpa bahan pewarna
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Isnin, 11 Februari 2019

Promo Bulan Febuari 2019 (sehingga 28 Feb 2019)


Kepada yang masih belum jadi ahli, inilah peluang untuk mendapatkan Vivix dan dapat membership PERCUMA.

Dan tambahan lagi, boleh menjana pendapatan dengan menjadi Pengedar Shaklee.

Tunggu apa lagi, kakak-kakak, abang-abang??? Grab lah peluang yang penuh bermakna ini.

Boleh wasap untuk pertanyaan langsung kepada saya :








Isnin, 24 Disember 2018

Bila diuji.

Assalamualaikum.

Sekadar coretan fikiran.

Sebagai manusia jangan berputus asa dari rahmat Allah s.w.t.. Kita sebagai manusia, lumrahnya bila didatangkan ujian pada saat tertentu, pada saat itu kita akan terkejut, tersentak, terkedu atau apa-apa perasaan yang tidak enak kita rasa.

Saya pun demikian. Tapi, ketahuilah, apabila kita diuji, kita ingat, kita fikir, dan kita kembali mengadu, dan merayu pada Allah s.w.t., saat itu Allah datangkan rasa selamat dalam dada kita. Bila rasa selamat, akan hadir rasa tenang. Kerana apabila kita berpaut pada Allah, tiada sesiapa pun atau apa pun di dunia ini boleh mengganggu kita.

😢😢 Kita sedih, kita paut pada Allah. InshaAllah, Allah lindungi kita dengan kasih sayangNya.