Ahad, 27 April 2014

Produk Info : OmegaGuard Shaklee

(Oleh : Lenny Boniface)

Salam.
Alhamdulillah.

Di kesempatan ini saya ingin berkongsikan kebaikan salah satu produk Shaklee, iaitu OmegaGuard Shaklee. Sebenarnya banyak sangat kebaikan minyak ikan dan OmegaGuard Shaklee adalah produk yang dihasilkan daripada minyak ikan. Bukan sebarang minyak ikan biasa.

Minyak Ikan Terbaik di Dunia
Shaklee Omega Guard diektsrak dari ikan laut air sejuk [sardin, mackerel, herring, anchovies] dari perairan Negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan yang dikatakan tinggi dengan DHA dan EPA. Omega Guard Shaklee adalah 3 kali ganda lebih tumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk Omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrumpenuh 7 asid lemak Omega-3 semulajadi termasuk DHA, EPA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

Minyak ikan yang terbaik perlulah diekstrak dari ikan itu sendiri, bukannya hanya dari hati ikan. Kaedah penyulingan semasa mengekstrak minyak ikan juga perlu diambil kira bagi menghasilkan kualiti minyak ikan yang terbaik. Kaedah penyulingan dengan tekanan tinggi akan memusnahkan sesetengah nutrein, malah tidak dapat menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan OmegaGuard. Ia dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB [polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat bertoksik].

Setelah kita membaca tentang asal-usul OmegaGuard Shaklee, mari kita tengok pula kebaikan OmegaGuard:

Kebaikan OmegaGuard Shaklee

1. OmegaGuard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. Omega Guard Shaklee membantu dalam perkembangan otak dan memori kanak-kanak autisme. Kandungan DHA adalah nutrein utama untuk otak, sistem saraf dan retina. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran juga membantu dalam memelihara penglihatan dan pendengaran.

2. Kaya dengan anti-oksidan dengan menjaga saluran darah dan peredaran darah dengan sempurna.

3. Membantu dalam mengurangkan keradangan sendi, mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah.

Dan banyak lagi kebaikan OmegaGuard yang lain, boleh klik link ini untuk bacaan lanjut.

Sebenarnya banyak kebaikan OmegaGuard Shaklee jika kita jadikan pengambilannya suatu amalan yang rutin. Begitu juga supplemen-supplemen lain yang anda amalkan. Seharusnya berterusan dan konsisten. Kerana penyakit boleh /kadang-kadang terjadi dalam satu hari, tetapi kesembuhan berlaku perlahan-lahan dan perlukan kesabaran.

(sumber rujukan : Nafiza Shuib )

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Untuk pembelian atau pertanyaan:
(+) sms/whatsapp    : 0168749195
(+) e-mail                 : lenny.boniface@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan