Rabu, 29 Julai 2015

Kebaikan Lecithin Shaklee

Assalamualaikum.

Lecithin Shaklee adalah salah satu produk yang popular di kalangan pengguna Shaklee. Lecithin ini terkenal dengan fungsi untuk pelangsingan badan. Tapi adakah anda tahu yang Lecithin ini mempunyai banyak kebaikan lain selain membantu pelangsingan. Jom kita baca kebaikan Lecithin ini.


Add caption
Kebaikan Utama Lecithin Shaklee:1. Menyerap vitamin yang larut lemak - Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K.

2. Melindungi hati - Menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak - membantu kesihatan hati.

3. Pemecahan lemak dan kolesterol - bertindak sebagai pembersih salur darah, membantu emulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh badan.

4. Pelangsingan - Mengurangkan peluang mendapat penyakit obesiti. Pengambilan yang konsisten membantu pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan.

5. Mencantikkan kulit dan otot - membentuk membran sel, melembapkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisme sel dan melambatkan penuaan.

6. Memperbaiki alergi - Menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah, seterusnya mengurangkan risiko alergi seperti panyakit kulit -dermatitis, demam alergi.

7. Mengurangkan risiko batu karang - 90% dari batu karang terjadi daripada kolesterol, lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

8. Mempertingkatkan daya ingatan dan mengurangkan stres - Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial - meningkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, mengurangkan risiko mendapat Alzheimer dan mengurangkan stres

9. Menghalang tekanan darah tinggi - Memperbaiki masalah tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.

10. Memperbaiki prostat - Kajian membuktikan pengambilan lecithin dapat membantu mengurangkan masalah prostat dan urethra di kalangan kaum lelaki.

11. Mengurangkan sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, melembapkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.


Info Produk :

Harga : RM 53.75
Kos Pos : RM 10.60 (Sem)/ RM 21.20 (Sabah/Sarawak/ Labuan)
Bilangan kapsul sebotol : 180 biji
* Untuk mendapatkan harga yang lebih berbaloi, dialu-alukan mendaftar sebagai ahli Shaklee.


Sila hubungi ML di 016- 874 9195 untuk pertanyaan dan pembelian. 
Atau Isi BORANG PERTANYAAN di sebelah kanan blog.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan