Khamis, 7 Ogos 2014

Kiamat Sudah Dekat

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Saya ingin berkongsi sedikit daripada pemikiran saya yang agak celaru ini suatu masa dahulu. Pernah saya memikirkan bahawa KIAMAT sudah dekat, maka buat apa saya kena berusaha gigih dan berkerja sungguh-sungguh untuk hidup saya. Betul kan? Jangan salah faham, ini adalah pemikiran saya zaman jahiliyah dahulu. Sekarang apabila masa berlalu, banyak ceramah-ceramah yang saya dengar, baru saya faham kenapa kena BERSUNGGUH-SUNGGUH dalam hidup di dunia ini.
Dunia adalah sementara. Tapi dunia tidak asing dengan akhirat. Dunia adalah tempat untuk mencari bekalan untuk akhirat. Sekiranya, di dunia kita tidak berusaha untuk mencari bekalan untuk akhirat, maka sia-sia waktu kita di dunia. Hatta, sekiranya Kiamat adalah seminggu lagi dari sekarang, kita insan, dan umat Muhammad wajib berusaha bersungguh-sungguh untuk berbuat kebaikan untuk 'simpanan' di akhirat kelak. Sekarang baru saya faham kenapa kita manusia yang berakal dan beriman wajib bersungguh-sungguh dalam hidup kita. Bersungguh-sungguh dalam berbuat kebaikan supaya di akhirat kelak, kita mempunyai 'simpanan' untuk bekalan di sana.
Allahua'lam.


Marilah bergabung dengan kami lebih 800 blog dan menuju 2000 blog. Setiap hari kami menerima pendaftaran baru. Alhamdulillah.

Senarai program-program/kelas-kelas yang ditawarkan di ABDR:
1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog, fan page mula bisnes
3. kelas beriklan mudah.my
4. Kelas Asas Blog dan Penulisan Kreatif
5. Kelas akaun wahm/soho
6. Kelas penulisan ebook pertama
7. Pendaftaran Pengurus Online ABDR -setiap hari
8. Tempahan blog bisnes/penulisan-3 hari siap
9. Beriklan dengan kami di Soho Directory
10. Untuk keterangan lanjut berkaitan program di ABDR sila layari  http://akademibekerjadirumah.blogspot.com/

Inginkan maklumat lanjut? Jangan segan-segan jangan malu-malu, hubungi saya melalui cara-cara yang anda selesa, SMS boleh, WhatsApp boleh, e-mail pun boleh :

Lenny Boniface 
di
lenny.boniface@gmail.com
016-8749195 (SMS/WhatsApp)
https://www.facebook.com/lenny.Boniface

Tiada ulasan:

Catat Ulasan