Ramadhan 2

Assalamualaikum.

Berjaya berpuasa di Ramadhan ke-2, Alhamdulillah. Walaupun pada saat-saat akhir kahak di tekak hendak membuat onar. Namun, Alhamdulillah LBJ tak muntah.

Hari buat apa ya?

Hari ini LBJ buat pancake. Tapi tak tangkap gambar la pula. Cuma ada video Iman tengah tolong gaul bahan.


Yang paling best, LBJ buat tapi LBJ tak makan. Apa punya gaya dah.

Satu lagi, LBJ dah tak boleh makan banyak-banyak dah. Sebab makan besar. Makan pun dalam amaun kecil sahaja. Lepas buka puasa dah tak lalu makan nasi dah. Tapi, pukul 10.30 malam karang rasa lapar dan akan cari makan.

Petang tadi, selain buat pancake, LBJ juga buat cucur bawang sikit dan juga agar-agar. Agar-agar tak cukup manis la pula. Jadi esok kena fikir nak buat sesuatu dengan agar-agar ini. 

Jadi LBJ Google lah apa resepi koktai atau minuman yang boleh diolah esok. 

Ni gambar yang membuat LBJ ingin cuba esok.




fruit punch, fruit cocktail, non alcoholic, drink

Boleh klik link bawah gambar untuk resepi penuh.

Jadi, tunggu la catatan esok hari pula ya. 

Hari ini tak tangkap gambar untuk pancake tadi. Terlupa daa.

Takpe-takpe, esok kita cuba lagi.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Maklumat Umum : Waktu Operasi

TERKINI : Sarang Burung Walet Untuk Dijual.

Eh Eh... Orang Kampung saya laa