Khamis, 24 September 2015

Lagu Kenangan

Assalamualaikum.

Mengimbau masa lagu dengan lagu. Jom hayati. :)



Selasa, 22 September 2015

Tawaran Untuk yang Berminat

Assalamualaikum.

ML dah ada benda nak cerita, tetapi dah terlupa.

Sebab itu pesan Jim Rohn, catat, catat dan catat.

Memandangkan ML dah lupa apa nak cakap, jadi ML akan cerita perkara lain.

ML ingin menjemput sesiapa yang berminat menjana pendapatan bersama Shaklee.

Bersama-sama jemputan ini, ML akan tawarkan coaching 1 to 1 kepada 2 peserta pertama yang serius hendak menyertai Shaklee.

Coaching ML tawarkan adalah coaching bagaimana membuat blog untuk tujuan memasarkan produk Shaklee.

Syarat-syarat:
1. Berminat hendak berniaga dan menjaga kesihatan diri.
2. Serius hendak berniaga dan menjayakan diri.
3. Bertindak secara berkumpulan.
4. Membayar yuran keahlian Shaklee RM 79.50.

Alhamdulillah. ML nak menyatakan rasa syukur dipertemukan dengan Shaklee dan kekal setia dengan bisnes Shaklee. Semoga berkekalan sehingga mencapai Master Coordinator Shaklee. Mohon doakan ML ya.

*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Isnin, 21 September 2015

Malam Memperingati Diri

Assalamualaikum.

Malam ini ML menulis jurnal. Memperingatkan diri agar selalu mencari kejayaan-kejayaan kecil. Sebab kejayaan-kejayaan kecil inilah yang akan melahirkan kejayaan yang besar.

Ya Allah, jadikanlah aku dalam golongan hambaMu yang mencari kejayaan dunia dan akhirat.

Amin.


*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Ahad, 20 September 2015

Wanita Sihat :)

Assalamualaikum.

Hari ini ML nak perkenalkan 1 Set vitamin Shaklee yang sesuai diamalkan oleh wanita 18 tahun ke atas.

Set ini sesuai untuk wanita yang mempunyai masalah semasa haid, khususnya senggugut.

Set ini bukan sahaja untuk mengatasi masalah datang bulan, malah dengan amalan konsisten jangka panjang, membantu kesihatan wanita jangka panjang sehingga umur lanjut.

Sahaja ingin berkomunikasi

Assalamualaikum.

Bersiaran di tengah malam, sambil mendengar ceramah VP Shaklee Mr Kelmen Ooi.

Sungguh bersemangat ceramah beliau.

ML sahaja bersiaran sambil mendengar suara VP Shaklee.

Apa yang nak ML cerita pun ML tak tahu. Saja-saja nak berkomunikasi dengan blog kesayangan ML ini. :)

Helo, Hi, anyone out there. Berminat hendak menjana pendapatan sampingan bersama Shaklee, sila hubungi saya ya.

:) :) :)

Jumaat, 18 September 2015

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Kod Produk:00015 (473ml)

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun
Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.

Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)
Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik

Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
  • 1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Periuk belanga
  • 1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam

Tingkap dan cermin
  • 1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Lantai
  • 1 sudu besar + 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi
  • 1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam


Tahukah Anda?

  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain Keunikan Shaklee
Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.

Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan


*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Khamis, 17 September 2015

Sharing FB : Kisah Pemuda Beriman

Sumber:

Soalan Pertama
Atheis: “Pada zaman bilakah Tuhan kamu dilahirkan?”

Pemuda tersebut tersenyum lalu menjawab: “Allah Taala tidaklah sesuatu yang dilahirkan. Jika Dia dilahirkan sudah tentu Dia punya bapa, Allah juga tidak melahirkan. Jika Dia melahirkan maka sudah tentu Dia punya anak.”


Soalan Kedua
Atheis: “Kalau begitu, bilakah pula Tuhan kamu wujud?”

Pemuda itu seraya menjawab: “Allah Taala itu wujud sebelum adanya zaman, sedangkan zaman itu sendiri adalah ciptaanNya, mana mungkin pencipta wujud selepas makhluk ciptaanNya.”

Soalan Ketiga

Target Harian

Assalamualaikum.

Sudah 2 hari tidak berkemaskini blog comel ini. Rasa sungguh rugi.

Kenapa ML kata demikian? Kerana mengikut motivator yang ML dengarkan setiap hari, ML kena lakukan 1 perkara kecil tanpa gagal setiap hari untuk berjaya.

Dan perkara itu  ialah - UPDATE BLOG.

Disiplin kecil setiap hari menentukan kejayaan kita di masa hadapan.

Jadi, bagaimana harus ML lakukan sekiranya tak berjaya melakukan update satu hari?

ML pun fikir juga.

Pokok pangkalnya - TARGET SETIAP HARI :
                                  (1)ML kena juga update blog setiap hari walau bagaimana sibuk sekalipun.
                                  (2) Blogwalking 3 blog setiap hari.
                                  (3) Catat setiap perbelanjaan yang ML keluarkan

*Ini adalah langkah-langkah untuk berjaya.

Ingin mencari kejayaan bersama ML? SMS 016 874 9195


*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 


Isnin, 14 September 2015

Sharing FB : Ingat Mati

Nukilan bermanfaat dari FB


(Sumber:

NASEHAT YANG SANGAT MENGGUGAH JIWA, Buat Kamu Yang Masih Hidup Agar Ingat Mati
Inilah di antara tulisan terbaik Syekh Ali Thanthawi Mesir Rahimahullah:
Pada saat engkau mati, janganlah kau bersedih. Jangan pedulikan jasadmu yang sudah mulai layu, karena kaum muslimin akan mengurus jasadmu.


Mereka akan melucuti pakaianmu, memandikanmu dan mengkafanimu lalu membawamu ke tempatmu yang baru, kuburan.

Akan ada banyak orang yang mengantarkan jenazahmu bahkan mereka akan meninggalkan pekerjaan nya untuk ikut menguburkanmu.

Barang barangmu akan dikemas; kunci kuncimu, kitab, koper, sepatu dan pakaianmu. Jika keluargamu setuju barang2 itu akan disedekahkan agar bermnfaat untukmu.

Yakinlah; dunia dan alam semesta tidak akan bersedih dg kepergianmu.
Ekonomi akan tetap berlangsung!
Posisi pekerjaanmu akan diisi orang lain.
Hartamu menjadi harta halal bagi ahli warismu. Sedangkan kamu yg akan dihisab dan diperhitungkan dari hartamu!

Orang yg mengenalmu sekilas akan mengatakan, kasihan.
Kawan2mu akan bersedih beberapa jam atau beberapa hari lalu mereka kembali seperti sediakala dan tertawa tawa!

Di rumah ada kesedihan yg mendalam! Keluargamu akan bersedih seminggu dua minggu, sebulan dua bulan, dan mungkin hingga setahun??
Selanjutnya mereka meletakkanmu dalam arsip kenangan!
Demikianlah "Kisahmu telah berakhir di tengah2 manusia". Dan kisahmu yang sesungguhnya baru dimulai, Akhirat!!

Telah musnah kemuliaan, harta, kesehatan, dan anak. Telah engkau tinggalkan rumah, istana dan istri tercinta. Kini hidup yg sesungguhnya telah dimulai.

Pertanyaannya adalah:
Apa persiapanmu untuk kuburmu dan Akhiratmu??
Hakikat ini memerlukan perenungan.
Usahakan dengan sungguh2;
Menjalankan kewajiban kewajiban, hal-hal yg disunnahkan, sedekah rahasia, merahasiakan amal shalih, shalat malam,dan amal sholeh lainnya....
Semoga saja engkau selamat....

Andai engkau mengingatkan manusia dengan tulisan ini insyaAllah
pengaruhnya akan engkau temui dalam timbangan kebaikanmu pada hari Kiamat.


"Berilah peringatan, karena peringatan itu bermanfaat bagi orang orang mukmin."

Ahad, 13 September 2015

1 hingga 4 sahaja untuk berjaya :)

Assalamualaikum.

Apa best berniaga produk Shaklee? Ramai dah orang jadi agen Shaklee, mesti susah kan nak berniaga?

Sebenarnya, berniaga apa produk atau servis sekalipun, tak ada yang senang dan mudah. Best atau tak best itu bukan persoalannya. Persoalannya ialah hasilnya selepas berusaha membuat jualan.

ML kebelakangan ini memang menyelongkar ke dalam Youtube untuk apa-apa video yang mengajarkan teknik jualan, teknik network marketing dan lain-lain.

Sabtu, 12 September 2015

Bagaimana Nak Lakukannya?

Assalamualaikum.



Bagaimana nak lakukannya? Dalam hidup ini, banyak perkara yang kita tak tahu cara nak lakukannya, jadi apa kita nak buat?

Contohnya, kita tak pandai buat jualan - "Bagaimana nak lakukannya?"

Mulakan langkah pertama dengan Mencari Ilmu, sama ada bacaan atau tunjuk ajar dari mentor atau belajar melalui youtube.

Langkah kedua, praktikal. Bab ini, ML pun tengah berusaha untuk mencari tempat yang sesuai untuk mempraktikkannya. :) Tengah memikirkan lokasi dan target. Seelok-eloknya di mana-mana sahaja, dan jumpa sesiapa sahaja kena belajar buat jualan.

Langkah ketiga - Ulang dan ulang langkah 1 dan langkah 2 sehingga kemahiran jualan kita makin lancar (smooth) dan jadi sangat semulajadi. :)




*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Leader Development Workshop

Assalamualaikum.

Bersiaran dari Palm Garden Hotel Putrajaya.

:) Go Go Lenny Go... :)




Menghadiri Leader Development Workshop yang dianjurkan Shaklee Malaysia atas jemputan Upline ML - Arnie Samsudin.

Banyak yang dipelajari melalui workshop pendek ini. Bermula dari pukul 2 petang sehingga 5 petang.

Jumaat, 11 September 2015

Kembar Siam untuk Menuju Kejayaan

Assalamualaikum.

Bersiaran dari cyber cafe. Baru sahaja siap mendesignkan flyers saya sendiri untuk edaran. Mungkin malam nanti nak berjumpa dengan pencetak flyers. :)

Alhamdulillah. Masih kukuh dan setia dengan produk Shaklee. Dan andai pengunjung blog ini berminat mendapat informasi tentang Shaklee dan plan perniagaan Shaklee boleh email ke lenny.boniface@gmail.com  atau whatsapp ke 016 874 9195.

Semenjak mengenali Shaklee, ML banyak cuba memperbaiki diri, terutamanya dalam mempelajari ilmu jualan.

Khamis, 10 September 2015

ESP VS Meal Shakes Shaklee - Apa bezanya?

Assalamualaikum.

Hari ini ML akan bercerita tentang ESP dan Meal Shakes. Dua-dua produk ini memang ada di dalam rumah ML. ESP untuk ML sendiri, Meal Shakes untuk anak.

Berikut adalah sedikit penerangan umum tentang kedua-dua produk. 



Berniaga Mesti Setia


Assalamualaikum.

Berniaga tidak semudah disangka. Berjaya bukan dalam sehari. Jom baca pesanan dari seorang kawan FB. ML rasa pesanan ini amat berguna untuk kita yang sedang berniaga dan hendak berniaga.


Sumber : FB Abu Nawas

Abu Nawras Che Lah


Hari ini terasa nak share satu topik yg boleh jd tangga kejayaan atau kehancuran

Rabu, 9 September 2015

Sharing FB : Tips untuk Yang Hendak Berniaga

Assalamualaikum.

Membuat sedikit sharing bahan dari FB. FB DAO, berkaitan berniaga.

Jadi, di sini ada beberapa tips yang sesuai untuk adik-adik, akak-akak, dan abang-abang  yang ingin berniaga.

Selamat berniaga ya, semoga berjaya.





Soalan:
Azizan, bagaimana saya ingin mulakan berniaga secara sampingan sedangkan saya masih bekerja?
Komen saya:
Persepsi setengah orang yang bekerja yang ingin mulakan perniagaan, mereka mesti :-
1/ Berhenti kerja serta merta untuk bisnes full-time - Ini tidak benar
2/ Mesti mulakan dengan modal duit yang besar - Ini tidak benar
3/ Kena ada kedai fizikal - Ini tidak benar
4/ Kena keluarkan produk sendiri- Ini pun tidak benar
5/ Kena mengadap bisnes 24-jam- Ini pun tidak benar.

Jadi, apa yang benar?
1/ Jangan berhenti kerja jika baru nak mula berniaga melainkan anda memang kena buang kerja atau anda memang telah mempunyai simpanan yang cukup untuk "survive" kos sara hidup dan komitmen bulanan anda untuk sekurang-kurangnya 6-bulan sehingga 12-bulan.

2/ Teruskan bekerja sambil buat sedikit "research" apakah produk atau perkhidmatan yang orang perlukan samada di pejabat, di media sosial atau di kejiranan anda.

3/ Mulakan bisnes sampingan anda samada dengan memasarkan produk/perkhidmatan orang lain contoh menjadi ejen/pengedar produk/servis orang lain atau dengan menawarkan perkhidmatan menggunakan bakat, pengalaman, ilmu ataupun kelebihan diri anda. Contoh: Mengajar tuisyen subjek2 yang anda mampu ajar dirumah pada hujung minggu atau perkhidmatan anda ialah menguruskan/menawarkan guru-guru tutor yang anda boleh pasarkan home tuisyen di mana anda tidak perlu mengajar tapi pasarkan perkhidmatan tersebut dan aturkan guru-guru untuk mengajar. Anda akan letakkan harga yuran/jam atau satu subjek dan bayar sebahagiannya kepada guru tuisyen tersebut. Ini contoh #1. Contoh lain ialah anda mungkin bagus dalam bidang pengurusan akaun dan percukaian, maka anda tawarkan perkhidmatan tersebut kepada usahawan-usahawan kecil yang tidak mampu lagi membayar gaji penuh akauntan dan anda caj kadar perkhidmatan yang tidak membebankan. Perkhidmatan mengurut tapak kaki, perkhidmatan gubahan bunga, perkhidmatan tempahan kek adalah contoh-contoh perkhidmatan yang anda boleh jadikan perniagaan permulaan tanpa anda perlu tahu buat tapi anda perlu tahu pasarkan produk atau perkhidmatan tersebut. Contoh lain yang bagus ialah memulakan dengan menjadi perunding takaful, perunding kewangan ataupun Real Estate Negotiator. Tapi pastikan ada disediakan latihan yang bagus.

4/ Mulakan bisnes tanpa kedai. Anda bagus mulakan melalui FB, InstaGram, Twitter dan melalui rakan-rakan dengan gunakan WhatsApp atau SMS dan lain-lain. Gunakan teknologi dan media sosial sebagai alat untuk "buat duit" dan bukan tambah dosa atau perkara sia-sia!

5/ Jangan mulakan bisnes dengan meminjam bank apatah lagi jika jumlahnya besar!
Semoga saranan ini semua membantu sedikit sebanyak! Insya Allah saya akan beri lebih banyak penerangan nanti di Seminar Magnet Kejayaan 2015!


*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Selasa, 8 September 2015

Bukan pemancing tegar

Assalamualaikum.

Bersiaran dari kolam pancing Sungai Tangkas. Tengah bersantai dengan encik suami. Menghilangkan tekanan.

ML dengar bunyi cengkerik, kadang-kadang bunyi air sebab ikan bergerak.

Mengimbau kenangan zaman kanak-kanak dan remaja di kampung halaman.
Dulu kampung halaman di tepi sungai.

Masa zaman kanak-kanak dulu, abang ML paksa memancing. Lepas tu zaman remaja sama juga, kena paksa mancing.

Dan sekarang, walaupun ML bukan pemancing tegar, ML tetap suka aktiviti memancing. ML hanya sekali sekala memancing, itupun setahun mungkin tak sekalipun memancing. :)

Tenang di kolam ini. Dah selalu sangat mengadap dinding empat di pejabat dan di ofis, bagus juga duduk di luar rumah mengadap alam ciptaan Ilahi.

Cita-cita ML, membeli sebidang tanah yang cukup luas dan bina rumah, dan kolam memancing. Bolehlah encik suami memancing sepanjang masa. Ngeh ngeh ngeh. Sebenarnya nak 'tambat' encik suami.

In shaa Allah, akan tercapai impian ini.


*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di