Ahad, 17 Mei 2015

Kenapa Network Marketing? Kenapa Shaklee?

Assalamualaikum.

Menjadi Member Shaklee. Network marketing. MLM. Menjana pendapatan.Kenapa perlu jadi ahli Shaklee? - Jawabku  Kenapa tidak? Cuma RM 79.50 untuk seumur hidup. Tidak rugi pun join. Boleh beli rokok berkotak-kotak (lebih kot dari RM 79.50), boleh beli smartphone terkini setiap keluaran. Jadi anda tak terbeban pun dengan RM 79.50. Pilihan anda.

Apa kebaikan?
- Banyak. Tapi bergantung kepada niat di hati semasa join ahli. Andai kata kita join untuk makan sendiri sahaja, pun tidak rugi. Andai kata nak menjana pendapatan sampingan pun ok juga.Kebaikan Makan Sendiri
1. Dapat harga ahli.
2. Dapat member message secara online tentang offer terbaru.
3. Dapat pergi bengkel nutrisi (percuma) - cerita tentang kebaikan produk, guide tentang bagaimana pengambilan produk.
4. Dari no 3, kita akan meningkatkan kesedaran tentang nutrisi dan kesihatan dan tips-tips yang berguna.
5. Mempunyai kawan baru - let's say anda join ahli dengan mana-mana penaja (yang bukan kawan anda), akan jadi downline, secara langsung membina sebuah hubungan - jadi kawan. Kemudian boleh jadi kawan kepada member-member Shaklee yang lain pula.
6. Order produk-produk Shaklee secara online, tak perlu cari stokis ke atau keluar rumah ambil barang dari mana-mana. Anda terus boleh order online melalui website member Shaklee, dan tunggu sahaja di rumah atau ofis untuk barang sampai ke tempat anda.
7. Tak perlu maintain poin, atau kejar jualan setiap bulan untuk kekalkan membership. Tetapi minimum dalam setahun harus ada pembelian mana-mana produk Shaklee.

Kebaikan Menjana Pendapatan Sampingan
1. Menjadi pengedar Shaklee dan perkenalkan kepada keluarga, kawan-kawan dan kenalan - mengasah bakat memperkenalkan produk.
2. Modal kecil - untuk menjadi ahli cuma perlu RM 79.50 sahaja - tak sampai pun RM 100.
3. Tidak perlu simpan stok sekiranya baru belajar nak berniaga.
4. Tak perlu kejar poin setiap bulan, buat apa yang anda terdaya. Jika ingin bonus tunai besar, kenalah usaha 'besar' juga.
5. Belajar.. belajar.. belajar.. - menjadikan kita komited untuk menimba ilmu. Sebab berniaga perlu ilmu, nak perkenalkan produk, nak cerita tentang produk kena ada ilmu. So kita akan mengubahkan diri kita untuk rendahkan diri dan belajar ( 1 kebaikan juga kan)
6. Kisah bonus, kereta dan konvensyen (obvious) - Ini semua adalah hadiah/ganjaran kepada ahli yang gigih, komited dan berniat membantu orang ramai.
7. Membina jaringan perniagaan - Sebab ini network marketing dan juga MLM. Nak maju kena luaskan jaringan perniagaan anda - tambah ahli (tidak lah wajib). Pesanan daripada Otai Shaklee dan juga motivator perniagaan - nak maju dan berjaya dalam networking marketing 'beranaklah' (a.k.a. recruit new member)


8. Cabar potensi diri untuk berjaya
9. Cara baru berniaga - online & offline.
10. Memberikan peluang kepada lifestyle yang anda idamkan.


Berminat menjadi ahli Shaklee? Dan menimba ilmu nutrisi.. whatsapp/SMS saya di 016-874 9195

Tiada ulasan:

Catat Ulasan