Khamis, 12 November 2015

Hujan Oh Hujan

Assalamualaikum.

Musim hujan dah tiba. Alhamdulillah atas curahan air yang memberikan hidup kepada bumi ini. Namun, kita manusia apabila tiba musim hujan, ramai yang mendapat sakit - selsema, batuk dan demam. Tak kira tua atau muda, musim hujan ini memang membawa ujian sakit.

Apa yang perlu kita buat di musim hujan ini?
Seboleh-bolehnya elakkan daripada terkena air hujan. Tapi LBJ tengok kebanyakan kita tak dapat elak daripada terkena air hujan. Cuba tengok sekeliling kita, ramai yang pergi kerja menggunakan motorsikal kerana nak elakkan jem teruk. Jadi, golongan ini sememangnya akan selalu dibasahi air hujan.


Kemudian, walaupun kita menggunakan kereta ke tempat kerja, kita tetap akan terkena hujan juga kan. Sebab nak masuk ke kereta, nak keluar kereta, kadang-kadang tempat parking pejabat tidak  berbumbung. Walaupun guna payung kita tetap akan basah juga dek hujan yang sangat lebat.


Jadi apa lagi yang kita boleh buat? - Amalkan pengambilan vitamin untuk meningkatkan sistem imun tubuh badan kita.

Mari kita teliti beberapa jenis vitamin atau supplemen yang boleh membantu meningkatkan sistem imun.

Pertama - Vitamin C - ini adalah vitamin yang paling biasa kita amalkan - bagus untuk kesihatan dan juga kulit.

Kedua - Minyak Ikan , Omega-3 - minyak ikan juga membantu meningkatkan sistem imun tubuh dan sesuai diambil oleh semua golongan.

Ketiga - Garlic atau bawang putih - Banwang putih telah dikenalpasti membantu meningkatkan sistem imun.


Sukacita LBJ nak beritahu, ini adalah vitamin-vitamin yang Shaklee pasarkan selama ini. ADan dengan mengamalkan pengambilan supplemen secara konsisten dan  berterusan, anda akan rasa diri anda tidak akan senang jatuh sakit walaupun musim berubah-berubah dengan drastik, in shaa Allah.

Berminat mendapatkan supplemen untuk meningkatkan daya ketahanan tubuh anda? - hubungi saya melalui Whatsapp ya di 016 874 9195

*******************************************

Ingin mendapatkan produk Shaklee? Ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?
WhatsApp/SMS    ke --- 016 874 9195 Lenny

Kedai E-book dan produk-produk ilmiah lain di 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan