Selasa, 15 Disember 2015

Kolina... Mana awak pergi?

"Kolina oo Kolina! Hari nak hujan! Angkat Jemuran!"
Eh eh... Kolina nama orang ke?
Kolina yg ambo maksudkan ialah kolina dalam bentuk zat makanan.
Kolina dalam bahasa Omputih ialah CHOLINE.
Semalam attend Health Talk di Bagi Gateway Hotel bersama Nutritionist Celine..
Celine sebut kolina... kolina... ambo dengar makin rasa macam nama orang dah.... hehehehe
Nak kolina? Makan Lecithin...
Jom beli dengan saya
whatsapp je... ke 016 874 9195

Sabtu, 12 Disember 2015

THE 12 BEST FOODS TO CONTROL TYPE 2 DIABETES


Assalamualaikum dan Hai.

Entri kali ini dalam bahasa Inggeris yang LBJ copy dari http://www.healthylivinghouse.com/the-12-best-foods-to-control-type-2-diabetes/. Dan Web ini juga copy dari web lain iaitu http://www.healthyandnaturalworld.com/.

LBJ cuma ingin kongsikan aritkel ini, kerana secara peribadi artikel ini menyentuh isu diabetes yang LBJ sedang hadapi sekarang. Semoga bermanfaat kepada kita semua.



We all recognize that preserving a healthy diet regimen is crucial in terms of kind 2 diabetic issues prevention and therapy. Normally, the insight provided diabetics pertains to the basic population as well: take in appropriate veggies, fruits, vegetables, whole grains, low-fat milk items, chicken and fish, and also much less commercial sugary foods and also foods high in fat and salt.




It is recognized that clients who utilize expert guidance and also expert dieticians and dietary direction have a far better chance to preserve balanced degrees of sweets, and prevent the issues of the condition. Diabetics must also keep meals at normal times throughout the day to stay clear of sharp surges in blood sugar level degrees.

Me and My Quotes

To be great... start with ONE SMALL STEP... then DON'T STOP.. after you gain momentum... WALK FASTER... After that RUN...
TIRED? DON"T STOP, but REST awhile
Then WALK again smile emoticon
Peace yo

Jumaat, 11 Disember 2015

Beli 2 Dapat Diskaun 5% --- Collagen & Lecithin






*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Image Only... Wanita dan Masyarakat

Selasa, 8 Disember 2015

Artikel dari Hmetro ::: Interaksi hormon di kulit kepala

Interaksi hormon di kulit kepala

(Sumber : www.hmetro.com.my)
(Oleh: Hidayatul Akmal Ahmad    Emel: hidayatulakmal@hmetro.com.my)


Masalah rambut gugur, jarang dan kering sering menghantui tidak kira lelaki atau perempuan. Situasi itu menyebabkan kurang keyakinan diri serta mengganggu penampilan.

Kadar pertumbuhan rambut yang kurang, selain masalah rambut gugur berkait rapat dengan faktor genetik, kaedah penjagaannya dan emosi.

Malah, persepsi masyarakat mengenai rambut bermasalah seperti botak hanya menyerang golongan usia 40-an juga adalah tidak benar kerana hakikatnya mereka yang berusia 20-an juga mengalami masalah sama.

Presiden Persekutuan Persatuan Pengamal Perubatan Swasta Malaysia (FPMPAM), Dr Steven Chow berkata, masalah ini dikenali sebagai Androgenetic Alopecia atau AGA.

Ahad, 6 Disember 2015

Seekor Serigala Jadian ...

Assalamualaikum.

Semalam LBJ menonton cerita Cina di TV8, bertajuk Painted Skin 2. Memang LBJ adalah peminat cerita Cina yang berunsurkan mistik ataupun kisah-kisah zaman dahulu kala.

Kisah Painted Skin ini sebenarnya bahagian kedua. Bahagian pertama belum tengok lagi. Tapi yang berminat boleh menontonnya di Youtube.


Jalan cerita kisah Painted Skin ini adalah berkisar tentang kisah Jadian Serigala a.k.a Syaitan Serigala. Watak yang utama dalam kisah ini adalah tentang Syaitan Serigala yang ingin menjadi manusia.

LBJ ulaskan sahaja cerita ini mengikut pandangan LBJ.

Xiao Wei (Syaitan Serigala) telah dihukum oleh kaumnya kerana melanggar peraturan alam syaitan dengan menyelamatkan seorang manusia. Xiao Wei dihukum penjara sehingga beribu-ribu tahun sehingga Xiao Wei ini dibebaskan oleh seekor Syaitan Burung Pipit.

Kisah berlanjutan sehingga Xiao Wei ingin mencari seorang manusia yang boleh memberikannya jantung (Hati) dengan rela untuk Xiao Wei bertukar menjadi manusia. Kerana tanpa jantung manusia itu, Xiao Wei akan mati.

Dipendekkan cerita, Xiao Wei bertemu seorang Puteri yang telah menyelamatkannya. Dan pada mulanya Xiao Wei memerangkapnya menyangka yang Puteri ini seorang lelaki, dek kerana Puteri menutup mukanya sambil menunggang kuda. Lagak gaya macam seorang pahlawan hebat.

Dan Xiao Wei mengikut Puteri balik ke tempatnya. Dan dalam tempoh bersama Puteri, Xiao Wei telah menyaksikan kisah cinta Puteri dengan salah seorang Pengawal Diraja.

Kisah cinta yang penuh dengan halangan dan menyedihkan. Walaupun Puteri tak pernah menunjukkan cintanya dan menangis akan keadaan nasib. Namun, kisah cinta Puteri cukup menyentuh hati Xiao Wei.

Walaubagaimanapun, Xiao Wei tetap bersifat binatang. Xiao Wei mencuba macam-macam cara termasuk menggoda kekasih hati Puteri untuk mendapatkan jantung Puteri. Kerana jantung Puteri mempunyai sifat yang sangat unik.

Kesudahan cerita ini, Xiao Wei berjaya mendapatkan jantung Puteri. Namun,hanya untuk tempoh yang pendek sahaja. Dalam tempoh yang pendek itu, Xiao Wei  mengecapi kehidupan seorang manusia. Dan Xiao Wei sendiri merasakan pahitnya hidup sebagai manusia. Ini kerana manusia penuh kekurangan dan hidup penuh dengan ujian. Dan ujian paling hebat adalah cinta.

Untuk megetahui lebih lanjut kisah ini, silalah tonton di Youtube.

LBJ cuma ingin katakan bahawa, kisah ini memang menyentuh hati LBJ. Kerana, intipati kisah ini bukan setakat cinta, tetapi sifat sebenar kehidupan manusia - dipenuhi pelbagai jenis perasaan, pelbagai jenis cabaran dan hidup bukan setakat untuk diri sendiri sahaja. Malah setiap kita mempunyai jalinan dan hubungan yang mempengaruhi kehidupan orang lain.



*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 




Sabtu, 5 Disember 2015

Network Marketing Menakutkan?

Assalamualaikum & Hi


Network Marketing ! Menakutkan ke ? Skim cepat kaya ke?

Biar LBJ cerita sikit tentang Network Marketing yang LBJ join ini ---

It's about.... making new friends, making new connections, making sales by sharing...

LBJ  memang telah melakukan biz network marketing dengan company Shaklee.
Dan semenjak join Network Marketing di Shaklee, LBJ telah:

1) berubah dengan mengubah diri saya untuk tidak takut berkawan, menjalinkan network

2) Menghadapi fear factor saya

3) Cuba sedaya upaya untuk belajar bagaimana hendak berniaga, bagaimana hendak meningkatkan kemahiran/value diri

4) Mencari idea/ berusaha mencari jalan untuk mendapatkan jaringan lebih besar

5) menjadikan diri percaya akan diri sendiri dan meningkatkan amalan harian kerana kita cuba memperbaiki diri


Network Marketing? Buruk ke?

Timbang-timbanglah sendiri... LBJ tak boleh mengubah mentaliti anda... hanya anda boleh mengubah persepsi anda...

LBJ? LBJ hanya berkongsikan pengalaman selama LBJ menyertai Biz Network Marketing Shaklee

Berminat?

Sms/ whatsapp - 016 874 9195

Peace yo, love yourself, make the world a better place....



*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Selasa, 1 Disember 2015

Artikel Kesihatan HMetro : Awas jangkitan elak bengkak susu

Assalamualaikum.

LBJ ingin kongsikan satu aritkel mengenai "Bengkak Susu", untuk penambahan ilmu bersama. LBJ pun bukan berpengalaman dalam isu susu badan ini. Tapi kita boleh sama-sama belajar.
Awas jangkitan elak bengkak susu

Bengkak susu atau mastitis antara komplikasi yang tidak diingini berlaku kepada ibu yang menyusukan bayi. Ia boleh berlaku pada bila-bila masa sepanjang proses menyusukan bayi. Secara umumnya 10 peratus ibu yang menyusu badan mengalami komplikasi ini.

Kebanyakannya bermula beberapa minggu selepas bersalin terutamanya bulan pertama dan kedua ataupun selepas bayi mula tumbuh gigi.

Ia disebabkan gangguan pengaliran susu daripada sel buah dada ke puting susu menyebabkan berlaku radang seterusnya membengkak.

Rabu, 25 November 2015

Kenapa pilih B-Complex Shaklee

Assalamualaikum.

B Complex, suatu vitamin yang kita perlukan harian. Terdapat pelbagai jenis B Complex di pasaran.

Kenapa harus pilih B-Complex Shaklee?

Mari LBJ tunjukkan beberapa poin kenapa harus pilih B-Complex Shaklee :

(1) ... Di Shaklee, para saintis telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar "keboleh-serapan" (bioavaibility) yang sangat tinggi.

Asid folik sintetik tidak mudah diserap oleh tubuh. 99% asid folik di pasaran adalah bersifat sintetik.



(2) ...  B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting dalam vitamin B - termasuk biotin dan asid folik.  

Komponen-kompenen ini penting untuk keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Kelebihan dan kekurangan yang menyebabkan ketidak-seimbangan vitamin B dalam tubuh.



(3) Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan sifat sustain release.




*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Selasa, 24 November 2015

3 SEBAB Kenapa Tak Boleh Tak Pilih Shaklee

3 SEBAB PILIH SHAKLEE sebagai Supplemen Keluarga Anda, dan pilihlah Menjadi Keluarga Besar Shaklee -- Daftar Hari ini :)

Shaklee – Always Safe

Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga
Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani
100% kepuasan dijamin

Shaklee – Always Green
Tiada perisa tiruan
Tiada pemanis tiruan
Tiada pewarna atau lemak trans
Tiada suapan tersembunyi
Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
Tidak mengandungi bahan yang dilarang
Tidak mengandungi peluntur klorin

Shaklee – Always Work
USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
70 kajian klinikal telah diterbitkan
60 orang saintis Shaklee
50 patents

50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali.

Untuk mendapatkan produk ini (dihantar terus ke pintu rumah/pejabat anda)
SMS/WhatsApp ke 016 874 9195 Lenny






*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Rabu, 18 November 2015

Pelanggan online :)

Assalamualaikum.

LBJ ingin katakan sini, ini pelanggan  yang mencari LBJ dari google.

Jadi,apa LBJ ingin katakan di sini ialah, blog membantu pasaran perniagaan kita. :)

Isnin, 16 November 2015

Tak Selesa

Assalamualaikum.

Hari ini LBJ cuma nak ceritakan sedikit tentang kisah aktiviti hari ini dan juga apa yang LBJ rasa.

Hari ini, LBJ menggantikan puasa. Ini baru hari kedua. Erm... Dugaannya macam-macam.

Dan hari ini, 'bladder' LBJ rasa kurang selesa. Tak tahu kenapa. Mungkin akibat kurang minum air sepanjang hari semalam. Jadi, masa buka nanti LBJ harus meningkat pengambilan air kosong.

Apa yang LBJ boleh buat jika rasa bahagian pembuangan kencing tidak selesa ialah LBJ mengambil Alfalfa Complex Shaklee dan minum air kosong yang banyak. Dan jangan lupa mengambil

Khamis, 12 November 2015

Hujan Oh Hujan

Assalamualaikum.

Musim hujan dah tiba. Alhamdulillah atas curahan air yang memberikan hidup kepada bumi ini. Namun, kita manusia apabila tiba musim hujan, ramai yang mendapat sakit - selsema, batuk dan demam. Tak kira tua atau muda, musim hujan ini memang membawa ujian sakit.

Apa yang perlu kita buat di musim hujan ini?
Seboleh-bolehnya elakkan daripada terkena air hujan. Tapi LBJ tengok kebanyakan kita tak dapat elak daripada terkena air hujan. Cuba tengok sekeliling kita, ramai yang pergi kerja menggunakan motorsikal kerana nak elakkan jem teruk. Jadi, golongan ini sememangnya akan selalu dibasahi air hujan.


Kemudian, walaupun kita menggunakan kereta ke tempat kerja, kita tetap akan terkena hujan juga kan. Sebab nak masuk ke kereta, nak keluar kereta, kadang-kadang tempat parking pejabat tidak  berbumbung. Walaupun guna payung kita tetap akan basah juga dek hujan yang sangat lebat.

Rabu, 11 November 2015

Tempat Baru Aura Baru

Assalamualaikum.

Sudah seminggu LBJ bertugas di tempat baru. Betul lah kata orang, tempat baru aura baru. Semangat pun baru. Hehehe.

Alhamdulillah. Allah permudahkan semuanya, dari segi kerja, pegawai-pegawai  dan tempat bertugas.

Mula-mula dapat surat tukar memang terasa berat hati. Tetapi, jika difikirkan semua terjadi dengan izin Allah. Maka LBJ harus terimanya dengan hati terbuka. In shaa Allah ada kebaikan semuanya.

*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Jumaat, 30 Oktober 2015

Perubahan dan Pertukaran

Assalamualaikum.

Hari ini hati merasa berat dan sedih.

Kenapa ya?

Saya akan bertukar tempat kerja baru. Walaupun masih jabatan yang sama. Tetapi, perasaan sayang kepada tempat sekarang ini tak boleh dibendung.

Ya Allah, rasa berat sangat nak pergi. Tapi, saya percaya Allah dah aturkan yang terbaik untuk saya. Saya harus menerimanya dengan berlapang dada, walaupun ada perasaan sedih.

Doakan kebaikan untuk saya ya.

Isnin, 19 Oktober 2015

Tak Mudah Berniaga

Assalamualaikum.

Hendak berniaga atau belajar berniaga, sungguh tak mudah (bagi LBJ la secara peribadi).

Jika emosi jenis macam LBJ ni, yanh sekejap turun sekejap naik ni, memang perjalanan perniagaan sukar dan perlahan. Sebab apa, bila mood tengah di 'atas', hari-hari akan buat promosi perniagaan.

Bila mood di 'bawah', bukan setakat promosi, nak tengok tablet pun susah.

Tetapi, jangan putus asa, cuba sedaya upaya untuk konsisten. Biarpun sikit, biarpun 2 saat kita update FB, tapi setiap tindakan kecil itu menandakan LBJ belum lagi putus asa, dan masih lagi berpegang pada perniagaan yang LBJ percayai. :)

CAIYOK! CAIYOK! kawan- kawan yang mengalami keadaan seperti LBJ ya. Jangan putus asa, dan yakin, boleh berjaya.

* ML (Mama Lenny)  tukar singkatan kepada LBJ (Lenny Boniface Jubilee). 

Jumaat, 16 Oktober 2015

Ringkasan Tawaran / Promosi Oktober 2015

Assalamualaikum.

Masih belum terlambat untuk ML untuk mengemukakan ringkasan tentang tawatan/promosi Shaklee yang masih berjalan di bulan Oktober 2015.

Isnin, 12 Oktober 2015

Menuju Kebaikan

Assalamualaikum.

Jadikan setiap hari hidup kita, kita kongsikan tulisan-tulisan dan kisah-kisah tentang kebaikan dan manfaat.

Kita kongsikan pendapat dan pemikiran yang baik kita agar menjadi catatan dan nota dalam kehidupan di dunia ini.

Jom, menuju kebaikan.

Rabu, 7 Oktober 2015

Prubahan dan hidup

Assalamualaikum.

Bila berlaku perubahan dalam aspek tempat kerja, ia mempengaruhi mental, rutin harian dan perasaan dalaman.

ML dalam mengalami perubahan di tempat kerja. Dan dalam proses menyelaras semula rutin harian, terutama dalam aktiviti blogging.

ML rasa setiap perubahan adalah proses pembelajaran dan penyesuaian semula diri dan mengekalkan azam untuk kekal produktif.

In shaa Allah, semua akan berjalan lancar. Amin.

Selasa, 6 Oktober 2015

Nak ke Oversea ke Kita?

Assalmualaikum.

Hari yang baru, azam yang lama - nak berjaya dalam bisnes Shaklee.

Alhmadulillah. Setiap hari ada benda baru nak belajar.

Hari ini, ML bagi ilmu berkaitan VISA. Pengetahuan umum. Jika nak lebih terperinci sila layari www.imi.gov.my.

Sekiranya, anda hendak pergi ke mana-mana luar negara perlukan persiapan khas terutamanya dokumentasi.

Pertama sekali, pastikan ada Pasport Antarabangsa Malaysia.

Kedua, sila semak jika negara yang hendak dilawati itu perlukan Visa, anda perlu buat permohonan Visa dahulu sebelum boleh memasuki negara berkaitan.

OK. Persoalan : Di mana hendak dapatkan Visa?
Jawapan : Tengok negara yang hendak dilawati, jika nak pergi India, pohon Visa di Kedutaan India di Malaysia. Dan jika hendak melawat USA, pergi ke Embassy USA untuk pohon Visa.

Pesanan tambahan, pastikan permohonan Visa dibuat terlebih dahulu sebelum membeli tiket. Takut nanti tiket dah beli, Visa tak sempat dikeluarkan.

Semoga bermanfaat.

Khamis, 24 September 2015

Lagu Kenangan

Assalamualaikum.

Mengimbau masa lagu dengan lagu. Jom hayati. :)



Selasa, 22 September 2015

Tawaran Untuk yang Berminat

Assalamualaikum.

ML dah ada benda nak cerita, tetapi dah terlupa.

Sebab itu pesan Jim Rohn, catat, catat dan catat.

Memandangkan ML dah lupa apa nak cakap, jadi ML akan cerita perkara lain.

ML ingin menjemput sesiapa yang berminat menjana pendapatan bersama Shaklee.

Bersama-sama jemputan ini, ML akan tawarkan coaching 1 to 1 kepada 2 peserta pertama yang serius hendak menyertai Shaklee.

Coaching ML tawarkan adalah coaching bagaimana membuat blog untuk tujuan memasarkan produk Shaklee.

Syarat-syarat:
1. Berminat hendak berniaga dan menjaga kesihatan diri.
2. Serius hendak berniaga dan menjayakan diri.
3. Bertindak secara berkumpulan.
4. Membayar yuran keahlian Shaklee RM 79.50.

Alhamdulillah. ML nak menyatakan rasa syukur dipertemukan dengan Shaklee dan kekal setia dengan bisnes Shaklee. Semoga berkekalan sehingga mencapai Master Coordinator Shaklee. Mohon doakan ML ya.

*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di