Isnin, 18 Februari 2019

Jatuh Cinta Kali Pertama Aku dengan ESP

Ni dia. Ada story pasal dia ni.

Kisahnye, aku kenal dan jatuh cinta dengan shaklee sebab dia ni laa. Nama dia ESP atau nama penuh Energizing Soy Protein.

Dari mana ku jumpa? Online. Time tu famous set menyusu dari Shaklee. Lalu ku beli dia ni dengan kawan2 dia (set menyusu). Tak ingat dah setnye. Dah 7 tahun kak oi.

Aku beli dia ni sebab masalah susu badan merudum. (p/s, masalah susu merudum sebab akak jahil). Back to the story, aku pon beli lah set menyusu.

Dah beli, tipikal of me, tak makan pon, tak sentuh pon vitamin nye. Teruknya perangai aku. Beli2 buat hiasan.






Then, takdir Allah, aku terbaca posting fb member ofis pasal ESP ni la. Dia kata, pas minum ESP badan maintain bertenaga walaupun menyusu badan dan puasa. Aku pun terkesima. (boleh ke guna istilah terkesima?) Time tu puasa, menyusu badan lagi, memang aku perlukan bantuan untuk badan aku.

Apa lagi terus capai ESP bancuh minum. (Time sahur la). Yep, seperti dikata. Kenyang lebih lama, badan tak mudah letih walau posa dan menyusu.
Paling terbaik lah time tu aku rasa, terus aku join ahli shaklee.

Testimoni aku sendiri kan, bukan sahaja ESP untuk tenaga sahaja tau, untuk kulit cantik gebu, pun adalah kesan minum ESP konsisten.

Aku ingat lagi, one of my member ofis kata, wajah aku makin berseri. Aku pun tersipu2. Ropenye minum ESP boleh mencantikkan kulit. Yang Best mak aku marah aku, kata aku makin putih, kata aku pucat. Rupanya bukan pucat, aku makin melepak. (maafkan aku ye menyatakan yang benar)

Best kan Best kan Best kan?

Adik2 akak2 nak kesan seperti apa i dapat lepas consume ESP?
Boleh lah wasap dengan klik link di bawah









Rabu, 13 Februari 2019

Pencuci Pinggan Yang Semulajadi dan Mesra Alam

Nak tak pencuci pinggan mangkuk yang sangat natural ? bagus untuk basuh pinggan mangkuk dan botol bayi, botol minuman anak ke..
Apa nama pencuci tu?
Nama dia Dish Wash Concentrate Shaklee.
Best tau. Akak sendiri guna untuk basuh botol anak pompuan i.
Wangi, lembut pada tangan.
Hanya setitik, berbuih banyak...
Hanya rm46.25 sahaja. 😊😊
pm untuk order ya sayang2 mak2 sekalian


Nota:
Get Clean Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan ini mahupun bahan berbahaya yang lain
Keunikan Shaklee
Selamat
  • Tidak toksik
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tiada bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak
  • Rumusan pekat: hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
  • Buih sabun yang tahan lebih lama
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Tanpa bahan pewarna
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Isnin, 11 Februari 2019

Promo Bulan Febuari 2019 (sehingga 28 Feb 2019)


Kepada yang masih belum jadi ahli, inilah peluang untuk mendapatkan Vivix dan dapat membership PERCUMA.

Dan tambahan lagi, boleh menjana pendapatan dengan menjadi Pengedar Shaklee.

Tunggu apa lagi, kakak-kakak, abang-abang??? Grab lah peluang yang penuh bermakna ini.

Boleh wasap untuk pertanyaan langsung kepada saya :








Isnin, 24 Disember 2018

Bila diuji.

Assalamualaikum.

Sekadar coretan fikiran.

Sebagai manusia jangan berputus asa dari rahmat Allah s.w.t.. Kita sebagai manusia, lumrahnya bila didatangkan ujian pada saat tertentu, pada saat itu kita akan terkejut, tersentak, terkedu atau apa-apa perasaan yang tidak enak kita rasa.

Saya pun demikian. Tapi, ketahuilah, apabila kita diuji, kita ingat, kita fikir, dan kita kembali mengadu, dan merayu pada Allah s.w.t., saat itu Allah datangkan rasa selamat dalam dada kita. Bila rasa selamat, akan hadir rasa tenang. Kerana apabila kita berpaut pada Allah, tiada sesiapa pun atau apa pun di dunia ini boleh mengganggu kita.

😢😢 Kita sedih, kita paut pada Allah. InshaAllah, Allah lindungi kita dengan kasih sayangNya.

Khamis, 11 Oktober 2018

3 Nutrien untuk Kesihatan Berpanjangan

Kekal sihat adalah suatu yang orang pandang nampak tak nampak saja. Untuk kekal sihat, kita insan-insan ini kena aktiviti harian termasuk makanan. Bersenam, jaga emosi dan jaga makanan.

Gaya hidup yang sihat menghasilkan kesihatan yang berkekalan. Selain gaya hidup sihat, kita juga boleh tambahkan supplemen ke dalam pemakanan harian.

Di sini Kak Len syorkan 1 set vitamin yang Kak Len berpendapat, semua insan yang hendak menambahkan nilai ke dalam kesihatan masing-masing. Set ini terdiri daripada Vitamin C, Kalsium dan Omega 3. Nama vitamin ini di botol ialah Sustained Release Vita-C Plus, Ostematrix dan Omegaguard.


Related image


Walaupun Set ini hanya terdiri dari 3 nutrien sahaja, tapi cukup sebagai bekalan untuk menjadikan tubuh lebih kuat untuk melawan penyakit-penyakit yang biasa dihadapi manusia zaman ini.

Nutrien ini bukan pencegah 100%, tetapi dengan mengamalkannya dengan konsisten dan mengikut dos yang ditetapkan, inshaAllah, badan kita dalam penjagaan yang baik.

Set ini sesuai untuk lelaki dan wanita.

Sebenarnya gaya hidup zaman sekarang, memerlukan kita menambahkan penjagaan tambahan untuk kesihatan. Cuba kita lihat sekeliling kita, penuh dengan situasi yang menekankan (stress) dan juga keadaan hectic, membuatkan kita menggunakan tubuh badan dengan lebih keras. Supplemen adalah pilihan untuk mendapatkan nutrien yang badan kita perlukan untuk pemulihan dan juga meningkatkan antibodi badan.

Mari selami apa kepentingan nutrien dalam set ini.

Vitamin C:
- memenuhi keperluan kesihatan umum, iaitu, imun sistem, kulit, pemulihan, dan antioksidan.
- membantu penuaan kulit yang lebih sihat , melambatkan kedutan
- membantu penyerapan makanan yang lebih baik

Kalsium 
-mensasarkan kesihatan tulang.

Omega 3 :
- mensasarkan kesihatan jantung.
- membantu aktiviti otak kerana mengandungi DHA
- meningkatkan sistem imun badan

Masing-masing mempunyai pendapat yang berbeza tentang supplemen. Bagi KakLen, amalan yang konsisten dan ikut sukatan yang ditetapkan, akan membantu tubuh badan lebih tahan dari serangan penyakit.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended o diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia.

Nak beli Produk Shaklee?
Nak Jadi Ahli Shaklee?
Nak buat side-income dengan Shaklee?

Whatsapp ke 016-874 9195



Selasa, 25 September 2018

The Nun - Review Kak Len

Assalamualaikum.

Kali ini buat review lagi. (Rasa-rasa, masa akan datang akan buat review movie yang Kak Len tonton untuk kenangan Kak Len sendiri).

Movie yang Kak Len tengok hari tu, The Nun. Kak Len peminat setia cerita-cerita hantu dan seram. Macam mana Kak Len rate movie ini? 4 bintang dari 5.

Image result for the nun malaysia

Meh cerita sikit la. Kisahnya bermula apabila ada satu biara (mereka sebut 'abbey') di Romania telah berlaku kejadian bunuh diri oleh seorang biarawati (nun). Mayat biarawati telah ditemui oleh seorang penghantar makanan. Berita kematian biarawati itu telah sampai ke pengetahuan Paderi besar di Vatican. Maka mereka menghantar Father Burke dan Sister Irene ke Romania untuk menyiasat keadaan di biarawati tersebut. Dalam cerita ini, watak utama adalah Father Burke, Sister Irene dan penghantar makanan yang dia gelarkan diri sendiri Frenchie.

Mereka bertiga telah pergi ke biara untuk menyiasat kejadian bunuh diri biarawati. Jalan cerita agak perlahan. Tapi, setiap babak diselubungi keadaan seram.

Kak Len tak cerita perjalanan movie ini. Cuma nak bagi pendapat dan perasaan sendiri tentang movie ini. Kak Len rasa cerita ini memang seram, sehinggakan tutup-tutup mata la. Kalau nak tengok mesti tengok di pawagam atau TV HD, tahu tak kenapa? Kerana kebanyakkan babak dalam gelap. Jadi nak tengok secara jelas, tengok la di pawagam atau TV besar di rumah.(Perasaan Kak Len saja).

Bagi sedikit pecah rahsia la tentang hantu tu. Hantu tu sebenarnya adalah jin syaitan diseru oleh orang jahat dulu yang pernah mendiami Biara tersebut. Kiranya, di biara itu ada satu 'jalan' untuk jin syaitan itu untuk masuk ke dunia ini.

#reviewmoviekaklen
#kaklenshaklee
#lennyshaklee


KakLen,
Pengedar Sah Shaklee,
Whatsapp : 0168749195 untuk produk  Shaklee & peluang bisnes

Ahad, 16 September 2018

Tiga untuk sepanjang masa

Muda lagi dik?
Berusia ke cik?
Usah gusar. Masih boleh untuk kekalkan kesihatan.
Jaga pemakanan, bersenam.
Plus....
Ambil set ini 👇
KEsihatan bukan mudah begitu sahaja, semua kena usahakan. Jaga makan, bersenam, jaga emosi, jaga spiritual.
Plus, kita tambah sedikit supplemen ke dalam pengambilan harian