Jumaat, 17 November 2017

GLA Comple Shaklee dan Wanita

Assalamualaikum.

Hari ini, kita mulakan dengan perkongsian kebaikan salah satu produk di dalam Shaklee.

Saya memilih untuk kongsikan produk GLA Complex. Kenapa saya pilih GLA Complex? Pertama sebab saya wanita dan saya peka dengan produk yang memberikan kebaikan yang banyak kepada wanita. Kedua, promosi istimewa untuk GLA Complex bulan ini. Ketiga, ingin tingkatkan kesedaran tentang keentingan GLA ini untuk semua.

Sebenarnya GLA ini bukan hanya untuk golongan wanita sahaja malah lelaki juga boleh mengambil GLA. Tetapi kerana GLA Complec lebih kepada memberi kesan baik kepada wanita yang mengalami masalah sewaktu kedatangan haid, maka produk ini lebih condong kepada golongan wanita.

GLA dalam bahasa saintifiknya ialah GAMMA LINOLENIC ACID.  Ini adalah sejenis asid lemak juga, dan tidak boleh dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita.

Apa Kebaikan GLA?

A. Kulit yang Cantik dan Sihat - 
Kulit yang cantik dan sihat adalah kulit yang cukup kelembapan dan GLA membantu melembapkan kulit. GLA mengekalkan kelembapan kulit dengan mengurangkan kehilangan air melalui permukaan kulit.

GLA juga melegakan kulit yang keradangan, kerana GLA bersifat anti-keradangan. Kulit yang sihat didapati memmpunyai kandungan GLA yang mencukupi.Image result for which one is the skin barrier


B. Melegakan PMS
Sewaktu kitaran haid, hormon wanita yang turun dan naik memberikan kesan kepada emosi dan juga kesihatan fizikal wanita. GLA didapati boleh membantu mengurangkan kesakitan di kawasan pinggan dan ketidakselesaan, sakit kepala dan sakit payudara. Selain itu, mengurang kecelaruan emosi semasa pra- haid.

Selain itu boleh mengurangkan masalah senggugut.

C. Melegakan Simtom-simtom menopaus.
GLA didapati membantu melegakan simtom-simtom menopaus seperti  badan rasa panas, masalah nak tidur, perubahan emosi dan kulit menjadi kering bagi wanita-wanita yang lewat usianya.


Image result for gla complex shaklee

Ingin mendapatkan GLA Complex ini?

Boleh tinggalkan mesej di --- >  www.wasap.my/60168749195* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended o diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia.

Nak beli Produk Shaklee?
Nak Jadi Ahli Shaklee?
Nak buat side-income dengan Shaklee?

Whatsapp ke 016-874 9195

Tiada ulasan:

Catat Ulasan