Catatan Ramadhan Ke 13

Assalamualaikum.

5 hari ML tak buat catatan Ramadhan. Memang salah ML. ML tak larat sebab cuaca panas sangat dan pengurusan masa yang sangat teruk. Ya Rabbi.

Dalam 5 hari yang lepas ML tak mempunyai apa-apa cerita menarik untuk dikongsikan. Begitu juga hari ini. Tapi.. Tapi... Don't Waste the Ramadhan. ML nekad nak catatkan apa-apa yang berlaku di bulan Ramadhan.

2, 3 hari ini ML perasan ML kuat betul makan. Kebiasaannya ML semasa iftar makan ala kadar saja, selepasa tu ML tak makan dah sehingga waktu sahur. 2,3 hari ini ML perasan ML makan lagi lepas iftar. ML plan nak kurangkan 'perut' dan berat badan. :). Jadi malam tadi, ML dah rasa 'takut' Over Makan, jadi ML pun mengambil 3 biji OmegaGuard + Alfalfa Complex. Jom nyahkan kolesterol yang ML kumpulkan 2,3 hari ini.


Rojak
Ingin ML nyatakan di sini catatan Ramadhan ML adalah dalam bentuk ROJAK, iaitu isi kandungannya bercampur aduk berkaitan pengalaman harian, idea-idea, pendapat-pendapat, isu semasa dan shaklee. Lebih kurang sebagai rekod untuk bacaan ML di masa depan. :)


Plan Hari Ini

1. Buat sharing produk
2. Belajar produk
3.


Cuaca Panas
Cuaca sangat panas kebelakangan ini. Di Pakistan, cuaca panas sehingga meragut nyawa. Kita mesti lebih berhati-hati dan prihatin dengan keadaan sekeliling. Di kala cuaca panas yang agak melampau ini, kurangkan keluar rumah, kurangkan aktiviti yang mengeluarkan peluh berlebihan sebab kitakan puasa. Pantau anak-anak, sekiranya anak-anak yang berpuasa, perhatikan keadaan mereka supaya mereka tak mengalami dehidrasi melampau. Bagi anak-anak yang tak berpuasa, selalu berikan mereka air minuman dan air kosong.


Dan ML ingin cadangkan beli Performance Drink untuk minuman seiisi keluarga semasa berbuka.

Apa fungsi Performance Drink Shaklee?

1. Membekalkan tenaga & daya ketahanan fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. Mengandungi potassium, kalsium, sodium, fosforus, magnesium dan chloride.

2. Mencegah penyahhidratan - Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembapkan kulit.

3. Mengekalkan paras gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi otot dan mempercepatkan kesembuhan akibat kecederaan otot.

ML sendiri merasakan badan rasa tidak kena jika tak mengambil Performance Drink. Rasa lesu dan tak bertenaga. Sebab itu walaupun semasa buka tak minum PD, ML akan usahakan minumnya pada waktu lepas Isyak. Baru rasa bertenaga. :)



Pemikiran dan idea Hari ini  
Nanti di kemudian hari, ML ingin meninggalkan kerja-kerja dapur di bulan Ramadhan dan cuba usaha untuk cari pahala di bulan penuh barakah ini, bersama-sama suami tersayang.
Amin. Doakan ML ya.


Ulasan

  1. cuaca panas betul sekarang ni ramai budak demam, tapi dengan adanya performance ni dapatlah elak dari dehidrat

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Maklumat Umum : Waktu Operasi

TERKINI : Sarang Burung Walet Untuk Dijual.

Eh Eh... Orang Kampung saya laa