Rabu, 29 April 2015

Set Membantu Kesuburan (Part 1) - ESP

Teks : Lenny Boniface
Imej : Google
Assalamualaikum.

Kehamilan. Apa yang boleh membantu untuk mendapatkan zuriat? Sebenarnya ada banyak perkara yang boleh dikongsikan berkaitan cara-cara mendapatkan zuriat. Di sini, saya hanya highlightkan penggunaan supplemen Shaklee dalam membantu meningkatkan kesuburan suami dan isteri.

 
ESP ( Energizing Soy Protein)
ESP mempunyai beberapa kebaikan dalam proses untuk mendapatkan zuriat. Pertama, protein adalah makanan sel dan juga membantu pemulihan sel-sel. Secara tidak langsung membantu kesihatan sel-sel telur (ovum) ataupun sperma. Dan saya sendiri mendapat tips, yang mengatakan bahawa untuk lelaki meningkat kepekatan air mani, adalah bagus mengamalkan minuman soya. Jadi kalau nak minum air soya, kenapa tidak amalkan air soya terbaik iaitu ESP.

Kedua, ESP membekalkan dalam mengimbangkan asid amino yang diperlukan oleh tubuh. Untuk hamil, sebenarnya keseimbangan sistem dalaman badan adalah penting. Kerana apabila tubuh dalam keadaan 'stabil' dalam aspek fungsi, dan sistem,  maka peluang untuk pelekatan telur yang disenyawakan adalah lebih baik.

Ketiga, ESP juga membantu dalam mencapai berat badan yang sesuai. Apa kaitan berat badan dengan kesuburan? Badan yang obes boleh mengurangkan peratus seseorang wanita untuk hamil. Sebenarnya, berat badan yang sesuai boleh didapati kawalan pemakanan. Jadi apa fungsi ESP? ESP membantu untuk tahan lapar lebih lama jika sedang mengamalkan diet pelangsingan badan. Selain itu, berdiet bersama ESP membantu 'tone' tubuh anda supaya lebih pejal dan anjal, kerana ESP penuh dengan Protein.


Tetapi perhatian kepada wanita yang mempunyai cyst dan fibroid adalah dinasihatkan tidak mengambil ESP. Sebelum merancang untuk hamil, sebaik-baiknya adalah kita menjalani pemeriksaan kesihatan tubuh badan keseluruhannya. Ini adalah untuk mengelakkan daripada tersalah ambil jenis-jenis supplemen.

Kelebihan ESP Shaklee

Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee --> SMS @ Whatsapp ke 016-8749195 (Lenny)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan