Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2015

Set Membantu Kesuburan (Part 1) - ESP

Imej
Teks : Lenny Boniface
Imej : Google




Assalamualaikum.

Kehamilan. Apa yang boleh membantu untuk mendapatkan zuriat? Sebenarnya ada banyak perkara yang boleh dikongsikan berkaitan cara-cara mendapatkan zuriat. Di sini, saya hanya highlightkan penggunaan supplemen Shaklee dalam membantu meningkatkan kesuburan suami dan isteri.


Apa yang hendak dijual??

(Teks : Lenny Boniface)

Assalamualaikum. Terfikir apa hendak ditulis pada blog kesayangan ini. Sebenarnya intipati yang lahir dari hati untuk dijadikan bahan entri adalah terbaik. Sebab ia adalah asli dan tiada yang akan sama dengan entri sedemikian.

Maka, saya akan melatih diri untuk menulis entri yang lahir daripada hati dan minda sendiri dan bukan dari  menyalin dari mana sumber.

Alhamdulillah. Mempunyai blog membantu saya untuk fokus. Fokus kepada apa yang saya hendak lakukan, kepada cita-cita saya, kepada perniagaan saya, dan kepada beberapa perkara. Kenapa saya katakan demikian? Kerana apabila anda mempunyai blog, niat awal (kebiasaannya) adalah menambah pendapatan. Kedua, niat untuk berkongsi informasi. Berkongsi informasi ini adalah amalan yang bagus. Kerana berkongsi informasi ini, kita membantu orang di luar sana yang memcari maklumat atau bantuan (dalam bentuk nasihat atau panduan), selain itu, dengan amalan ini juga kita dapat menambah kawan, dan juga menarik pelanggan.

Pe…

Shaklee Health Tip - Shaklee Poster

Imej

Senarai Harga - Produk Shaklee

Imej
* Member Kit - Termasuk dengan Kos Pos

Note : Harga produk-produk di atas belum termasuk Kos Pos

Ingin Memulakan Perniagaan Online? Sedikit Tips Berharga

(Teks : Akademi Bekerja di Rumah ) Mungkin ada di kalangan kita yang telah pun mulai berniaga atas talian ataupun offline. Saya percaya setiap dari peniaga mahukan kelangsungan yang lebih baik dalam perniagaan mereka. Dari belum mempunyai apa-apa untuk dijual, kepada memperoleh variasi pilihan produk untuk diniagakan.
Dari tiada networking, mahukan networking yang luas.
Dari terkapai-kapai tanpa mentor, berhasrat mencari bimbingan mentor.
Dari promosi yang terhad, kepada promosi yang lebih luas capaiannya menerusi ABDR (akademi bekerja dari rumah)
Dari keuntungan yang sedikit, kepada keuntungan yang lebih besar sesuai usaha dan kerja keras serta tawakkal kepada Allah. Percayalah, dengan tindakan yang tepat dan bijak, setiap dari kita mampu untuk pergi lebih jauh dalam apa-apa yang kita usahakan. Saya sangat mencadangkan CikPuan yang berazam memajukan diri dan perniagaan, daftarlah segera dalam akademi ini. Apatah lagi, semuanya boleh dimulakan di atas talian. Tiada lagi alasan, yang ada …

Pencuri duit sendiri

Imej
(Teks: Aishah Hussein)

Alhamdulillah.
Sejak beberapa minggu ini, inbox saya sering dihujani oleh mereka yang mahu belajar pengurusan kewangan bisnes. Akademi Bekerja di Rumah berkoloborasi bersama 2 orang trainer. Lokasi kelas adalah di sekitar Putrajaya, Bandar Tun Hussein Onn dan juga di Shah Alam.

Saya sangat-sangat cadangkan suri yang terlibat dengan bisnes tidak kira secara online ataupun offline, ambil tahu tentang aliran kewangan bisnes kalian. Walau kalian tidak membuat kerja-kerja mengemaskini akaun tetapi kalian mesti ambil tahu aliran masuk dan keluar. Jika kita lepas tangan pada rakan kongsi ataupun orang lain, kebarangkalian untuk kalian ditipu amat cerah. Sudah ada dua tiga rakan yang berkongsi pengalaman kepada saya.

Bertindak sekarang sebelum terlambat. Bunyi macam remeh tetapi ia adalah langkah keselamatan.



Antara tips penting yang sering diingatkan oleh trainer:

Duit bisnes adalah duit "Perniagaan".
Duit personal adalah duit "SENDIRI"
+ Jan…

Vivix - Testimoni

Imej
Assalamualaikum.

Vivix adalah salah satu produk Shaklee kegemaran saya. Mempunyai kebaikan yang sangat banyak. Kali ini saya hanya kongsikan 1 testimoni daripada super-upline saya di blog beliau www.anakkuwiraku.com.


Berminat untuk mengetahui lebih lanjut produk ini? sms saya di 016-8749195 Lenny.



KISAH TELADAN l Kalau Allah Itu Maha Baik Kenapa Buat Neraka?

Satu kisah yang akan membantu kita berfikir lebih dalam.

(Sumber dari :  http://www.sportmusang.com/2015/04/kisah-teladan-l-kalau-allah-itu-maha.html)

Ini kisah benar..kisah seorang gadis Melayu, beragama Islam, tapi cetek pengetahuan tentang agama. Ceritanya begini, di sebuah negeri yang melaksanakan dasar 'Membangun Bersama Islam', kerap kali pihak berkuasa tempatan menjalankan pemeriksaan mengejut di premis-premis perniagaan dan kompleks beli-belah, untuk memastikan para pekerja di premis berkenaan menutup aurat.


Aku tak pasti berapa jumlah denda yang dikenakan sekiranya didapati melakukan kesalahan, tapi selalunya mereka akan diberi amaran bagi kesalahan pertama, dan didenda jika didapati masih enggan mematuhi garis panduan yang ditetapkan. Lazimnya dalam setiap operasi sebegini, seorang ustaz ditugaskan bersama dengan para pegawai pihak berkuasa tempatan. Tugasnya adalah untuk menyampaikan nasihat secara berhemah, kerana hukuman dan denda semata-mata tidak mamp…

Performance Drink (Poster)

Imej

Masalah Kolesterol Tinggi?

Imej
Adakah Anda Salah Seorang dari 6 Juta Warga Malaysia yang menghadapi Masalah Kolesterol Tinggi? (1)

Dianggarkan bahawa 1 daripada 3 orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi.(1)

Kandungan kolesterol yang tinggi dalam darah menyumbang kepada masalah kesihatan yangserius di mana ia boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja tanpa mengira usia, dan dalam jangka masa panjang, ini akan memberikan impak negatif kepada kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular. Tetapi apa yang lebih membimbangkan kita sekarang ialah ramai individu yang masih tidak menyedari bahawa paras kolesterol mereka adalah tinggi.

(1) National Health and Morbidity Survey, 2011







Kami di Shaklee mengeluarkan 1 produk yang membantu anda untuk mengawal kolesterol dalam darah anda. Nama produk tersebut ialah: PHYTOCOL-ST.




Apa itu PHYTOCOL-ST Shaklee? PhytolCol-ST Shaklee ialah formula proprietari yang membekalkan fitosterol.

Apa itu Fitosterol? Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) wujud secara se…

Tips of The Day

Imej

Sneak Peak - E-book Yeay! Mama sudah Resign

Imej
Nota inspirasi 6- Umi Arbee Ali

Saya selesaikan seberapa banyak hutang. Lupakan kad kredit. Adakan simpanan, insuran dan pelaburan secukupnya. Segera cukupkan simpanan untuk haji rukun Islam kelima. Latih diri hentikan perbelanjaan mengarut dan tidak perlu. Belajar berjimat dan menyimpan setiap hari. Belajar memasak pelbagai menu.

Dari status pengedar, saya sasarkan bergelar stokis supaya pendapatan separuh masa menyaingi gaji hakiki saya. Saya membaca banyak buku berkaitan rezeki dan bina keyakinan serta kesedaran bahawasanya segala-galanya adalah milikNya. Saya dapatkan idea dan buka minda akan realiti WAHM. Melatih diri pengurusan masa dan rumahtangga.

Allah melapangkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya (Allah) antara hamba-hamba-Nya (Allah), dan Dia (Allah) yang menyempitkan baginya. Sesungguhnya Allah terhadap segala sesuatu adalah al-‘Alim (Maha Mengetahui). Al-'Ankabut ayat 62

Telah empat bulan bergelar WAHM, saya masih mampu menghulur duit belanja kepada orang …

Kelas Marketing Bersama Firdaus Azizi

Imej
Assalamualaikum.
Ingin berbisnes? Ingin berbisnes secara online? Untuk itu kita harus cari ilmu berkaitan ilmu bisnes online. Jadi saya telah sign-up 1 kelas Facebook Marketing for Newbies  oleh Firdaus Azizi. Kelas 1 hari ini diadakan di Bandar Baru Bangi, jadi dekat la dengan rumah saya.
Pengalaman saya? Yup!! Rupanya saya ini banyak tidak tahu. Rupanya kena ada gaya apabila hendak membuat pemasaran online di Facebook. Ayat pemasaran kena betul. Gambar kena ada syarat-syaratnya. Banyak yang saya belajar. Dan kepada anda yang berminat hendak meningkatkan skill pemasaran boleh lah sertai kelas yang diadakan oleh  Firdaus Azizi dengan melawati website beliau di www. FirdausAzizi.my.






Ramai juga yang datang kelas pada hari tersebut. (Kelas pada 12 April 2015). Dan sempat juga saya berkenalan dengan beberapa peserta yang datang dari Johor, Terengganu, KL, dan lain-lain tempat. Ramai orang kita yang hendak menambahkan pendapatan melalui bisnes online. Anda? Berminat?


*************** IKLAN *…

Just Words

(sumber : Facebook)

Beware of your thoughts, they become your words.
Beware of your words, they become your actions.
Beware of your actions, they become your habits.
Beware of your habits, they become your nature.
Beware of your nature, they become your destiny.

- Law of Attraction -

Aktiviti Hujung Minggu 1 - Kelas Menjahit Jubah Abaya

Imej
Assalamualaikum.

Teruja sangat nak share aktiviti pada hujung minggu lepas. Sabtu, 11 April 2015, saya telah mengikuti kelas menjahit jubah abaya yang dianjurkan oleh Karysma Store di Shah Alam.

Jauh juga dari rumah saya, tapi sebab minat nak belajar macam mana nak buat jubah, saya minta tolong husband tersayang hantarkan. Alhamdulillah, dapat husband yang memahami.

Dapatlah saya membuat jubah abaya yang simple. Mari ceritakan sedikit macam mana kelas dijalankan. Kelas dijalankan di Shah Alam. Tentatifnya ialah sebelah pagi belajar buat dan lukis pola, kemudian gunting kain. (Barang-barang untuk gunting, lukis disediakan, tetapi sekiranya boleh bawa sendiri lagi bagus, sebab tak perlu tunggu untuk guna barang yang sama - sebab barang sharing). Kain disediakan.

Kepadatan kelas adalah mengikut permintaan. Hari sabtu lepas cuma ada  5 orang sahaja yang mengikuti kelas. Jadi keadaan lebih tertumpu dan rileks sebab tak ramai. Kalau kelas yang popular adalah seperti Kelas Princess Cut, Baju…

Kesuburan dan Vitamin Shaklee

Imej
Assalamualaikum.

Vitamin Shaklee membantu kesuburan suami dan isteri? Betul kah? Bukan Vitamin cuma untuk kesihatan umum sahaja. Apabila kita sebut kesihatan umum, ia juga merangkumi kesihatan seksual. Apabila tubuh kita berfungsi dengan baik dan optimum, bermakna ia termasuk dalam sistem seksual badan.

Jadi apakah yang kita boleh amalkan untuk membantu kesuburan tubuh kita?
Jawapannya ialah pemakanan seimbang dan sihat, mengamalkan gaya hidup sihat serta pengambilan supplemen.

Vitamin Shaklee manakah yang disarankan untuk diamalkan untuk membantu kesuburan?
Kami menyarankan Vitamin Asas seperti berikut:

(1) ESP (Protein) - Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain2.

(2) Vita-Lea (Multivitamin) - multivitamin lengkap untuk keperluan badan.

(3) Vitamin C -membantu proses sintesis hormon-hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen & progesteron.

(4) B-Complex

Glycemic Index - An Explanation (Infographic)

Imej

Tak Boleh Menulis? 8 Strategi untuk Mengatasi Blok Penulisan

Assalamualaikum.

Sebagai pemunya blog, mahupun pemunya facebook, menulis adalah salah satu cara untuk menarik minat pembaca dan juga mendapatkan pelanggan. Tetapi ada kalanya, kata-kata dan ayat-ayat tidak terzahir dek kerana halangan atau blok penulisan.

Saya mengikuti webpage www.entrepreneur.com. Di situ ada pelbagai tips, artikel berkaitan motivasi, panduan perniagaan online dan banyak lagi yang berinformasi di webpage ini.  Jadi saya mengambil beberapa tips yang ditulis oleh Catherine Clifford yang merupakan salah seorang penulis di www.entrepreneur.com. Beliau menuliskan tentang beberapa strategi untuk mengatasi halangan penulisan.

1. Hilangkan sindrom "Aku Bukan Seorang Penulis".
Setiap hari tanamkan (atau lebih tepat lagi BRAINWASH)  diri sendiri dengan kata-kata seperti "Aku sememangnya boleh menulis.". Harus yakinkan diri sendiri yang anda boleh menulis.

