Isnin, 22 Jun 2015

Apa?! Network Marketing ?

Assalamualaikum.

Network marketing. Good or bad?

Sebelum ML ini pun tak pasti Network Marketing ini bagus atau tak. Tetapi selepas beberapa tahun berkecimpung dalam perniagaan Shaklee, ML jujur katakan Network Marketing bagus. Dan personally ML paling suka Network Marketing Shaklee.


Tak kisah anda di Network Marketing Company apa sekalipun, yang paling penting ialah tujuan dan matlamat anda adalah untuk menjana pendapatan dan berjaya.

Ini adalah poin-poin yang nak ML suarakan kepada pembaca sekalian berkaitan Network Marketing supaya anda boleh melihat dari sudut-sudut yang tak pernah dilihat sebelum ini.

PERTAMA
Anda baru belajar berniaga, dan anda tidak tahu pun selok belok perniagaan. Cadangan ML (dan juga DAO) mulakan perniagaan yang modal kecil seperti Company-company yang mengambil anda sebagai distributor dengan yuran yang rendah seperti Avon, Cosway, Shaklee, dan lain-lain.
Dari situ kita asah kemahiran MENJUAL kita. Kebiasaannya sebagai pengedar kita tak perlu simpan stok. (berdasarkan kes ML join Shaklee sebagai pengedar dan tak perlu simpan stok).

Dari menjadi ahli dan menjadi pengedar kita dah kena mula belajar. Belajar tentang produk, belajar tentang MENJUAL, belajar tentang mencari KEUNTUNGAN. Mula dari langkah jadi pengedar sahaja. Langkah pertama ialah belajar... belajar... belajar...

(akan bersambung)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan