Ahad, 19 Januari 2014

Makanan Tambahan

(oleh: Lenny Boniface)

Salam.

Alhamdulillah.

Makanan tambahan atau 'supplement'. Itu isu saya akan catatkan pada hari ini. Apa yang peliknya atau pentingnya tentang isu makanan tambahan? Apa kepentingan makanan tambahan kepada kehidupan kita? Isu ini semuanya perlu ditanya kepada diri kita sendiri.  Persoalan-persoalan yang harus kita tanya kepada diri sendiri ialah:

1. Adakah kita mendapat nutrien dan khasiat yang cukup dalam makanan harian kita?
2. Adakah kita boleh menjamin kesegaran atau kualiti makanan harian kita?
3. Adakah kita membekalkan makanan kepada tubuh kita mengikut panduan pemakanan?
4. Adakah kita berjaya melindungi diri dari radikal bebas?
5. Adakah kita yakin kita telah mendapat perlindungan secukupnya melalui makanan?
6. Adakah kita yakin kesihatan kita dalam tahap optimum?Dan ada banyak soalan lagi. Saya cuma menyenaraikan beberapa soalan-soalan yang boleh kita tanyakan kepada diri kita. Sekiranya jawapan kepada soalan di atas kebanyakan adalah TIDAK, maka kita mesti mencari alternatif untuk memenuhi keperluan pemakanan untuk kesihatan kita. Dan jawapannya ialah MAKANAN TAMBAHAN.Sebenarnya, makanan tambahan ini adalah tidak asing lagi di dunia ini. Di mana-mana sahaja tetap ada farmasi atau syarikat yang membekalkan makanan tambahan kepada pengguna. Namun, sebagai pengguna, kita tetap mahu produk yang terbaik di pasaran. Dan saya ingin memperkenalkan makanan tambahan dari Shaklee. Sebenarnya, Shaklee tidak memerlukan pengenalan lagi kepada pengguna di luar sana, kerana ia sudah berada di pasaran lebih daripada 50 tahun.

Mungkin ada segelintir kita merasakan makanan tambahan adalah tidak perlu, kerana kita tidak ada masa atau bajet untuk semua itu. Tapi, cuba fikirkan, kesihatan adalah benda paling mahal di dunia dan dalam hidup kita. Sekali kita dihinggapi penyakit, kita sanggup buat apa sahaja untuk sembuh. Jadi, kenapa tidak kita usahakan supaya kita menjaga kesihatan kita untuk mengelakkan atau meminimakan penyakit yang menyerangkan tubuh badan kita yang lemah ini. Shaklee diasaskan oleh Dr Forrest C. Shaklee yang ingin menjadikan kesihatan itu suatu keutamaan dan mengelak penyakit adalah lebih baik dari mengubati.Apakah perbezaan produk Shaklee dengan produk-produk makana tambahan yang lain? Shaklee memastikan produk-produknya sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam. Memberikan jaminan 100% semulajadi. Jadi, sebagai pengguna, kita haruslah bijak memilih produk yang terbaik dan berkesan untuk kita dan keluarga. Pilihan di tangan anda. Pilihlah yang terbaik, pilihlah Shaklee.


 My Shaklee Info

Jazakallah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan