Ramadhan 3

Assalamualaikum.

Dah masuk Ramadhan 3. Alhamdulillah berjaya menghabiskan ibadat puasa walaupun cuaca sangat panas hari.

LBJ semalam kata nak buat fruit punch yang macam dalam gambar tu kan.

Sedihnya, tak buat. Rancangan tak ikut plan. Hehehhehe (Ada pula bahasa macam tu ya)

Hari ini, LBJ plan nak beli murtabak cheese dekat Seksyen 1, BB Bangi dan lepas tu nak beli bahan-bahan untuk buat fruit punch.

Jadi, pukul 4 petang, siap-siap bawa Iman dengan harapan kedai murtabak Singapore tu buka. Rupanya tak buka. :(. Jadi kena cari alternatif lain.

Fikir-fikir nak pergi ke bazar Ramadan yang senang nak disinggah dan di'jalani' sebab tak besar. LBJ pun fikir pergi ke bazar Ramadan Seksyen 3 BBB.

LBJ pun memandu ke sana. Dalam perjalanan Iman tertido. Kejut-kejut tak nak bangun. Takkan nak tinggal dalam kereta kan bahaya. Akhirnya, LBJ pun balik rumah. Ingatkan boleh lah tinggalkan Iman di rumah untuk tidur.

Sampai di rumah, dan dah dukung masuk rumah, Iman tak nak tidur pula. Akhirnya, batal semua rancangan nak beli bahan-bahan untuk friut punch.

Itu lah kisah hari ini.

Tapi, lepas Isyak tadi ajak Incik Asben pergi Econsave untuk beli bahan. Dah ada dah.

In shaa Allah, jika tiada aral melintang boleh lah buat fruit punch tu.

Esok pagi ada appoinment doktor di Hospital Serdang. Doakan yang baik-baik ya.

Tak ada sesiapa di dunia ini suka pergi ke hospital, kecuali orang-orang yang bekerja di sana.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Maklumat Umum : Waktu Operasi

TERKINI : Sarang Burung Walet Untuk Dijual.

Eh Eh... Orang Kampung saya laa