Rabu, 21 Julai 2021

Jom Doa agar Musibah Diangkat

 Assalamualaikum.

Sudah agak lama tidak mendapat idea untuk post di blog ini. Tadi baru sahaja mendapat sedikit idea untuk dikarangkan.

Kita sudah lama di dalam keadaan Pandemik dan juga lockdown yang sangat lama. Walaupun pada satu tempoh kita pernah berada di dalam PKPP, dan boleh merentas negeri, tapi keadaan sekarang juga tidak memberikan kelegaan.

Kak Lenn personally dalam keadaan yang 'hilang hari dan fokus' akibat pandemik ini. Suatu keadaan luar biasa yang menyebabkan kita terkurung dan tidak boleh melakukan aktiviti outdoor seperti biasa.

Mental state adalah frustration. Kak Lenn tidak menyalahkan keadaan, cuma mentally kita perlukan release, iaitu kembali boleh keluar beriadah, bercuti, dan berjumpa rakan-rakan dan shabat-sahabat.

Kak Lenn mengakui, walaupun kita bebas untuk melanggar SOP, tapi di lubuk hati kita juga ingin jaga diri sendiri daripada jangkitan Covid19.

Sebelum covid, kita semua boleh bebas ke mana sahaja. Walaupun sekarang bebas (sedikit) tetapi, still kita tak boleh ke Shoppping Mall, ke tempat percutian, ke kedai makan yang kita sukai. Dan membuatkan kita frustrate dengan keadaan sekarang. 

Walaupun hati ingin sangat berjalan, tetapi tahankan saja kerana memikirkan keluarga dan diri sendiri. Dalam pekerjaan Kak Lenn, ramai rakan-rakan yang jadi kontak rapat ataupun didapati positif covid19, hati ini rasa geram, takut, risau dan macam-macam lagi perasaan apabila mendapat berita sedemikian. Kita tak nak jadi kontak rapat, dan tak nak positif (walaupun kita dah vaksin) , kerana apa? Kerana kita akan terkurung di rumah. Itu adalah satu penyeksaan yang Kak Lenn tak boleh nak explain.

Di catatan ini, Kak Lenn menyeru agar kita kerap berdoa, musibah yang melanda kita, cepat-cepat diangkat oleh Allah s.w.t yang Maha Berkuasa, supaya kita boleh kembali ke kehidupan asal kita.Sekian, dahulu catatan hari ini. Doakan Kak Lenn mendapat banyak inspirasi untuk mengarang di sini kerap.


LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/
Tiada ulasan:

Catat Ulasan