Isnin, 11 Ogos 2014

TERKINI : Sarang Burung Walet Untuk Dijual.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Pernah dengar 'Sarang Burung Layang-layang atau Walet' ? Banyak khasiat yang boleh didapati daripada sarang burung wallet. Produk ini sangat terkenal di kalangan pengguna bangsa Cina. Dan mereka sejak dari dahulu lagi mengamalkan pemakanan sarang burung wallet untuk kecantikan dan juga kesihatan dalaman.

Saya ingin memperkenalkan Penjual sarang burung walet yang juga saudara saya iaitu Encik Jam Tambi.  Beliau mengusahakan sarang burung walet secara kecil-kecilan. Dan produk yang beliau usahakan adalah 100% organic dan asli.

Berikut adalah rumah penternakan sarang burung walet yang dibangunkan sendiri oleh beliau.
Dan sehingga masa kini, di rumah ternak ini terdapat banyak sarang yang telah dihasilkan oleh burung walet. Saya sendiri pernah mengunjungi rumah penternakan ini. Dan saya telah mengambil beberapa gambar dalam rumah ternak tersebut. Tapi gambar yang saya ambil kurang memuaskan dan juga tidak meliputi keseluruhan ruang rumah ternak oleh kerana saya tidak tahan dengan bau najis burung. Bahagian yang paling banyak sarang burung tidak diambil gambarnya kerana berada di tingkat ke-2 rumah ternak.
Dan hasil tuaian sarang burung walit adalah seperti gambar di bawah. Ini adalah hasil yang belum diproses.


 
 
Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan sarang burung walet yang :

a) belum diproses (mentah)
b) siap diproses

boleh lah menghubungi En Jam Tambi dan isteri,  untuk maklumat lanjut berkaitan harga dan sebagainya :

Jam Tambi  : 013-8071887
Jemaah Paris : 014-8836462 (isteri)


Manfaat sarang burung layang-layang ( Walet ) 

(sumber info : http://anizyn.blogspot.com/2010/01/khasiat-sarang-burung-layang-layang.html#ixzz3A2eGKJUj)

 # Kajian perubatan Cina di Beijing mendapati sarang burung walet menjadikannya agen pemutihan kulit dan juga baik untuk kesihatan mata. Bagi penghidap asma, ia juga menjadi agen terbaik memulihkan sistem pernafasan dan memperkuatkan paru-paru. Hasil daripada eksperimen dan penelitian menunjukkan bahawa sarang burung bermanfaat sebagai:

# Zat kolagen yang terkandung dalam setiap sarang burung walet dapat melancarkan pembuluh darah, meningkatkan nafsu makan serta memperbaiki saluran pencernaan.

# Sarang burung walet dapat mengurangkan kahak dan menyembuhkan batuk. Ini juga adalah nutrisi yang bagus untuk paru-paru dan menguatkan saluran pernafasan.

# Pengambilan sarang burung walet ketika kehamilan dapat mengurangi rasa sakit pada punggung, memperkuat paru-paru bayi yang dikandung. Juga dapat mempercepat proses penyembuhan setelah melahirkan.

# Untuk wanita, pemakanan secara teratur dapat meningkatkan daya metabolisme, memperbaiki kulit serta melambatkan proses penuaan.

# Untuk orang tua, pemakanan secara teratur dapat menguatkan urat dan tulang serta meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit.

# Untuk kanak-kanak, sarang burung berkenaan dapat membesarkan daya serap nutrisi yang ada pada setiap makanan dan memperkuatkan paru-paru.

# Dipilih sebagai makanan yang amat baik kepada para perokok selain dapat mengurangkan kesan yang ditimbulkan daripada nikotin dan mencegah serangan barah.

 


Berminat untuk mempromosikan perniagaan anda di blog ini?
Atau ingin mempunyai blog untuk untuk tujuan perniagaan?

Sila berhubung dengan saya melalui butiran tertera di bawah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan