Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2015
Imej

Lagu Kenangan

Imej
Assalamualaikum.

Mengimbau masa lagu dengan lagu. Jom hayati. :)



Tawaran Untuk yang Berminat

Imej
Assalamualaikum.

ML dah ada benda nak cerita, tetapi dah terlupa.

Sebab itu pesan Jim Rohn, catat, catat dan catat.

Memandangkan ML dah lupa apa nak cakap, jadi ML akan cerita perkara lain.

ML ingin menjemput sesiapa yang berminat menjana pendapatan bersama Shaklee.

Bersama-sama jemputan ini, ML akan tawarkan coaching 1 to 1 kepada 2 peserta pertama yang serius hendak menyertai Shaklee.

Coaching ML tawarkan adalah coaching bagaimana membuat blog untuk tujuan memasarkan produk Shaklee.

Syarat-syarat:
1. Berminat hendak berniaga dan menjaga kesihatan diri.
2. Serius hendak berniaga dan menjayakan diri.
3. Bertindak secara berkumpulan.
4. Membayar yuran keahlian Shaklee RM 79.50.

Alhamdulillah. ML nak menyatakan rasa syukur dipertemukan dengan Shaklee dan kekal setia dengan bisnes Shaklee. Semoga berkekalan sehingga mencapai Master Coordinator Shaklee. Mohon doakan ML ya.

*******************************************
Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shakle…

Malam Memperingati Diri

Imej
Assalamualaikum.

Malam ini ML menulis jurnal. Memperingatkan diri agar selalu mencari kejayaan-kejayaan kecil. Sebab kejayaan-kejayaan kecil inilah yang akan melahirkan kejayaan yang besar.

Ya Allah, jadikanlah aku dalam golongan hambaMu yang mencari kejayaan dunia dan akhirat.

Amin.


*******************************************
Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee? WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di  http://lenny-e-bookshop.blogspot.com/
Jemput singgah di Kedai ML di Lelong
http://www.lelong.com.my/merchant/lennbj.htm

Wanita Sihat :)

Imej
Assalamualaikum.
Hari ini ML nak perkenalkan 1 Set vitamin Shaklee yang sesuai diamalkan oleh wanita 18 tahun ke atas.
Set ini sesuai untuk wanita yang mempunyai masalah semasa haid, khususnya senggugut.
Set ini bukan sahaja untuk mengatasi masalah datang bulan, malah dengan amalan konsisten jangka panjang, membantu kesihatan wanita jangka panjang sehingga umur lanjut.

Sahaja ingin berkomunikasi

Assalamualaikum.Bersiaran di tengah malam, sambil mendengar ceramah VP Shaklee Mr Kelmen Ooi.Sungguh bersemangat ceramah beliau. ML sahaja bersiaran sambil mendengar suara VP Shaklee. Apa yang nak ML cerita pun ML tak tahu. Saja-saja nak berkomunikasi dengan blog kesayangan ML ini. :)Helo, Hi, anyone out there. Berminat hendak menjana pendapatan sampingan bersama Shaklee, sila hubungi saya ya. :) :) :)

19 September 2015 - Jejak Jutawan

Imej

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Imej
Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun Kod Produk:00015 (473ml)

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan pali…

Sharing FB : Kisah Pemuda Beriman

Imej
Sumber:
FB Mhd Muhayadi Ahmad
Soalan Pertama
Atheis: “Pada zaman bilakah Tuhan kamu dilahirkan?”

Pemuda tersebut tersenyum lalu menjawab: “Allah Taala tidaklah sesuatu yang dilahirkan. Jika Dia dilahirkan sudah tentu Dia punya bapa, Allah juga tidak melahirkan. Jika Dia melahirkan maka sudah tentu Dia punya anak.”


Soalan Kedua
Atheis: “Kalau begitu, bilakah pula Tuhan kamu wujud?”

Pemuda itu seraya menjawab: “Allah Taala itu wujud sebelum adanya zaman, sedangkan zaman itu sendiri adalah ciptaanNya, mana mungkin pencipta wujud selepas makhluk ciptaanNya.”

Soalan Ketiga

Target Harian

Imej
Assalamualaikum.

Sudah 2 hari tidak berkemaskini blog comel ini. Rasa sungguh rugi.

Kenapa ML kata demikian? Kerana mengikut motivator yang ML dengarkan setiap hari, ML kena lakukan 1 perkara kecil tanpa gagal setiap hari untuk berjaya.

Dan perkara itu  ialah - UPDATE BLOG.

Disiplin kecil setiap hari menentukan kejayaan kita di masa hadapan.

Jadi, bagaimana harus ML lakukan sekiranya tak berjaya melakukan update satu hari?

ML pun fikir juga.

Pokok pangkalnya - TARGET SETIAP HARI :
                                  (1)ML kena juga update blog setiap hari walau bagaimana sibuk sekalipun.
                                  (2) Blogwalking 3 blog setiap hari.
                                  (3) Catat setiap perbelanjaan yang ML keluarkan

*Ini adalah langkah-langkah untuk berjaya.

Ingin mencari kejayaan bersama ML? SMS 016 874 9195


*******************************************
Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee? WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195Lenn…

Sharing FB : Ingat Mati

Nukilan bermanfaat dari FB

(Sumber: Rendi Rukmana)
NASEHAT YANG SANGAT MENGGUGAH JIWA, Buat Kamu Yang Masih Hidup Agar Ingat Mati
Inilah di antara tulisan terbaik Syekh Ali Thanthawi Mesir Rahimahullah:
Pada saat engkau mati, janganlah kau bersedih. Jangan pedulikan jasadmu yang sudah mulai layu, karena kaum muslimin akan mengurus jasadmu.


Mereka akan melucuti pakaianmu, memandikanmu dan mengkafanimu lalu membawamu ke tempatmu yang baru, kuburan.

Akan ada banyak orang yang mengantarkan jenazahmu bahkan mereka akan meninggalkan pekerjaan nya untuk ikut menguburkanmu.

Barang barangmu akan dikemas; kunci kuncimu, kitab, koper, sepatu dan pakaianmu. Jika keluargamu setuju barang2 itu akan disedekahkan agar bermnfaat untukmu.

Yakinlah; dunia dan alam semesta tidak akan bersedih dg kepergianmu.
Ekonomi akan tetap berlangsung!
Posisi pekerjaanmu akan diisi orang lain.
Hartamu menjadi harta halal bagi ahli warismu. Sedangkan kamu yg akan dihisab dan diperhitungkan dari hartamu!

Orang yg mengenalmu seki…

1 hingga 4 sahaja untuk berjaya :)

Imej
Assalamualaikum.

Apa best berniaga produk Shaklee? Ramai dah orang jadi agen Shaklee, mesti susah kan nak berniaga?

Sebenarnya, berniaga apa produk atau servis sekalipun, tak ada yang senang dan mudah. Best atau tak best itu bukan persoalannya. Persoalannya ialah hasilnya selepas berusaha membuat jualan.

ML kebelakangan ini memang menyelongkar ke dalam Youtube untuk apa-apa video yang mengajarkan teknik jualan, teknik network marketing dan lain-lain.

Bagaimana Nak Lakukannya?

Imej
Assalamualaikum.



Bagaimana nak lakukannya? Dalam hidup ini, banyak perkara yang kita tak tahu cara nak lakukannya, jadi apa kita nak buat?

Contohnya, kita tak pandai buat jualan - "Bagaimana nak lakukannya?"

Mulakan langkah pertama dengan Mencari Ilmu, sama ada bacaan atau tunjuk ajar dari mentor atau belajar melalui youtube.

Langkah kedua, praktikal. Bab ini, ML pun tengah berusaha untuk mencari tempat yang sesuai untuk mempraktikkannya. :) Tengah memikirkan lokasi dan target. Seelok-eloknya di mana-mana sahaja, dan jumpa sesiapa sahaja kena belajar buat jualan.

Langkah ketiga - Ulang dan ulang langkah 1 dan langkah 2 sehingga kemahiran jualan kita makin lancar (smooth) dan jadi sangat semulajadi. :)




*******************************************
Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee? WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di  http://lenny-e-bookshop.blogspot.com/
Jemput singgah di Kedai ML di Lelon…

Leader Development Workshop

Imej
Assalamualaikum.
Bersiaran dari Palm Garden Hotel Putrajaya.
:) Go Go Lenny Go... :)




Menghadiri Leader Development Workshop yang dianjurkan Shaklee Malaysia atas jemputan Upline ML - Arnie Samsudin.

Banyak yang dipelajari melalui workshop pendek ini. Bermula dari pukul 2 petang sehingga 5 petang.

Kembar Siam untuk Menuju Kejayaan

Imej
Assalamualaikum.

Bersiaran dari cyber cafe. Baru sahaja siap mendesignkan flyers saya sendiri untuk edaran. Mungkin malam nanti nak berjumpa dengan pencetak flyers. :)

Alhamdulillah. Masih kukuh dan setia dengan produk Shaklee. Dan andai pengunjung blog ini berminat mendapat informasi tentang Shaklee dan plan perniagaan Shaklee boleh email ke lenny.boniface@gmail.com  atau whatsapp ke 016 874 9195.

Semenjak mengenali Shaklee, ML banyak cuba memperbaiki diri, terutamanya dalam mempelajari ilmu jualan.

ESP VS Meal Shakes Shaklee - Apa bezanya?

Imej
Assalamualaikum.

Hari ini ML akan bercerita tentang ESP dan Meal Shakes. Dua-dua produk ini memang ada di dalam rumah ML. ESP untuk ML sendiri, Meal Shakes untuk anak.
Berikut adalah sedikit penerangan umum tentang kedua-dua produk. 


Berniaga Mesti Setia

Imej
Assalamualaikum.

Berniaga tidak semudah disangka. Berjaya bukan dalam sehari. Jom baca pesanan dari seorang kawan FB. ML rasa pesanan ini amat berguna untuk kita yang sedang berniaga dan hendak berniaga.


Sumber : FB Abu Nawas

Abu Nawras Che Lah


Hari ini terasa nak share satu topik yg boleh jd tangga kejayaan atau kehancuran

Sharing FB : Tips untuk Yang Hendak Berniaga

Imej
Assalamualaikum.
Membuat sedikit sharing bahan dari FB. FB DAO, berkaitan berniaga.
Jadi, di sini ada beberapa tips yang sesuai untuk adik-adik, akak-akak, dan abang-abang  yang ingin berniaga.
Selamat berniaga ya, semoga berjaya.




Azizan Osman August 16 at 10:23pm · Edited ·
Soalan:
Azizan, bagaimana saya ingin mulakan berniaga secara sampingan sedangkan saya masih bekerja? Komen saya:
Persepsi setengah orang yang bekerja yang ingin mulakan perniagaan, mereka mesti :- 1/ Berhenti kerja serta merta untuk bisnes full-time - Ini tidak benar
2/ Mesti mulakan dengan modal duit yang besar - Ini tidak benar
3/ Kena ada kedai fizikal - Ini tidak benar
4/ Kena keluarkan produk sendiri- Ini pun tidak benar
5/ Kena mengadap bisnes 24-jam- Ini pun tidak benar.
Jadi, apa yang benar? 1/ Jangan berhenti kerja jika baru nak mula berniaga melainkan anda memang kena buang kerja atau anda memang telah mempunyai simpanan yang cukup untuk "survive" kos sara hidup dan komitmen bulanan anda untuk se…

Bukan pemancing tegar

Imej
Assalamualaikum.
Bersiaran dari kolam pancing Sungai Tangkas. Tengah bersantai dengan encik suami. Menghilangkan tekanan.
ML dengar bunyi cengkerik, kadang-kadang bunyi air sebab ikan bergerak.
Mengimbau kenangan zaman kanak-kanak dan remaja di kampung halaman. Dulu kampung halaman di tepi sungai.
Masa zaman kanak-kanak dulu, abang ML paksa memancing. Lepas tu zaman remaja sama juga, kena paksa mancing.
Dan sekarang, walaupun ML bukan pemancing tegar, ML tetap suka aktiviti memancing. ML hanya sekali sekala memancing, itupun setahun mungkin tak sekalipun memancing. :)
Tenang di kolam ini. Dah selalu sangat mengadap dinding empat di pejabat dan di ofis, bagus juga duduk di luar rumah mengadap alam ciptaan Ilahi.
Cita-cita ML, membeli sebidang tanah yang cukup luas dan bina rumah, dan kolam memancing. Bolehlah encik suami memancing sepanjang masa. Ngeh ngeh ngeh. Sebenarnya nak 'tambat' encik suami.
In shaa Allah, akan tercapai impian ini.

**********************************…