Rabu, 6 Januari 2021

Peluang Perniagaan Bersama Shaklee

 Assalamualaikum. Selamat PAgi.

HI, Saya Lenny Boniface - Pengedar Sah Shaklee.


Harini saya nak share tentang peluang perniagaan dengan Shaklee.


Antara yang saya akan sentuh dalam sharing kali ini ialah:

  1. Bagaimana nak join/mulakan perniagaan Shaklee?

  2. Apakah yang Shaklee tawarkan?

  3. Kenapa pilih Shaklee sebagai perniagaan anda? Lebih kepada kelebihan jika pilih perniagaan shaklee.


Saya cuma akan  share 3 poin sahaja dulu.


Poin pertama: Bagaimana nak join/ mulakan bisnes Shaklee?


Pertama2 sekali, kalau dan buat sesuatu seperti bisnes  sama ada konvensional atau network marketing bisnes, kita kena tahu macam mana nak mulakan bisnes tu.


Contoh kalau kata nak buat bisnes konvensional sebagai contoh nak jual apam balik, pertama sekali kita kena tahu berapa modal kita kena laburkan , contoh, berapa rm untuk dapur, berapa rm untuk acuan, berapa rm untuk bahan mentah, dan paling penting sekali, bagaimana nak buat apam balik.


Jadi untuk bisnes Shaklee ni pula, anda perlu sediakan modal sahaja, produk dah tersedia ada. Modal dia ada 2 pilihan 

  1. Bayar yuran sebanyak RM 35 untuk membership

  2. Dengan membeli produk Shaklee dalam RM 400 untuk dapatkan free membership.


Ekstra info untuk sesiapa yang hendak join bisnes shaklee, mesti mempunyai akaun online untuk transaksi online seperti maybank2u, cimbclicks dan lain. Sebab ini lebih memudahkan peniaga.



Poin kedua : Apa yang Shaklee tawarkan kepada Pengedar2 produk Shaklee?


Pertama:

Menawarkan produk yang berkualiti dan mendapat permintaan.  Produk shaklee adalah semulajadi dan berkesan. Sebab itu ramai pengguna Shaklee jadi Distributor.


Sebab itu konsep perniagaan shaklee ialah, makan dan rasai kesan baik produk shaklee dan share kepada orang ramai nikmat kesihatan.



Kedua

Shaklee menawarkan 3C iaitu:
Cash Bonus - sekiranya Distributor mencapai jumlah jualan tertentu pada setiap, maka mereka/dia akan diberikan insentif bonus secara tunai, yang akan diterima setiap bulan. Selain dari makan pendapatan dari cash bonus, distributor juga menikmati untung runcit.

(Sebenarnya banyak lagi insentif dalam bentuk cash yang shaklee tawarkan, tetapi ia memerlukan penerangan lebih mendalam akan bisnes shaklee. Untuk pengenalan saya hanya menyebut cash bonus yang senang dicapai pada permulaan bisnes)


Car bonus: 

Apabila distrubutor Shaklee capai tahap/ranking tertentu, dangan poin tertentu, distributor akan layak dapat insenstif car bonus. Car bonus ini dalam bentuk cash diberikan kepada distributor. JAdi Distributor boleh simpan duit car bonus atau gunakan untuk membeli kereta idaman.


Convention:

Convention adalah insentif perlancongan antarabangsa ke destinasi tertentu yang Shaklee tawarkan. Ia bagaikan pakej perlancongan 5-6 bintang. Dalam setiap trip, Shaklee lengkapkan setiap keperluan peserta dari beg sehingga penginapan dan duit belanja.



Poin Ke 3 : Kenapa pilih Shaklee sebagai perniagaan anda? Lebih kepada kelebihan jika pilih perniagaan shaklee.


Pertama dari Latar belakang syarikat:


Syarikat Shaklee adalah syarikat yang dipercayai dan established, maka adalah satu sudut penting bila hendak mulakan perniagaan.


Syarikat shaklee telah bermula sejak 1956, diasaskan oleh Dr Forrest C. Shaklee. Dr Forrest C. Shaklee ingin menyebarkan 1 konsep , BETTER YOU BETTER WORLD. Pilih kehidupan yang lebih sihat, jadi hidup akan lebih baik.


KEdua : Konsep Perniagaan dan ‘Compensation Plan’


Mula-mula kena faham apa itu COMpensation PLAN.


Mengikut Google :


A compensation plan refers to all the components of a compensation package (wages, salaries, and benefits), the manner in which it will be paid, and for what purpose employees receive bonuses, salary increases, and incentives.


Dalam istilah lain tawaran dan insentif yang diberikan oleh Shaklee kepada setiap Distributor Shaklee.


Macam yang saya cerita tadi Shaklee tawarkan 3C. Dan bonus dari Shaklee adalah tiada had. Selagi anda mencuba tahap tertinggi, akan tetap boleh capai bonus yang lebih tinggi lagi.


Sistem network marketing yang mudah difahami.


Ketiga : PRODUK (antara aspek terpenting dalam sesuatu perniagaan)


Produk yang berkualiti dan bermutu adalah tawaran terbaik untuk pelanggan. Shaklee menawarkan produk yang semulajadi dan berkesan untuk pengguna.


JAdi…


Korang rasa bisnes shaklee macam mana?


Nak tahu lebih lanjut?


Kalau nak tahu lebih lanjut boleh wasap saya ye… atau tinggalkan komen di bawah live ini. Ok sekian selamat malam.



LENNY BONIFACE
Mama Jual Shaklee
Shaklee Independent Distributor
https://www.wasap.my/60168749195/


Tiada ulasan:

Catat Komen