Selasa, 15 Disember 2020

Percutian Ke Janda Baik Tahun 2020

 Assalamulaikum.

Nak kongsikan percutian hujung minggu di Janda Baik. Al maklumlah, dah lama berkurung, rasa tak tahan nak keluar juga. 

So, kami sekeluarga buat percutian bajet-bajet. Makanan masak sendiri, cuma bayar chalet. Alhmadulillah, percutian bajet begini membantu hilangkan serabut-serabut di kepala.

Cuti-cuti kali ini, kami tinggal di De River Resort, Janda Baik. Boleh cari info Resort ini di facebook. Kalau cari di Agoda, Booking dan lain-lain tak jumpa rasanya. (Rasanya).

Anyway, kami bertolak dari Bangi pada 11 pagi (13.12.2020 Ahad), dan sampai Janda Baik dalam 12 lebih. Tak jem. Dan lagipula, Janda Baik dari Bangi pun dalam sejam lebih boleh sampai.

Di bawah in gambar kami baru sampai, singgah makan dulu.




                      

                                        


Di bawah ini adalah gambar resort yang kami menginap.


                               


                                      


                                           


Gambar ini adalah gambar bangunan Reception:

                                                  

Resort ini tedapat pool berdekatan dengan bangunan Reception.

                                


Sepatutnya, aku tangkap gambar mula-mula masuk chalet, tapi aku terlupa. Jadi ambil sebelum nak check out ..hehehehe.. sepah ko...

 


Anyway, di bawah gambar-gambar semasa beriadah di sana. 




     













   











  









Chalet ini ada beberapa jenis, aku tak pasti. Apa yang boleh aku komen tentang chalet yang aku tinggal, ialah, ia sesuai untuk orang yang tak kisah dengan kekurangan di dalam. Dalam nya cuma ada katil, kipas dan tv sahaja. So kalau nak luxury vacay takleh dok sini lah. Sini untuk orang yang datang nak beriadah bawa makanan sendiri dan barbeku, boleh. 

Macam kata nak masak air sendiri, nasi sendiri, boleh bawa ke sini. Peralatan bawa sendiri ye. Kitorangs siap bawa air fryer, portable dapur,  dan makanan. Nice laa untuk percutian pendek, nak santai-santai bbq dengan keluarga kecil.

Plus info, internet tak kuat sini ye. Saya punya Digi dan HUsband punya Celcom slow. Bagitau siap-siap pada sesiapa nak pi sana.

Satu lagi benda lupa aku nak buat, selfie sendiri di chalet aku tak buat. heheheeh.

Setakat ni sajalah info pasal resort ini. Kalau nak pergi, cari info di Facebook, nama De River Resort.



LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/

Tiada ulasan:

Catat Komen