Selasa, 21 Januari 2014

Bisnes Online

Salam.

Alhamdulillah.

Bisnes online. Apa yang menariknya bisnes online kepada peniaga dan juga pembeli? Ada banyak aspek yang perlu dilihat dalam bisnes online ini. Kita perlu melihat kepada aspek masa, dan trend semasa. Kita juga perlu lihat kepada apa kelebihan bisnes online kepada peniaga dan juga kepada pembeli.Aspek Masa

Pada masa ini, masa adalah aspek yang sangat penting dan terhad. Kebanyakan orang di luar sana mempunyai pekerjaan sepenuh masa, dan ini menyebabkan masa untuk beriadah, membeli belah dan bersama keluarga adalah terhad. Kecuali kepada golongan yang bekerja sendiri, di mana masa adalah atas perancangan sendiri. Apa kepentingan bisnes online dengan masa? Oleh kerana masa yang terhad pada individu -individu bekerja, maka bisnes online boleh membantu mengurangkan penggunaan masa yang tidak perlu untuk keluar dari rumah ke kedai atau kompleks membeli-belah. Dengan perniagaan online, sambil duduk bersantai dengan keluarga di rumah, pembeli boleh membeli barang atau produk yang mereka inginkan. Bukankah dengan cara ini, pengguna boleh menjimatkan masa, dan menggunakan masa untuk diluangkan bersama keluarga. Alangkah mudahnya.

Trend Semasa

Bisnes online adalah trend terkini yang memberikan ruang dan peluang kepada peniaga dan pengusaha. Bagi individu yang baru hendak memulakan perniagaan, trend bisnes online adalah cara yang mudah, modal rendah, dan risiko rendah. Dengan bisnes online, peniaga kecil tidak perlu  membuka kedai fizikal yang mana memerlukan modal besar. Tetapi peniaga cuma perlu membuka 'Kedai Alam Maya' untuk memasarkan produk-produk atau barangan perniagaan, malah servis juga boleh dipasarkan. Pengguna masa kini, lebih bersifat terbuka dengan perniagaan online. Jadi, ini menguntungkan kedua-dua pihak, peniaga dan pembeli.


Ingin menceburi bisnes online? Berminat tetapi tak tahu cara?
Mari sertai Akademi Bekerja dari Rumah untuk belajar selok-belok perniagaan online. Tiada stok perlu disimpan, modal rendah, dan income yang berulang-ulang.

Mari tengok pakej apa yang ditawarkan:

a) Untuk golongan yang berminat dengan bisnes makanan:b) untuk golongan yang berminat dengan bisnes pakaian atau butik
c) untuk golongan yang ingin menggunakan blog untuk mengembangkan perniagaan atau sebagai platform permulaan untuk perniagaan terdapat 2 pakej yang menarik ditawarkan seperti di bawah:


Menarik? Hubungi saya untuk keterangan lanjut:

PM inbox saya di FB -- https://www.facebook.com/messages/lenny.boniface
Sms / WhatsApp : 016-8749195
E-mail : lennbj608@gmail.com.


Jazakallah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan