Isnin, 20 Januari 2014

Tips untuk Tenaga Sepanjang Hari

(oleh: Lenny Boniface)

(Sumber imej : 1. Laman Rasmi Shaklee & 2. Blog Shaklee saya)

Salam.

Alhamdulillah.

Kita manusia biasa, apabila badan penat dan lesu maka kita perlukan rehat. Namun apakah yang harus kita buat sekiranya rehat kita cukup, tetapi masih terasa penat? Ataupun kerana sifat pekerjaan yang menyebabkan waktu tidur tidak tetap (seperti kerja sif atau 'on-call') menyebabkan badan terasa lemah dan tidak bermaya? Apa yang kita boleh buat untuk badan segar dan bertenaga semula?Saya ingin memberikan beberapa cadangan produk Shaklee untuk membekalkan tenaga semula kepada tubuh kita.

1. Vivix - dirumuskan khas untuk mengekalkan keadaan sel-sel dalam badan kita supaya dalam keadaan optimum, dan juga sebagai anti-penuaan, di mana membantu memastikan sel-sel mendapat tenaga yang sepatutnya.


2. ESP Soy Protein Isolate Powder - Membekalkan tenaga segera kepada tubuh dan memastikan tubuh mendapat tenaga secukupnya sepanjang hari. Diperbuat daripada 'non-GMO' soya, dan kaya dengan protein.


3. Performance Drink - Apabila tubuh ternyahhidrat, maka kita akan merasakan kepenatan. Maka pastikan tubuh kita terhidrat dengan Performance Drink yang boleh membantu membekalkan kestabilan bendalir dalam badan. Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh.


4. Ostematrix - Mengandungi Magnesium yang merupakan ion positif ke-2 penting dalam tubuh kita. Salah satu fungsinya ialah mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga.


5. Cinch Energy Tea Mix - Penggalak tenaga semulajadi serta meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.


Selain daripada pengambilan makanan tambahan, pengguna atau pembaca digalakkan melakukan senaman fizikal untuk meningkatkan stamina tubuh agar tubuh lebih bertenaga dan segar. Aktiviti senaman ini, bukan sahaja melatih tubuh kita untuk lebih bertenaga, malah ia juga membantu menyingkirkan toksin melalui pengeluaran peluh, dan ini akan menyebabkan kulit kita lebih berseri. Dan secara tidak langsung membantu mengurang berat badan.


Untuk pertanyaan lanjut berkaitan produk Shaklee, sila hubungi saya:

My Shaklee Info

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.Sumber Rujukan :

1. Buku Panduan Nutrisi Shaklee


Tiada ulasan:

Catat Ulasan