Jurnal Kehamilan LBJ : 8

Assalamualaikum.

Sekarang LBJ duduk di kerusi klinik ibu dan anak menunggu.

Hari ini check up antenatal. Ikut kiraan, minggu ke-22 hari ini.


LBJ tengok macam ramai dari biasa hari ni.  Ataupun perasaan sahaja.

Rasa baby dalam perut gerak-gerak. Rasa macam nak terkencing bila dia gerak.
Dulu, ada kawan LBJ tanya, "Tak rasa geli-geli ke baby gerak?" Masa tu, baru dapat Iman. LBJ gelak je la. Kata mana ada.

Haa.. pregnant kali ini, rasa lah geli-gelinya.


******************

Bahagian atas bintang-bintang tu, catatan semasa duduk menunggu di klinik. Ini catatan duduk di depan PC sendiri pula.

Ya Allah, punya lah hati nak buat itu buat ini, tapi kan.... kejap-kejap je hilang ingatan. Kejap lagi, terbuat benda lain. Memang attention span LBJ teruk sangat ni.

Ini sebenarnya nak duduk depan PC nak buat kerja-kerja Sharing Kebaikan Shaklee... akhirnya semua ke laut. 

LBJ tak nafikan, masa mengandung ini lah LBJ selalu terlupa. Haduh... Ini kena makan Lecithin dan OmegaGuard Shaklee nih. 

Sebenarnya, LBJ sendiri ada  MENTAL CLUTTER yang perlu diatasi, tambah lagi dengan kehamilan... tambah-tambah lagilah hilang ingatan dan hilang fokusnya.

Sebenarnya ada benda nak cerita di akhir bahagian ni. Boleh lupa pula.

OK LBJ sambung esok. Ada kemungkinan sebab badan penat menyebabkan kehilangan fokus.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Maklumat Umum : Waktu Operasi

TERKINI : Sarang Burung Walet Untuk Dijual.

Eh Eh... Orang Kampung saya laa