Selasa, 16 Mac 2021

Bulan Ramadan Semakin Hampir

 Hari ini, 16 Mac 2021, aku ganti puasa. Sebenarnya ganti puasa taklah susah mana, cuma hati mau kental.

Pernah lah juga aku batal puasa kerana terliur tengok KFC. Tapi sebenarnya boleh je puasa.

Anyway, korang-korang dah ganti puasa ke? Aku masih lagi long journey. Ada 9 hari. Semalam dan hari ini dah ganti, jadi tinggal lagi 7 hari. Doakan saya berjaya ganti puasa ni. ❤❤❤

Sambil-sambil kita kenang puasa ini, why not kita tengok sekali produk Shaklee untuk golongan yang  hendak berpuasa.


                            


Ini antara produk yang boleh diamalkan sepanjang tempoh berpuasa, supaya badan kekal cergas dan aktif. Tidak lemau.




Sebenarnya puasa ini adalah amalan yang sangat membantu kesihatan kita dan juga melatih kita untuk mengawal banyak perkara, sperti nafsu makan, nafsu maki hamu, nafsu lain-lain lagi. Kerana berpuasa bukan setakat hanya perlu berlapar, juga perlu menjaga perasaan dan juga perkataan.

Jadi, usahalah ganti puasa, atau puasa sunat. Supaya kita berlatih untuk menjadi manusia yang lebih baik.


LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/


Tiada ulasan:

Catat Komen