Selasa, 14 Mac 2017

Tips untuk Meningkatkan Sistem Pertahanan Badan

Assalamualaikum.

Malam ini permata hati ku, Iman demam. Susah hati mama. Tambahan dengar pula macam-macam di whatsapp group.

Mama doa kuat-kuat agar Iman cepat sembuh.

Malam ini, saya akan kongsikan beberapa tips untuk meningkatkan sistem pertahanan badan anak-anak kita dengan produk Shaklee.

Ada beberapa produk yang saya nak cadangkan kepada ibu-ibu dan bapa-bapa di luar sana untuk meningkatkan lagi sistem pertahanan anak-anak. Sebab sekarang ini, dengan cuaca yang tidak menentu, pencemaran alam sekitar, dan pelbagai penyakit yang berjangkit, adalah lebih baik kita tingkatkan sistem pertahanan badan anak kita sebagai langkah berjaga-jaga.

Produk Shaklee Yang Disyorkan untuk Anak-anak

1. Meal Shakes - Mengandungi khasiat yang diperlukan oleh kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar. Di dalamnya mengandungi vitamin dan mineral penting, serat, protein dan juga kalsium.
Ia adalah makanan segera yang padat dengan khasiat, memang sangat membantu ibubapa yang sentiasa sibuk dan mengejar masa. Ini adalah pemberian berharga untuk anak-anak.

2. OmegaGuard  - Minyak ikan. Berkualiti tinggi. Apa yang ada pada minyak ikan?  Dalam minyak ikan ada Omega-3. Dalam Omega-3 ada EPA dan DHA. Apa pentingnya minyak ikan ini? Minyak Ikan ini membantu meningkat sistem pertahanan badan kita (dewasa dan kanak-kanak) dan juga mengurangkan masalah sesak nafas atau asma.

3. Vita-Lea for Children - Ini adalah Multivitamin yang khusus untuk anak-anak. Berperisa anggur.  Mengandungi 18 vitamin dan mineral penting untuk kesihatan kanak-kanak. Dalam bentuk pil kunyah. Sedap dikunyah. Memudahkan ibubapa berikan kepada anak-anak.
Ibu bapa boleh pilih produk-produk di atas untuk diberikan kepada anak-anak. Anak-anak sihat, ibubapa bahagia.

Usaha meningkatkan kesihatan anak adalah sesuatu yang berbaloi kita sebagai ibubapa lakukan. Ini tidak bermakna mengambil supplemen anak-anak tidak akan jatuh sakit selamanya. Tak. Maksudnya, jika kita berikan anak-anak supplemen, kebarangkalian untuk anak-anak mendapat sakit adalah rendah. Dan tubuh badan anak-anak kita lebih kuat dan membesar dengan ideal.

Terima kasih kerana membaca entri ini.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan