Pengalaman Pertama Anak Sulung Jumpa Dentist

Assalamualaikum.

Saya nak share momen kali pertama anak sulung saya pergi ke dentist. Ye la, susah tau nak bagi Iman cuba benda yang baru dan asing ni.

Hari sabtu lepas, 19.08.2017, saya dah rancang untuk membawa Iman ke mana-mana dentist untuk tampal giginya yang dah berlubang. Lubang besar pula tu.

Panjang kisah nya, tapi saya pendekkan sehingga saya sampai ke Klinik Pergigian Putra Kajang. Tak jauh dari rumah kami.

Sampai ke Klinik pun sebab guna Google, Google Map, dan Waze. Heheheh.. punya lah nak juga cari klinik pergigian kan. Ini pun kira cubaan pencarian kali ke 4 baru jumpa Klinik ini. Alhamdulillah.
Allah memang nak bawa kami ke sana.


Sampai-sampai klinik ini, saya terus tanya " Boleh walk-in ke?" Alhamdulillah, boleh.

Secara peribadi saya suka suasana klinik ini.  Iman ada sudut  nak main sementara menunggu.  Juga disediakan buku-buku yang berkaitan. Cuma sayang  ada buku telah dirosakkan.  Tengok gambar pun dah best. Environment dia tenang, kemas dan bersih.


 
 

 

 
 

 
Ini adalah gambar Kali Pertama Iman berjumpa doktor. Dan doktor sangat friendly, dan berjaya memujuk anak manja saya untuk buka mulut dan buat tampalan. Sangat hebat lah.
 
Sekiranya, ada anak-anak yang jenis takut benda baru macam Iman ni, boleh lah bawa ke klinik ini untuk tujuan pengenalan kepada rawatan gigi.
 
Iman kena pergi lagi untuk rawatan tampalan gigi yang lain.
 


Untuk maklumat lanjut, boleh pergi terus ke alamat tertera di bawah atau lawat ke media social Klinik Pergigian Putra Kajang.

KLINIK PERGIGIAN PUTRA KAJANG
NO 32-G, JALAN PUTRA 2
TAMAN PUTRA KAJANG
43000 KAJANG SELANGOR.

No Tel:   03 8740 7992/  014 6215782
Email: klinikpergigianputrakajang@gmail.com 
fb: Klinik Pergigian Putra Kajang
Blog: klinikgigiputrakajang.blogspot.com


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Maklumat Umum : Waktu Operasi

TERKINI : Sarang Burung Walet Untuk Dijual.

Cuti-cuti di Janda Baik - Hanana Chalet