Rabu, 6 Ogos 2014

Entri Pilihan Protege ABDR

Salam.
Alhamdulillah.

Wah! Makin hari makin ramai yang berminat menjadi WAHM. Saya ingin perkenalkan salah seorang ahli ABDR yang mempunyai idea yang bermacam-macam untuk dikongsikan bersama pembaca alam maya. Mari kita kenali Ema Basar dan juga pemilik blog http://huzaimahbasar.blogspot.com/. Mari singgah di blog beliau. Berikut adalah petikan pendek daripada salah satu entri beliau.


Bermain bersama anak: Permainan Getah Rambut Menggantikan PermainanRing Tower

(teks : Ema Basar)

Antara aktiviti bersama Shaima' ketika perjalanan pulang ke kampung adalah menyusun gegelung getah rambut ke dalam portable tray rack. Permainan getah rambut ini seumpa permainan Ring Tower.Getah rambut yang bewarna warni memberi keterujaan kepada Shaima' untuk bermain.
Permainan ini membina kemahiran motor skill jari serta fokus terhadap aktiviti. Selain itu mendidik si kecil untuk menyelesaikan masalah. Ianya juga dapat melatih si kecil supaya bersabar.
Sambil bermain, Si kecik di perkenalkan dengan warna. Jika si kecil telah mengenali warna, permainan ini boleh di olah dengan menyusun mengikut warna.
Bahan-bahan yang diperlukan adalah:
Getah rambut pelbagai warna
Portable tray atau batang lidi yang di susun menegak.
Permainan yang murah tetapi membantu perkembangan minda, sosial fizikal yang baik kepada kanak-kanak. Si kecil juga belajar menjadi lebih kreatif dengan minda yang cergas apabila bermain.

 
Kami mengalu-lakukan anda untuk bergabung dengan kami lebih 700 blog. Setiap hari kami menerima pendaftaran baru. Alhamdulillah.

Senarai program-program/kelas-kelas yang ditawarkan di ABDR:
1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog, fan page mula bisnes
3. kelas beriklan mudah.my
4. Kelas Asas Blog dan Penulisan Kreatif
5. Kelas akaun wahm/soho
6. Kelas penulisan ebook pertama
7. Pendaftaran Pengurus Online ABDR -setiap hari
8. Tempahan blog bisnes/penulisan-3 hari siap
9. Beriklan dengan kami di Soho Directory
10. Untuk keterangan lanjut berkaitan program di ABDR sila layari http://akademibekerjadirumah.blogspot.com/

Inginkan maklumat lanjut? Jangan segan-segan jangan malu-malu, hubungi saya melalui cara-cara yang anda selesa, SMS boleh, WhatsApp boleh, e-mail pun boleh :

Lenny Boniface
 di
lenny.boniface@gmail.com
016-8749195 (SMS/WhatsApp)

https://www.facebook.com/lenny.Boniface
 
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan