Rabu, 13 April 2016

Jurnal Hamil LBJ : 1

Assalamualaikum.

Hari ini bermula lah Jurnal Hamil LBJ.

Target minimum 7 ayat sehari. Dan LBJ akan catatkan apa-apa yang berkaitan kehamilan LBJ yang LBJ sedang lalui serta dimasukkan juga apa-apa tips berkaitan kehamilan.

LBJ betul-betul kagum lah dengan sikap orang putih yang suka menyimpan jurnal. Mereka mencatatkan jurnal dengan teliti dan serius melakukannya. LBJ pun nak simpan jurnal juga. Dan LBJ rasa lebih baik mulakan dengan Jurnal Hamil ini (biarpun online) tapi kita nak mulakan HABIT mencatat Jurnal ini.

Berbalik kepada kehamilan. Hari ini semua ok. Cuma rasa tegang 3 kali. Iaitu semasa berjalan-jalan bersama kawan sewaktu lunch tadi. Balik pejabat tadi dan masa Asar tadi.

Walaupun kehamilan bulan ke-5, LBJ harus berahti-hati. Kandungan dah mula stabil, tetapi pengalaman keguguran tahun 2011 membuatkan LBJ sangat beringat dan sangat berhati-hati.

LBJ selalu tengok perut sendiri. Perasaan nak perut nampak ketara supaya orang sekeliling lebih peka. ( Boleh gitu)

Perut LBJ memang kecil masa mengandung. Ini dah masuk 5 bulan pun masih nampak kecil. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.

Kita jangan bandingkan diri kita dengan orang lain tau. Sebab Allah s.w.t dah jadikan kita semua unik, jadi perut kecil pun kecil. Semua ada himat dan rahmat.

P/S semoga Azam untuk simpan Jurnal Hamil Berjaya.

****************************

Ingin mendapatkan produk Set Anak PIntar atau SR Vita-C Shaklee? 

WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 LennyTiada ulasan:

Catat Ulasan