2. Jangan tunggu Ayat/Perkataan yang Sempurna
Untuk menulis, mulakan sahaja penulisan itu dengan apa sah…

Tips Untuk Mengelakkan Kekejangan Kaki Ketika Hamil

Imej
Assalamualaikum.
Adakah anda selalu mengalami kekejangan kaki sewaktu hamil? Saya telah ter'serempak' dengan satu entri dihttp://baca-blogspot.blogspot.com/, dan copy-paste ke blog ini untuk dikongsikan bersama pembaca. Credit tohttp://baca-blogspot.blogspot.com/.
Kejang Kaki Ketika Hamil : 7 Tips Mudah Elak Menangis Sakit Tengah Malam 
"Argh.." Tiba-tiba urat kaki macam ditarik-tarik,kaki kanan kejangsampai rasa nak tercabut betis.Sakitnyasampai tak boleh nak kata.
Ibu hamil yang biasacramp kakimemang faham perasaan ni. Rasa nak mengalir air mata tahan sakit. Biasa kenakejang kaki ni waktu malampula. Nak menjerit pun takut anak terbangun. Saya sendiri pernah alami. Sadis sangat bila kena waktu dah sarat mengandung,kaki crampkemudian nak bergerak pun tak larat. Bila kejut suami, susah pula dia nak bangun.  Sampaimengesotcari ubat panas nak urus betis yang keras sebab kejang.  Sedih sangat rasanya. Saya tak nak orang rasa betapa sakitnya kejang kaki terutama ketika men…

Harga Keahlian Shaklee Terkini - Selepas GST

Assalamualaikum.

Semoga pengunjung blog ini dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki. Amin.

Hari ini saya ingin memberitahu pembaca tentang harga keahlian Shaklee baru (yang termasuk GST).

Dahulu harga keahlian ialah RM 65 (yuran keahlian) + RM 10 (postage) = RM 75.

Sekarang harga keahlian selepas GST ialah
                             RM 68.90 (yuran keahlian)  + RM 10.60 (postage)  = RM 79.50

Terdapat peningkatan pada harga, namun masih lagi di bawah RM 100. Setiap perubahan yang berlaku semoga ada kebaikan kepada kita. (Saya doakan).

Anda yang ingin memulakan perniagaan untuk menambahkan pendapatan atau sebagai permulaan untuk belajar berniaga, saya memang amat-amat syorkan anda sertai Shaklee dan mulakan bisnes.

Usah gusar, usah gentar, di Shaklee kami adalah keluarga besar yang saling bantu membantu untuk mengajar individu-individu yang ingin belajar selok-belok berniaga.

Berminat? Hubungi saya di 016-8749195 Lenny

Pertolongan cemas untuk bayi (INFOGRAFIK)

Imej

Kelas Akaun Terkini : April 2015

Imej
Belajar Urus Akaun Bisnes  Alhamdulillah. Terima kasih pada yang telah mendaftar dan sertai kelas urus akaun bisnes anjuran ABDR.


Belajar urus akaun kewangan bersama 2 Trainer yang berkoloborasi dengan ABDR.
Pendaftaran sudah dibuka. Kelas Asas akaun bulan April 2015

1. Kelas Asas Akaun secara ONLINE
                            Tarikh: 19 April 2015 (Ahad)
                            Masa: 9.30pg - 12.30tgh
                            Modul 1: Basic book keeping.
                            Bagaimana merekod buku simpan kira?
                            Modul 2: Pengenalan kepada asas perniagaan dan fungsinya.
                            -Mengenal dan belajar kepentingan dokumen.
                           - Invois, cash, bil, resit, purchase order
                                  Yuran RM150 - untuk 2 modul

2. Grup Coaching (Min 6-10 peserta)
                            Tarikh: 18 April 2015 / 25 April 2015 (Sabtu)
                            Masa: 9.15am-4pm
                            Lokasi…

Vivix - Revolusi Anti-Penuaan

Imej
Bismillah.

Alhamdulillah.
Assalamualaikum.

Vivix Shaklee- produk revolutionary. Memberikan kebaikan tak terhingga kepada pengguna. Antara kebaikan dan manfaat Vivix Shaklee ialah :
★ Perlindungan anti-oksidan
★Menyokong imun sistem
★ Menyokong kesihatan jantung
★ Menyokong fungsi kardiovaskular
★ Menyokong kesihatan otak
★ Menyokong kesihatan sendi
★ Kesihatan keseluruhan
★ Membantu mengurangkan risiko kanser
★ Mengurangkan risiko kencing manis
★ Membantu mengurangkan risiko Alzheimer
★ Membantu kesihatan mata
★ Membantu proses penuaan yang sihat
★ Anti-aging

Untuk mendapatkan Vivix Shaklee yang superb ini, hubungi saya ya.





Inginkan maklumat lanjut dan pembelian supplemen Shaklee? Jangan segan-segan jangan malu-malu, hubungi saya melalui cara-cara yang anda selesa, SMS boleh, WhatsApp boleh, e-mail pun boleh :

Lenny Boniface di :
016-8749195 WhatsApp
lenny.boniface@gmail.com (E-mel)

Tips Diet Kevin Zahri (Poster)

Imej

Diabetes : Elakkan amputasi

Imej
Bismillah.

Alhamdulillah.
Assalamualaikum.

Elak Potong Kaki

Kawal tahap glukos darah penting untuk minimum komplikasi
(Dipetik dari : Metro Ahad 9 Nov 2014, ditulis oleh : Zaitie Satibi)
Ramai dalam kalangan kita lebih bimbang mengenai penyakit jantung dan barah yang menjadi 2 penyebab utama kematian dan memberikan hanya sedikit perhatian terhadap diabetes.

Sepatutnya tidak begitu kerana diabetes adalah penyakit membawa maut yang meningkat dengan cepat dan menambah risiko kepada penyakit pembunuh utama yang lain.

Kira-kira 360 juta orang kini menghidap diabetes di seluruh dunia, manakala Kajian Kesihatan dan Kemorbidan Kebangsaan Malaysia (NHMS) pada 2011 menunjukkan peningkatan daripada 14.9% pada 2006 kepada 20.8 % pada 2011. Ini bermakna seorang dalam setiap lima orang rakyat Malaysia dewasa kini menghidap diabetes.

Peningkatan jumlah penghidap diabetes selari dengan pertambahan saiz badan mereka yang berkembang secara berterusan dalam tempoh 2 tahun kebelakangan ini.

Diabetes ialah p…

Ini Bagus

Imej
Assalamualaikum. Bersiaran dari sebuah cyber cafe di Bandar Baru Bangi. Hujan lebat di luar.

Sebenarnya dah agak lama saya tidak berceloteh di blog comey ini. Jadi hari ini, akan cuba sedaya upaya untuk mengetengahkan apa-apa cerita yang sesuai.

Saya kebelakangan ini mengikuti video di Youtube berkaitan sales. Dan penceramah sales yang sangat menarik minat saya ialah Antonio Victor. Boleh layari video-video beliau berkaitan sales. Sangat santai dan menghiburkan. Beliau juga mempunya website sendiri iaitu http://www.sellingergroup.com/.

Saya tertarik dengan satu cerita dalam video beliau. Mari saya ceritakan sedikit. Pada zaman, dahulu kala, ada seorang raja dan raja ini mempunyai seorang kawan baik. Dan ke mana-mana sahaja raja ini akan membawa kawan baiknya. Kawan baiknya adalah seorang yang sangat optimis, dan setiap perkara dia akan kata "Ini Bagus!" Kemudian dikisahkan, suatu hari, raja pergi memburu bersama-sama kawan baiknya. Dan raja ini berburu menggunakan senapang p…

E-Book Terbaru dari Masayu Ahmad : Yeay ! Mama sudah 'Resign'

Imej
Teks: Masayu Ahmad

Alhamdulillah, apa khabar kalian. Terima kasih buat pembaca blog yang selalu berkunjung dan tidak pernah jemu ke sini. Saya terkini dalam jadual penulisan untuk menuskrip seterusnya.

Untuk semua ebook dan buku kalian boleh ke sini ya www.akademibekerjadirumah.com/shop

Minggu ini cuti agak panjang dan anak-anak masih berada di rumah seperti biasa. Kunjungan anak-anak saudara masih bertamu ketika penghujung cuti.

Biasanya untuk cuti-cuti begini seperti selalu saya tidak akan bercuti di tempat yang sesak. Saya akan bercuti ketika kalian yang bekerja sudah kembali kepada rutin.

Bezanya sangat nyata kerana keadaan lebih tenang dan kosong tanpa ada kesesakan. Ini juga satu pilihan kan.

Mahu berhenti kerja.

Saya menerima banyak email yang mahu berhenti kerja. Ada juga terselit email yang mahu kembali bekerja.

Dua situasi di atas berbeza. Berbeza apa matlamat yang mahu kita capai.

1. Matlamat kebebasan kewangan.

Ada suri yang sudah capai matlamat kebebasan kewangan. Justeru …