Jumaat, 20 Mac 2015

4 Tips Mengurangkan Kepenatan Badan

Assalamualaikum.

Beberapa hari tidak mengarang memang menyebabkan otak " a little bit rusty" - KARAT. Maaf. Saya suka berkata-kata dalam bahasa Inggeris. Tak mengganggu kan?

Badan yang penat, bagaimana nak mengatasinya? Sebenarnya banyak cara boleh kita amalkan untuk mengurangkan rasa penat. Dan pakcik Google juga boleh tunjukkan banyak cara untuk mengurang rasa penat.

Jadi saya kongsikan beberapa tips untuk mengurang kepenatan badan :
1. Mandi air panas - apabila kita mandi dengan air panas, ia membantu melancarkan peredaran darah kerana air panas menjadikan urat-urat saraf kita mengembang jadi darah mudah berjalan. Macam highway - luas, jadi kereta pun laju meluncur.

2. Dengar muzik dan tenangkan fikiran - menenangkan pemikiran juga menghilangkan perasaan penat yang menyelubungi minda.

3. Minum air isotonik / minuman bertenaga - boleh mengamalkan minuman 100Plus, Gatorade, dan macam-macam lagi minuman tenaga di pasaran.4. Melakukan senaman ringan dan melakukan regangan  - kebanyakan kita salah anggap yang senaman menjadikan badan lebih penat. Sebenarnya ia menjadikan badan lebih bertenaga dan cergas. Sebab itu, sebelum tidur, anda tidak digalakkan melakukan aktiviti senaman.


Jadi, cuba-cubalah tips yang saya berikan di atas.

Selain itu, boleh juga mengamalkan vitamin B Complex, Vita-Lea, ESP, Performance Drink atau Vivix untuk membantu membekalkan tenaga semula.

Hubungi saya untuk mendapatkan penerangan lanjut.

sms/WhatsApps/Telegram 016-8749195 Lenny (untuk call mohon jasa baik sms dahulu)


Tiada ulasan:

Catat Ulasan