Khamis, 11 Oktober 2018

3 Nutrien untuk Kesihatan Berpanjangan

Kekal sihat adalah suatu yang orang pandang nampak tak nampak saja. Untuk kekal sihat, kita insan-insan ini kena aktiviti harian termasuk makanan. Bersenam, jaga emosi dan jaga makanan.

Gaya hidup yang sihat menghasilkan kesihatan yang berkekalan. Selain gaya hidup sihat, kita juga boleh tambahkan supplemen ke dalam pemakanan harian.

Di sini Kak Len syorkan 1 set vitamin yang Kak Len berpendapat, semua insan yang hendak menambahkan nilai ke dalam kesihatan masing-masing. Set ini terdiri daripada Vitamin C, Kalsium dan Omega 3. Nama vitamin ini di botol ialah Sustained Release Vita-C Plus, Ostematrix dan Omegaguard.


Related image


Walaupun Set ini hanya terdiri dari 3 nutrien sahaja, tapi cukup sebagai bekalan untuk menjadikan tubuh lebih kuat untuk melawan penyakit-penyakit yang biasa dihadapi manusia zaman ini.

Nutrien ini bukan pencegah 100%, tetapi dengan mengamalkannya dengan konsisten dan mengikut dos yang ditetapkan, inshaAllah, badan kita dalam penjagaan yang baik.

Set ini sesuai untuk lelaki dan wanita.

Sebenarnya gaya hidup zaman sekarang, memerlukan kita menambahkan penjagaan tambahan untuk kesihatan. Cuba kita lihat sekeliling kita, penuh dengan situasi yang menekankan (stress) dan juga keadaan hectic, membuatkan kita menggunakan tubuh badan dengan lebih keras. Supplemen adalah pilihan untuk mendapatkan nutrien yang badan kita perlukan untuk pemulihan dan juga meningkatkan antibodi badan.

Mari selami apa kepentingan nutrien dalam set ini.

Vitamin C:
- memenuhi keperluan kesihatan umum, iaitu, imun sistem, kulit, pemulihan, dan antioksidan.
- membantu penuaan kulit yang lebih sihat , melambatkan kedutan
- membantu penyerapan makanan yang lebih baik

Kalsium 
-mensasarkan kesihatan tulang.

Omega 3 :
- mensasarkan kesihatan jantung.
- membantu aktiviti otak kerana mengandungi DHA
- meningkatkan sistem imun badan

Masing-masing mempunyai pendapat yang berbeza tentang supplemen. Bagi KakLen, amalan yang konsisten dan ikut sukatan yang ditetapkan, akan membantu tubuh badan lebih tahan dari serangan penyakit.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended o diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia.

Nak beli Produk Shaklee?
Nak Jadi Ahli Shaklee?
Nak buat side-income dengan Shaklee?

Whatsapp ke 016-874 9195Tiada ulasan:

Catat Ulasan