Khamis, 23 Julai 2015

Detoksifikasi Kolon

Assalamualaikum.

Semoga hari anda  diberkati, ceria, dilindungi oleh Allah dan sihat sempurna.

Hari ini ML hendak menceritakan tentang kolon. Apakah anda mengalami pembuangan air besar yang baik? Setiap individu mempunyai sifat 'pembuangan' yang berbeza mengikut tubuh badan masing-masing. ML sendiri pun begitu. ML dengan suami mempunyai sifat-sifat 'pembuangan' yang amat berbeza.

 Pembuangan air besar tidak semestinya membersihkan usus besar. Maka kita seharusnya melakukan DETOKSIFIKASI KOLON (atau Pembersihan Usus) berkala. Hampir 80% penyakit bermula di usus besar. Kajian mendapati, 90 % jangkitan dalam saluran penghadaman dan 99% penyakit buasir sembuh dengan rawatan pembersihan kolon.

Terkini, ramai yang terpengaruh dengan Pembersihan Usus ini kerana banyak melakukannya untuk tujuan menurunkan berat badan. Sesetengah individu mengamalkan laksatif dan herba untuk detoks usus.

Perlu diingatkan, detoks usus haruslah berlangsung secara semula jadi. Dan usus perlu dibekalkan dengan bakteria baik manakala bakteria jahat disingkirkan. Serta selaput tebal pada dinding usus dibuangkan melalui detoks.

Siapa yang memerlukan Detoks Kolon?
 I) Individu normal yang mengambil pelbagai jenis makanan yang berminyak, pedas dan kurang serat.

II) Wanita yang hamil*, wanita yang baru melahirkan anak*, atau pekerja syif lewat malam

*Golongan wanita ini perlu mendapatkan nasihat doktor sebelum melakukan apa-apa detoks.

Detoks usus perlu untuk mengeluarkan toksin, dan meningkatkan penyerapan nutrien badan,

Kesihatan usus wajib diperhatikan kerana kehidupan zaman sekarang yang mana pemakanan adalah dipenuhi makanan berlemak, bergula tinggi dan serat yang kurang. Ini menganggu keseimbangan usus - bakteria baik dan bakteria jahat. Keadaan ini akan menyebabkan peningkatan penyakit-penyakit kronik.

(sumber : iSihat)


Herb-Lax™ (120 tablets)

Mengalami masalah sembelit, atau ingin melakukan Detoks Usus, ML menyarankan pengambilan Herb-Lax Shaklee sebanyak 3 kali seminggu untuk melancarkan pembuangan anda serta 'membersihkan' usus.

RM 52.50 (tidak termasuk Kos Pos)
 
Herb-Lax Shaklee mengandungi adunan pelbagai herba yang sering digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan melancarkan fungsi usus.*

Herb-LaxTM bertindak secara lembut bagi membantu anda menangani masalah pembuangan air besar yang mungkin dialami sekali-sekala.

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

PERHATIAN : Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosus sistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini.

Untuk pembelian atau pertanyaan sila WhatsApp ke 016-874 9195

Tiada ulasan:

Catat Ulasan